מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

MxIxAx

New member
התחלתי עכשיו:

סיפור חייו של טולקין, כתב המפרי קרפנטר

MxIxAx

New member
אמנם אני לא קורא אותו עדיין

קניתי עכשיו את הספר
game of thrones
בעצם הקנייה שלו אני שובר שגרה ופונה לכיוון חדש שלא הייתי בו עדיין, ראיתי פה לא מעט המלצות ושיחות על הספר, בעטיפת הספר יש גם ציון שהספר והסדרה עלו למסך הקטן ב ערוץ HBO שזה סממן די חיובי
אז בקרוב אתחיל את הסדרה הזו

תודה למי שנתן לי כיוון חדש, פה

ניימן3

New member
אפשר לשאול מה זה?

או שישלחו אותי לחפש בגוגל?

הנה הניחוש שלי ע"פ הכותרת: 'סיפור על רובים עתידניים שנבנו במיוחד כדי להרוג חיידקים אוכלי פלדה, רגע לפני שהחיידקים יבינו שבני אדם זה יותר טעים'. עד כמה אני רחוק מהאמת? :D

kenny66

New member
קצת רחוק

זה ספר היסטוריה שמנסה להסביר מדוע התרבות האירופית הפכה לתרבות השולטת בעולם. הטענה המרכזית שלו היא שהתנאים הגאוגרפיים הם המפתח לכך - ביותר מוקדם של בעלי חיים וצמחי מאכל, פיתוח עמידות בפני מחלות וכן הלאה. ספר מאוד מעניין, אבל בגלל המיקוד שלו בתנאים פיזיים הוא מחמיץ דיון בנושא קריטי - ההסתגרות של סין החל מהמאה ה-15 בערך שנבעה מגורמים פוליטיים וחברתיים.

בכל מקרה, מומלץ מאוד לקריאה.

הייזל

New member
הוא יגיע גם לזה

הספר זכה בפוליצר והוא מאוד מעניין ומומלץ.

wasaby

New member
נהניתי ממנו מאוד

התיאוריה שלו מדהימה. לטעמי הוא קצת לועס אותה וחוזר עליה יותר מידי פעמים בספר, יותר מידי פרטים והדגמות, אבל אני מניחה שזה סימן של רצינות.

ניימן3

New member
2312 - קים סטנלי רובינסון

מה אומר? טרילוגיית מאדים של רובינסון היא אחת מטרילוגיות המד"ב האהובות עלי בכל הזמנים. אני מודע לכל החסרונות שלה (בעיקר דמויות מעצבנות) - ועם זאת: חולה עליה.

אז עכשיו ניגשתי ל - 2312, הספר שהוא הוציא ב - 2012. העלילה מתרחשת 300 שנה בעתיד, בזמן שמערכת השמש כבר יושבה. זה כולל כל מיני כוכבים קיקיוניים כמו 'חמה', ומליוני הירחים של צדק. אני אומר, בני האדם האלה יתיישבו איפה שרק יש כוח משיכה. אין להם טיפת בררנות.

שלושים העמודים הראשונים של הספר נראים סבבה. יש הארכת חיים (כמו בטרילוגיית מאדים), יש תיאור חיים עתידני אמין - ויש גם איזה מיני תעלומה שמתפתחת ונראית מבטיחה.

avivs

New member
היקיקומורי והאחות להשכרה.

ספר חדש, לא ז'אנרי. בחור שמאבד את בנו נשאר סגור בחדר במשך שלוש שנים, לא מוכן לצאת אל העולם החיצון. אשתו, שכבר מתחילה לאבד תקווה, מבקשת מבחורה יפנית צעירה לעזור לבעלה לצאת החוצה. היפנית עברה דבר דומה עם אחיה בעבר, ומסתבר שהמצב הזה של התנתקות מהעולם מוגדר כ"היקוקומורי" וזו תופעה מוכרת ביפן.

ספר מעולה. כתוב מצוין, מרגש ונקרא במהירות. מומלץ.

