מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

גלקטור

New member
סיימתי את beautiful darkness

(ההמשך ליצורים יפייפים) ואני מתחיל את החלק השלישי beautiful chaos

rsmb1

New member
כרגע

מתאימה לי קריאה קלילה, אז אני נהנה, אבל יש בהם הרבה בעיות לטעמי, ואני אסיים את החמישה בעיקר בגלל שהם קלאסיקה.

מיכאל ג

New member
the cuckoo's calling - בינתיים נחמד

אין הרבה להגיד מעבר לזה אני די בהתחלה.
זה באודיו, בקריאה ממשיך עם הבנקס האחרון, שסוף סוף מוסר קצת פרטים על מה זה subliming, המעבר לצורת קיום גבוהה יותר שהוזכר כמעט בכל ספר של התרבות בתור השלב האחרון בחיים של כמעט כל גזע תבוני, אבל למיטב זכרוני אף פעם לא היה ממש פירוט - עד עכשיו. אני מניח שזה לא מקרי שבנקס עוסק במה שקורה "אחרי המוות" בשני הספרים האחרונים.
אני חייב להגיד שהספר הזה וההוא שלפניו הרבה יותר משעשעים מה שזכרתי מהבנקסים הקודמים. כאן ושם זה מזכיר את דאגלס אדאמס, אפילו.

The Jabberwock

New member
סיימתי את "פוסטר אתה מת" של PKD

אוסף סיפורים מוצלח ולדעתי באותה רמה של "האדם שמחוץ למשוואה".
אני חייב להודות שבאופן אישי אני פחות אוהב את ז'אנר הסיפור הקצר. יש לו כאן סיפורים ורעיונות ממש מוצלחים ואני מרגיש פספוס שלא הפכו לספרים באורך מלא. ואולי הם כן?

אולי הם כן?

האמת היא שיש דווקא לא מעט סיפורים קצרים שהוא אכן פיתח והרחיב לספרים באורך מלא...

למשל את All We Marsmen הוא הרחיב ל"כשל זמן", ו"יוביק" צמח מתוך What The Dead Men Say. באופן דומה "הצלם" הוא פיתוח של Novelty Act, ו"שלוש הסטיגמטות" של The Days Of Perky Pat.

The clans of Alphane moon נולד מתוך Shell game, ו-Counter clock world מתוך Your Appointment Will Be Yesterday. גם אחד מספריו האחרונים, The divine invasion (השני ב"טרילוגיית" ואליס) צמח מתוך סיפור קצר, Chains Of Air, Web Of Aethyr. (ובכלל, "ואליס" עצמו על כל גלגוליו נולד מתוך רצון לכתוב סיפור המשך קצר ל"האיש במצודה הרמה").

The Jabberwock

New member
זו הייתה הרמה להנחתה. תודה.

תארתי (קיוויתי) שזה כך. תודה על התשובה המפורטת. נו, יש לי עוד איזה דבר או שניים לקרוא בחיים

טוב הייתי קצת עסוק אבל גמרתי שלושה ספרים

HONOUR OF THE KNIGHTS רומן על טייסת קרב עתידנית, חצי ראשון משעמם טיכו ולא שונה משום רומן על טייסת קרב בכל תקופת רגיעה, חצי שני הופך לספר פעולה מסחרר עם שינויים מפתיעים בכל פרק, קצת מתיש בסוף....
BLOOD SONG למרות ההמלצה שקראתי , לדעתי די בינוני, על התפתחות מנהיג מלחמה בעל יכולות מיוחדות.... סביר, אבל לא יותר מזה.
הספקתי גם לקרוא איזה ספר מתח משטרתי אבל מרוב שלא היה חשוב אפילו לא הצלחתי של מי, תחת הכותרת BLOOD ORCHIDS על שוטרת שמסתבכת בפרשת רצח. הנחמד בספר הוא שהוא מתרחש על רקע הוואי וקצת מעניק גרסה אחרת מאשר הוואי חמש 0 ובלי סטיב מגארט. את מקומו תופסת איזה שוטרת שעברה אונס בילדותו והספר משלב בין הנסיון לפענח מספר מקרי רצח להתמודדות שלה עם זכרונותיה... סביר, לא יותר.
מתלבט לגבי ההמשך...קראתי עמוד ראשון בEVERFLAME ועושה רושם מעניין

