מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

בואו נראה,

"לקט מצוות מספר החינוך" היסטוריה א'" "יסודות העיצוב" "מבוא לפסיכולוגיה".
מרתק, לא?

אלודאה

New member
נשמע מצוין!

אבל שמעתי ש"היסטוריה א'" יצא בהוצאה עצמית, והדמויות לא משויפות מספיק. גם נפתולי העלילה לא ברורים, והסוף לא מספיק חזק.

אלודאה

New member
לא חושבת שצריך סימן ספוילר.

חשוב שאנשים ידעו שהסוף מאכזב. שלא יצפו ליותר מדי, בייחוד אחרי הפתיחה המצוינת.

is00

New member
המעון של מיס פרגרין לילדים משונים/רנסום ריגס

is00

New member
בינתיים - מתרשם לטובה.

לא יצירת מופת, אבל מספיק מעניין, בינתיים(אני בחצי שלו)

סיימתי את נערה עם קעקוע דרקון, שהיה טוב,

וממשיך עם הבא, הנערה ששיחקה באש. כאן כבר יש נסיון להיכנס לראשו של אנס מגעיל וחולה שליטה, ועם הקטע הזה ממש קשה לי.

cordilio

New member
ממשיך עם היפריון

נמצא בערך באמצע. בינתיים מאוד נהנה.
חבר המליץ לי לקרוא רק את הראשון והשני, ולוותר על ה-3 וה-4. אשמח לשמוע דעות בעניין.

אמרתי זאת כבר פעמים רבות כאן:

אל תקשיב לאף אחד ונסה את כל הסדרה, אם אתה נהנה מהראשון.
נכון, השלישי והרביעי שונים, גם בתקופת הזמן, גם בנפשות הפועלות (אבל לא לגמרי), גם בתמות ולא מעט בטון שלהם. אני עדיין נהניתי גם מהם. כדאי לדעתי לנסות לפני שמוותרים. לא מתאים אז וותר.

מיכאל ג

New member
הבאים פחות מקוריים

והם כוללים יותר מדי אלמנטים שדומים לסדרת שליחות קטלנית, לדעתי. אבל הם לא מיותרים, הם עדיין טובים יותר מהרבה דברים שנמצאים על המדפים, ואם אימה זה הקטע שלך יש שם אלמנטים שיעשו לך צמרמורות כמעט כמו הספר הראשון.

לא הייתי מוותר על אנדימיון

במיוחד לא על 4. נכון, לא ברמה של היפריון אבל בכ"ז טוב מאד.

MxIxAx

New member
התחלתי עכשיו את סיפור חרבת חזעה של ס. יזהר

לפני שעה חזרתי מטיול ביער השחור בגרמניה, היה מאוד מעניים אבל לא מצאתי ספרים באנגלית מעבר לקצת של שיר של אש ושל קרח, במשך הטיול קראתי סוף אחד של ספר מסע בין כוכבים ועוד אחד שלם מאותה סדרה

נמרוד

MxIxAx

New member
הייתי מוותר עליו, הוא לא משמעותי בין ספרי

ההמשך

בינתיים אין בעתיד הנראה לעין ספרי המשך נוספים לסדרות מסע בין כוכבים.
קראתי השבוע רומן גרפי של מסע בין כוכבים הדור הבא שנקרא Hive, נחשו על מה זה, לא מקורי בכלל וגם מיותר
עכשיו נקלעתי בימים האחרונים לספר בדיד שנקרא מדרש לילית, ספר פנטזיה כחול לבן.

נמרוד

subatoi

New member
מתקדם בקצב מדהים עם "האיש במצודה הרמה" של דיק

"קצב מדהים" זה יחסי לקצב שלי בספרים האחרונים. ממש זורם לי, לקראת האמצע. עדיין ממתין שתצוץ פואנטה (אלא אם שוב הציפיות שלי היו גבוהות מדי), אבל בינתיים זה כיף.

בהתחלה קצת הפריע לי שיש זריקת שמות של ערים גדולות בארה"ב כאילו אני אמור לזכור בע"פ איפה הן נמצאות, במקום שיהיו הערות או מפה קטנה. אבל מהר מאוד זה נגמר.
במידה מסוימת חבל שההיסטוריה החלופית להיסטוריה החלופית שמוצגת בספר היא לא ההיסטוריה שלנו, זה היה יכול להיות די מגניב. אבל אני מניח שהדרך הקיימת היא אפשרות להציג עוד אמירה. אולי מתישהו זה יתבהר לי.

למעלה