די נתקעתי עם האחרון של אריקסון. הוא לא רע, אבל אני שונא קדימונים. כשהסוף פחות או יותר ברור לי, קשה לי להתחבר לסיפור. הכתיבה טובה, כרגיל, אבל יש יותר מדי דמויות, והפעם כל הדמויות הן פחות או יותר מאותו הגזע. זה אומר שהדיאלוגים כתובים בשפה כמעט זהה, ואריקסון תמיד הצטיין בדיאלוגים שאפיינו כל דמות וגזע. עכשיו נראה שכולם מדברים אותו הדבר, וזה מקשה עוד יותר להבין מי זה מי.

המלחמה בסלמנדרות / קארל צ'אפק

(טריוויה: לכותב הספר מיוחסת טביעת המונח "רובוט" באחד ממחזותיו, קרוב אטימולוגית ל"רבוטה" (עבודה) ברוסית)

עד כה חמוד ולא צפוי

subatoi

New member
ג'קיל והייד + השד בבקבוק / של סטיבנסון

ג'קיל והייד נגמר. שני השלישים הראשונים של הסיפור יחסית מסורבלים ומיושנים מבחינת קצב או רמת דיאלוגים, שבד"כ אין לי בעיה איתם בספרים ישנים, אבל הפעם זה העיק קצת. בשליש האחרון כבר מורגשת התאוצה, וגם הדיאלוגים נעלמים למקום שכולו טוב. הפרק האחרון הוא הכי מעניין והכי טוב.
דווקא זה שהסיפור כולו עוסק בספוילר ידוע לא הרס יותר מדי. לפעמים אתה מגלה טוויסט מפתיע ומסקרן אותך בדיעבד לראות איך הכל נבנה לאורך הסיפור, אבל אין כוח או סבלנות לקרוא את הכל שוב. פה רואים איך הדברים נבנים והמיסתורין מורכב משלב לשלב, וזה היה דווקא נחמד.

סיפור הבונוס הקצר "השד בבקבוק" שמוצמד לג'קיל והייד די נחמד.

יום ראשון ספר חדש כלשהו.
שבת שלום.

מיכאל ג

New member
insane city - ספר חדש של דייב בארי

דייב בארי היה אחד מכותבי ההומור הידועים בעולם אבל בעשור האחרון הוא הפסיק לכתוב טורים, ולא כתב שום ספר חדש למבוגרים - ובמקום זה עסק ביצירת סדרת המשכים לפיטר פן. אז עכשיו הוא כתב ספר חדש, ולמרות שאני לא מצפה להרבה - בארי כבר אחרי השיא - אני מקווה שיספק בידור קל ולא מסובך, דבר שאני צריך אחרי ניסיון הכשל לשמוע את גני הירח באודיו. הסיפור בינתיים מזכיר קצת את "בדרך לחתונה עוצרים בוגאס", רק כמובן - במיאמי.

בנוסף אני קורא את הכתרה מסדרת פנדורין - גם ספר מתח.
מד"ב? פנטזיה? לא מצליח למצוא שום דבר בז'אנר שיעניין אותי כרגע.

ניימן3

New member
טרגדיה שהוא הפסיק לכתוב טורים.

קשה לי כרגע לחשוב על בעל טור שיותר הצחיק אותי ממנו.

סדרת המשכים לפיטר פן??

מיכאל ג

New member
כן, החל ב"פיטר ולוכדי הכוכבים" שתורגם לעברית

והיו עוד כמה אחריו.
לא טרחתי לקרוא. המשכים לקלאסיקות שנכתבו ע"י אחרים לא מעניינים אותי ואולי אפילו מרגיזים אותי.

ניימן3

New member
אהמ. ניסיתי פעם לקרוא כמה "המשכים" מודרניים

לשרלוק הולמס. כולם היו גרועים.

יש משהו בדבריך. אם כי שימוש בדמויות קלאסיות ביצירות חדשות (ג'נטלמנים מופלאים נגיד) או מחוות לקלאסיקות (מלבד הכלב) הם אחד הסגנונות האהובים עלי.

למעלה