אה כן, ומאחר שהשארתי את הטבלט בעבודה

חזרתי לנייר וקורא את "תעלוליה של ילדה רעה" של יוסה, אחד הסופרים האוהבים עלי - לדעתי הוא עדיף על מרקס....
מאוד נהנה - לא קשור לג'אנר

רונגי

New member
עיר/ קליפורד סימאק

נסיון שני.
בהתחלה, נראה אם אשרוד מעבר לפעם הקודמת.

clouds11

New member
לדעתי עיר ספר המד"ב הטוב ביותר שנכתב

התיאור הנפלא הזה שבו תושבי העיר ישנים ומתעצבנים שמעירים אותם
זה מראה שהעקר הוא לחיות (התפיסה כאילו העתיד יהיה יותר טוב מההווה היא תפיסה שגויה)
והתיאור הנפלא שבו האנושות בוחרת לחיות כמו כלבי ים על צדק כדי להרגיש צעירים
(כלבי הים בצדק חיים 1000 שנה) זה מראה שסופה של האנושות להכחד בודאות...
והרעיון על סוגים שונים של בני אדם (הגאונים) זה רעיון שהולך להתגשם במציאות
כאשר יתאפשר לעשות שינויים גנטיים בבני אדם
אלו רעיונות עמוקים על בני האדם

צל לילה- אנדריאה קרמר

פנטסיה אורבנית לבני נוער, ברוח סדרת דמדומים.

קאלה טור היא נוטרת, היא נקבת האלפא בלהקה של אנשי זאב. רק שלהבדיל מאנשי הזאב המיתולוגיים, הנוטרים יכולים להפוך לזאבים בכל עת. הם קשורים למכשפים רבי עצמה המכונים השומרים, אשר שומים על כמה מקומות מקודשים בכדור הארץ.

מכוח תפקידה כאלפא היא אמורה להתאחד עם זכר אלפא וליצור להקה חדשה. נער אנושי נקלע לדרכה בנסיבות לא צפויות, ומערער את מה שהיא ידעה על עתידה ועל השומרים.

למרות הבעסה ממשולש האוהבים הטינאייג'רי הבלתי נמנע, הספר די מעניין וזורם, עם תיאורי עולם מוצלחים, וללא חלוקה מוגדרת לטובים ורעים. נשאר לי רק לחכות לתרגום ההמשכים.

D O 7

New member
גם אני ראיתי עליו הרבה המלצות

הבעיה עם זה היא שזאת סדרה שאמורה להיות בת חמישה ספרים.....
מה שלפחות טוב, זה שזה לא מסתיים בקליפהאנגר, ושהסופר עורך כעת את הספר השני.
הרבה יותר כיף שאפשר לקרוא את הספרים מתי שרוצים, מבלי לחכות שנה-שנה וחצי (במקרה הטוב) בין ספרים, זאת לפחות העדפה שלי.

יש לסופר גם פריקוול קצר שהוא העלה לא מזמן לאינטרנט (קוראים לזה The Penitent Damned, אם אני לא טועה), זה משהו באזור ה-20 עמודי וורד. קראתי לא מזמן את ההתחלה של זה וזה היה דווקא די נחמד.

avivs

New member
תודה על המידע!

חמישה ספרים? הנחתי שטרילוגיה. מקווה שהסוף של כל ספר לא יסתיים באמצע משפט.

D O 7

New member
כן, זה קצת ארוך

בקשר לסיום של הספר הראשון - הבנתי ממישהי שקראה את הספר שהסוף עונה על רוב השאלות, אבל עדיין גורם לך לרצות להמשיך לספר הבא. אז כנראה שאתה יכול להיות די רגוע מבחינת הסיום

למעלה