מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

Zarniwoop

New member
Memories of Ice!

השני תפס תעוצה ונגמר בפיצוץ. התאהבתי בדמויות שהיה לי כל כך קשה להכיר ובכיתי כשחלק מהם מתו מוות נוראי.
אני רוצה לקרוא את שתי הספרים הראשונים שוב בשביל לראות מה פספסתי כשלא הייתי כל כך מרוכז, אבל פאק איט. אני הולך לראות מה עם החבר'ה בג'נבקיס שנעלמו לי ספר שלם.

avivs

New member
אוי, הספר הזה.

אחרי השלישי לגמרי הייתי מכור לסדרה.
צריך לזכור את הספר הראשון, כי השלישי הוא המשך ישיר.

dingaleboom

New member
ספר הפנטזיה האהוב עליי

אוי, כמה דמעות שפכתי עליו, גם בקריאה שניה ושלישית....

cordilio

New member
קסנוסייד (השלישי בסדרת המשחק של אנדר)

ברור לי למה חלק מהאנשים לא אהבו את קול למתים ואת הספר הזה. לא קורה בו כמעט כלום.
אני לעומת זאת ממש נהנה ממנו. הספר הזה מראה על חשיבה מאוד מקורית ומעניינת של הסופר, והוא גורם לך לחשוב.
יש כאן נגיעה בנושאים פילוספיים, פיזיזקלים, נושאים של תורת המוסר, ועוד ועוד. לא רבים הספרים שקראתי שנגעו בצורה כל כך רחבה, מעניינת ומקורית בנושאים כאלה.
נמצא ממש באמצע הספר, מקווה שהחלק השני יהיה מוצלח באותה מידה.

avivs

New member
bitter seeds

ספר היסטוריה חלופית. מתרחש במלחמת העולם השנייה. הנאצים הצליחו להפוך אנשים לבעלי כוחות מיוחדים, כמו היכולת להיעלם, לעבור דרך קירות, לחזות את העתיד וכו'.
הבריטים, לעומת זאת, מתחילים לעבוד עם שדים.

ספר מאוד אפל ולא קל לקריאה. ההתחלה מסובכת. אני באמצע עכשיו ומאוד נהנה. זו טרילוגיה, ממה שהבנתי, ושלושת החלקים כבר יצאו.

http://www.amazon.com/gp/product/07...pf_rd_t=101&pf_rd_p=1389517282&pf_rd_i=507846

ניימן3

New member
תזמון מעולה! הוא נכנס אצלי השבוע לקינדל.

קראתי בינתיים את הפרולוג. כתוב... טוב.

שים לב למשהו מגניב: הסופר הוא חלק מקבוצת הכתיבה של ניו מקסיקו. שזו קבוצה שיש בה גם את ג'ורג' מרטין, ג'ו וולטון, דניאל אברהמס וטי פרנק (מחברי Leviathan Awakes המומלץ) וכו'. נראה לי שניו מקסיקו הפכה למרכז המד"ב-פנטזיה העולמי בצורה מצחיקה שכזאת.

avivs

New member
הכתיבה סבירה.

בהחלט לא מדהימה. אבל הקצב משתפר וקשה להפסיק לקרוא.

ניימן3

New member
זה כתוב בסגנון האמריקאי המודרני של

משפטים קצרים, פסקאות קצרות וכו'? כלומר, משהו שממש מתאמץ להיות קריא?

קשה לדעתי לכתוב ממש מדהים כשעוקבים אחרי התבנית הזאת שמטרתה היא להיות כמה שיותר קריא. זה טוב לבלוגים, לווא דווקא למדיות ספרותיות..

avivs

New member
לא בסגנון הזה.

פשוט לא מאוד ספרותי. אבל יש מילים גבוהות והדיאלוגים מאוד אמינים.
עכשיו אני ב70%. מאמין שאמשיך מהר מאוד לספר ההמשך.

avivs

New member
סיימתי את הספר.

קצת חסר לו בשר, אבל נהניתי ממנו.
כנראה שאמשיך עכשיו ישר להמשך.

D O 7

New member
ספר סביר, ציפיתי ממנו ליותר

בגדול, אני זוכר שהוא היה חביב, אבל לא לא יותר. בגדול, אני זוכר שהיו בו קטעים יותר טובים ופחות טובים. אני ציפיתי יותר למשהו בסגנון
של "מלחמת העולם השניה" פוגשת את "האקסמן", וזה לא בדיוק כך. אולי מתישהו (עוד הרבה מאוד זמן) אני אמשיך את הסדרה, בציפייה לשיפור בספר השני.

avivs

New member
אני גם לא ממהר לשני.

חיבבתי מאוד את הראשון, אבל לא חיבבתי מספיק אף דמות בשביל לרצות להמשיך לקרוא במהירות ספר נוסף.
זה באמת נשמע בהתחלה כמו ספר הרבה יותר קליל ומגניב ממה שהוא באמת, אבל יש בזה משהו מאוד חזק, ברוע ובקור שיש שם.

D O 7

New member
אכן, הוא יותר כבד ממה שחושבים

זה בא לידי ביטוי בשפה וגם בעלילה וקידום העלילה.
מבחינת דמויות, אני דווקא מאוד אהבתי את הדמות של גרטל. לדעתי, זאת הדמות הכי מעניינת בספר. למיטב זכרוני, אין קטעים שלה כ-POV וחבל, כי אני זוכר שכשקראתי את הספר הסתקרנתי לדעת מה מתרחש לה בראש.
הרעיון של הספר מאוד מעניין, אבל הביצוע פחות. בסיכום כללי זה ספר חביב, אבל עם המון פוטנציאל לא ממומש, ומכאן באה אצלי האכזבה ממנו.

ניימן3

New member
גומר את abaddon gate, השלישי בסדרת ה-Expanse

איכות הסדרה הולכת ויורדת לצערי.

הראשון היה ספר פיצוץ מומלץ ביותר. השני - טוב מאד. השלישי? סביר. הבעיה היא שככל שהעלילה מתקדמת הם נעשים יותר ויותר מופרכים. גם חלק מהדמויות החדשות לא מוצאות חן בעיני, ופתאום מצאו לנכון לתקוע לי נצרות באמצע העלילה.

למעלה