מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

cordilio

New member
מסיים את עולם טבעת של ניבן

וממשיך מיד למהנדסי הטבעת השני בסדרה.

סידרת ספרים נהדרת.

זה מתחיל להתדרדר קצת החל מהספר השלישי, אם זכור לי,
אבל קו הסיפור הכללי מרתק.

אם זכור לי טוב, אז בספר הרביעי (או אולי זה היה כבר בשלישי...)
ישנה הפתעה בלתי רגילה למי שמכיר את שאר הספרים של ניבן,
כאשר מישהו מאד אינטריגנטי מספר אחר שבכלל לא קשור עורך
הופעה מפתיעה שמתברר שהיא די הגיונית.....

אם אהבת את הדמויות מהסידרה הזאת, אז כדאי לך לקרוא גם
את סידרת סיפרי הקזין שהוא כתב.

ומעל לכל, בכדי לפוצץ את השכל עם סיפור בלתי רגיל, מומלץ
מאד עד מאד מאד לקרוא את הספר שלו "מגונן"!!!
לדעתי יצירה בלתי רגילה שנוגעת באופן מאד אינטריגנטי בשאלת
מקורו של האדם -- אפילו יותר מעניין מהסיפור בסרט "פרומתיאוס".....

Michio

New member
"הלהב עצמו"

מתחיל לא רע (כלומר, בהצגת הדמויות והצגת העולם- אני בערך בעמוד 150). יש כמה דמויות שאני מתעב- בעיקר את ג'זאל- וכמה שאני מחבב (גלוקטה ולוגן).
אני שוקל לערוק אחרי זה לאחר מהמון הספרים שקניתי בשבוע הספר- המועמד המוביל הוא "כמעיין המתגבר" של איין ראנד.

1Q84

300 עמודים ראשונים- לא ממש קורה הרבה והסופר מקדיש יותר מדי זמן לסקור את ההיסטוריה של שתי הדמויות הראשיות, אבל הוא על סף הגאון בליצור רגעים קטנים של מתח ומסתורין, אז זה בהחלט מעניין.

avivs

New member
סיימתי ספר ראשון

בסדרת פנטזיה שנקראת long price quartet מאת Daniel Abraham
הפנטזיה שם מאוד שולית, כמעט לא קיימת. אבל הדמויות מאוד מענייניות והסיפור מצד אחד איטי, אבל מצד שני מרגיש שזז בקצב טוב בגלל הפרקים הקצרים יחסית.
מדובר שם בגדול על עיר מרכזית וחשובה שיש מזימה להפיל, ועל אנשים שיכולים להפוך מעין רוחות לבני אדם, כאלה שיש להם יכולות מיוחדות כמו לדאוג שכותנה תצמח מהר יותר. יש הרבה מזימות מאחורי הקלעים, אבל הסיפורים האנושיים מעניינים יותר. האווירה היא אסיאתית, גם בהתנהגות וגם בדיאלוגים. מעין יפן של פעם.

לא מדובר ביצירת מופת, אבל נהניתי. מתלבט אם לנסות את ההמשך גם, כי הסוף לא בדיוק נפסק באמצע המתח ואפילו טיפה השאיר אותי אדיש.

עברתי בינתיים לחדש של סטיבן קינג.

avivs

New member
אני כמעט בחצי

והוא סתמי לגמרי. מעט מאוד קורה שם וגם זה לא ממש מעניין. מניח שאסיים אותו, אבל בעיקר מפני שהוא קצר. אם היה אחד הספרים הארוכים שלו הייתי כבר פורש.

avivs

New member
סיימתי את הספר...

הוא קריא, אבל לא הרבה יותר מזה. הסיפור עצמו השאיר אותי אדיש. זה אמור להיות מעין מותחן בלשי עם רוחות רפאים, אבל הקטע הבלשי חלש וגם הקטע עם הרוחות זניח לגמרי.
אין כאן שום דבר מיוחד, סתם סיפור קליל. מצד אחד זה נחמד לקרוא סטיבן קינג שלא באורך 700 עמודים, אבל מצד שני גם הספר הזה הוא סיפור קטן שסתם נמרח.

Oh well.

dannyb11

New member
ספר נפלא

זאת פעם ראשונה שלי שאני רושם פה אבל רציתי להמליץ על הספר ועל הסדרה.

קראתי את הסדרה לפני כשנה ומאוד מאוד אהבתי אותה. שני הדמויות הראשיות מעולות ומאוד אהבתי אותם. הסדרה מאוד מיוחדת, כפי שציינת האווירה מושפעת מיפן ולא מימי הבניים כמו רוב הפנטזיה כיום. גם הרעיון של "הקסם" מאוד מיוחד ויפה והסופר מפתח אותו יפה מאוד לאורך הסדרה.

הספר הראשון היה לדעתי אקספוזציה להמשך, הוא מתאר את העולם ומכין את הקרקע והדמיות להמשך. השני והשלישי היו מצויינים, הרביעי קצת פחות אבל זה אולי בגלל שקראתי אותו ממש מהר (מסיבה הברורה
)

אני גם הייתי ממליץ על הסדרה הבאה של דניאל אברהם, The Dagger and The Coin. היא חוזרת לאווירת ימי הבניים שמעפיינת את רוב ספרי הפנטזיה אבל היא מצויינת. מבחודש שעבר יצא הספר השלישי ואמורים לצאת חמישה ספרים ככול הידוע לי. בנוסף הוא כותב ביחד עם סופר נוסף Ty Frank סדרת מדע בדיוני תחת השם James S. A. Corey, ולסדרה קוראים The Expanse. הם כרגע סיימו את הטרילוגיה אבל מתוכננים עוד ספרים. אני נורא אוהב אותו כסופר, הספרים והאיכיות שלהם השתפרו מאוד ופלוס נוסף הוא הכתיבה המהירה שלו - אין צורך לחכות שנים לספר הבא כמו אצל המנטור שלו (ג'ורג' מרטין) בדר"כ כול שנה יוצא ספר חדש.

avivs

New member
ברוך המצטרף:)

אני כנראה כן אמשיך לשני, ובאמת שמתי עין על הסדרה השנייה שלו. יש משהו מרגיע בכתיבה שלו. לא יודע איך להסביר בדיוק.

למעלה