מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

subatoi

New member
הי, אני זקוק לרוח גבית, לא לכותרות כאלה!

ולגבי ההצעה שלך, אשקול את זה כשאעמוד בפני השוקת השבורה. מקווה שלא אגיע אליה

avivs

New member
סיימתי עכשיו טרילוגיה מעולה.

לקח לי זמן לסיים את שלושת הספרים, אבל זו לגמרי אשמתי. הקצב שם מטורף והסיפור הוא מהמקוריים שקראתי.

שלושת הספרים הם:
A Book of Tongues
A Rope of Thorns
A Tree of Bones

מדובר במעין מערבון, שהוא היסטוריה חלופית. יש אנשים עם כוחות קסם, אבל רובם לא יודעים איך לשלוט בכוחות האלה, וגם קשה להם ליצור קשרים אחד עם השני בגלל דחף שיש בהם להילחם במי שדומה להם.
במרכז הסיפור יש בחור צעיר ומאוד רצחני, שמתחבר לכומר בזמן מלחמת האזרחים. הכומר מתגלה כקוסם חזק במיוחד, והשניים הופכים להיות המנהיגים של קבוצת פושעים.
זו ההתחלה של הטרילוגיה, אבל ברקע יש את ממשלת ארצות הברית ששולחן סוכן חשאי להצטרף לקבוצת הפושעים. מצד שני יש אלים שנעלמו לפני שנים רבות, אבל חלקם רוצים לחזור לשלוט, וברור להם שהדרך הטובה ביותר תהיה להיעזר בקוסמים האלה.

לאורך הסיפור יש המון קרבות, עם המון קסמים מגניבים. העולם פה כל כך עשיר, וההיסטוריה באמת מרגישה בנויה טוב ומשכנעת. הסופרת לא מוכרת במיוחד, ובעבר פרסמה רק סיפורים קצרים. אני ללא ספק אשים לב לספרים נוספים שלה בעתיד.

מדובר בספרים מאוד בוטים ואלימים, עם לא מעט מין וקללות. אבל הכתיבה מדהימה, מאוד עשירה וציורית. הדמויות כתובות מעולה, מה שרואים בעיקר בספר השני והשלישי.

הראשון הוא ללא ספק החלש מבין השלושה, אבל ברגע שמתחילים את השני מבינים כמה טוב הסיפור הזה.

מומלץ לכולם

מיכאל ג

New member
Murray Leinster

עובר על איזה אוסף סיפורים ישן שלו. למי שהשם נשמע לו מוכר, מדובר בסופר שכתב סיפור בשנות הארבעים שחזה את המחשב, האינטרנט וגוגל. הסיפורים שלו כצפוי לוקים בשוביניזם של התקופה אבל יש לו לא מעט רעיונות מגניבים. הסגנון שלו נע בטווח די עצום מסיפורים פרועים ומטורפים למדי עד מד"ב קשה (אחד מהם, משנות החמישים, מסביר את רעיון אפקט החממה). יש לו כמה רעיונות די בסיסיים שממש מתאימים לסדרות ומוזר שאף אחד אחר לא השתמש בהם מאז. סה"כ אני די נהנה.

subatoi

New member
אפשר דוגמאות?

גם למחשב-אינטרנט-גוגל וגם לרעיונות מגניבים או כאלה שמתאימים לסדרות?

מיכאל ג

New member
הסיפור נקרא a logic named joe

הנה הקטע שבו הוא מתאר את המכשיר (סיפור מ-1946):

You know the logics setup; You got a logic in your house. It looks like a vision receiver used to, only it's got keys instead of dials and you punch the keys for what you wanna get. It's hooked in to the tank, which has the Carson Circuit all fixed up with relays. Say you punch "Station SNAFU" on your logic. Relays in the tank take over and whatever vision-program SNAFU is telecasting comes on your logic's screen. Or you punch "Sally Hancock's Phone" and the screen blinks and sputters and you're hooked up with the logic in her house and if somebody answers you got a vision-phone connection. But besides that, if you punch for the weather forecast or who won today's race at Hialeah or who was mistress of the White House during Garfield's administration or what is PDQ and R selling for today, that comes on the screen too. The relays in the tank do it. The tank is a big building full of all the facts in creation and all the recorded telecasts whatever was made-and it's hooked in with all the other tanks all over the country-and anything you wanna know or see or hear, you punch for it and you get it. Very convenient. Also it does math for you, and keeps books, and acts as consulting chemist, physicist, astronomer, and tealeaf reader, with a "Advice to Lovelorn" thrown in. The only thing it won't do is tell you exactly what your wife meant when she said, "Oh, you think so, do you?" in that peculiar kinda voice. Logics don't work good on women. Only on things that make sense.

בקטע מאוחר יותר הוא מתאר שירות VOD. העלילה עצמה היא על איך יחידת קצה אחת "משתגעת" ושולחת מין... נקרא לזה וירוס... לשאר הרשת - שמאפשר חיפושים שאמורים להיות אסורים כמו "איך לזייף כסף בצורה מושלמת" או "איך לרצוח בלי להתגלות".

הרעיון שלו שהתאים לסדרה הוא מהסיפור sidewise in time: נאמר שקיימים קווי זמן מקבילים בהם ההיסטוריה התרחשה אחרת (אבל התשובים שלהם כמובן לא מודעים לקיום העולמות המקבילים). ויום אחד, בגלל איזה שקרכלשהו (רעידת זמן במימד הרביעי) אזורים מכדור הארץ מתחלפים בחלקים המקבילים מהיסטוריות אחרות ככה שאזורים מכל קווי הזמן האפשריים מוצאים את עצמם פתאום על כדור ארץ יחיד. כמו סליידרס רק שבמקום שקבוצה קטנה של אנשים נוסעת בין יקומים אפשריים, חלקים מהיקומים האלו מתנגשים אחד עם השני. זה יכול להיות מגניב בתור סדרה כי היא לא תהיה סתם ביקור בעולמות האלו (סה"כ אפשר לעבור ביניהם בהליכה) - יהיה אפשר לראות בה, נאמר, מלחמה בין הנאצים שניצחו במלחמת העולם השניה לאימפריה הרומאית ששרדה או מלחמה בין דינוזאורים ששרדו את ההכחדה הגדולה לאמריקה שהתגלתה ע"י הסינים או מה שלא יהיה. יש אינסוף דברים שאפשר לעשות עם רעיון כזה...

subatoi

New member
באמת מגניב. גם הרעיון לסדרה (או סרט דחוס

לעייפה), אבל במיוחד הציטוט שהבאת. ולחשוב שלפני 10-20 שנים זה רק היה מגניב אותנו חלקית, היום אנחנו יכולים "להיגנב" מזה הרבה יותר.

rsmb1

New member
תודה

זו לא הפעם הראשונה שאני מוצא המלצות מעניינות בהודעות שלך

המשפט האחרון מרגיש לי יותר כמו הומור לא מזיק מאשר שובניזם.

כריכרכה

New member
A New World של John O'Brien

נאמר כך, זה יותר טוב מ"המתים המהלכים" בוודאי, אבל בסה"כ מאוד לינארי וקצת נרקיסיסטי (והוא עוד כותב בסוף שזה לא סיפור "סופר גיבורים" אלא כיצד בן אדם נורמלי היה נוהג תחת מתקפת זומבים, כן בטח).

מעניין לגלות שקשה למצוא ספרי זומבים טובים, או לפחות אני עדיין לא הצלחתי.

למעלה