מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

Nope.

אני מקווה להתחיל בקרוב את "האלף בית של השטן". אל דאגה, אם הוא יאכזב - אני אחזור ואשכתב את שיר ההלל הנ"ל למחרוזת שלמה של שירי לעג וקלס.

kenny66

New member
קראתי פחות או יותר כל מה שהוא כתב

אני חושב שהדבר היחיד שלו שלא קראתי הוא את הקומיקס Dracula: Company of Monsters. בעיניי הוא סופר המדע הבדיוני והפנטסיה הטוב ביותר שכותב כיום, בגלל שהוא בונה דמויות מעולות ולא מרחם עליהן ובגלל הרעיונות הנהדרים שלו.

ואת זה חשבתי עוד לפני שיצא לי לבלות במחיצתו כשהוא היה כאן והסתבר לי שהוא גם אחד האנשים הכי נחמדים בעולם.

Warchild

[אני נכנעת לאיזו מוסכמה חברתית שאם קוראים ספר באנגלית חייבים לרשום את השם שלו באנגלית. יכולתי פשוט לרשום ילד מלחמה, אבל אז הייתי מוותרת על הזדמנות להשוויץ בכישוריי האנגלית שלי].
בכל מקרה, הרשימה הזכירה לי את הספר והשתלט עלי דחף עז לקרוא אותו, הספרייה רחוקה מדי אז הורדתי אותו לקינדל ואני ממש נהנית. החודשיים האחרונים היו כל כך כבדים בשבילי מבחינת ספרים, קראתי בהם אולי 200 עמוד סה"כ - מתחילה ספרים ולא מצליחה להתרכז וזורקת אותם. ועכשיו, הפלא ופלא, עבר יום וסיימתי 26% מהספר

רונגי

New member
Libriomancer - Jim C Hines

סוף סוף הספרנים זוכים בקצת אקשן
.
איך אפשר לא להנות מספר שיש בו תתי סוגים של ערפדים, כמו למשל: Sanguinarius Meyerii המכונים גם sparklers,
Sanguinarius Stokerus, ו- Staginarius Henricus.
והגיבור קרא (וכנראה שומר עותק בספריה הביתית) של כמעט כל ספר מדע בדיוני שיצא באנגלית.

בינתיים רק בהתחלה, אבל נראה מבטיח.

Boojie

New member
זה נשמע מגניב במידה מפתיעה.

נוסף לרשימת הקריאה. <יבבת מצוקה>
אני *כל כך* צריכה מכונת זמן.

Zarniwoop

New member
Hood's breath ממשיך עם "בית השרשראות"

איזה יופי, בינתיים הספר שנכנסתי אליו הכי מהר.

הרבע הראשון של הספר היה הסיפור של קארסה אורלונג. ממש נהנתי מהסיפור וקארסה הוא באמת דמות מצויינת. אהבתי את הכימיה בינו לטורבלד נום שהוא מהר מאוד הפך לאחת הדמויות האהובות עלי. אני מקווה שנראה אותו עוד.
עשיתי את החשבון שטבלור הם בעצם טובלקאי כי כבר הכרנו בחור ענק שנלחם עם חרב מעץ ושאוהב ללבוש אוזניים על החגורה שלו. כשהם היו בדרך ל7 ערים חשבתי שאולי קארסה יהיה בסופו של דבר אותו שומר ראש של ש'אייק מהספר השני, אבל שללתי את זה. הוד יודע שטעיתי. כלומר צדקתי.
כל זה היה בין הכתיבה הכי טובה של אריקסון עד עכשיו.

ועכשיו חזרנו לאחרי שרשרת הכלבים של קולטיין, לכל הדמויות האהובות מהספר השני.
אני ממש נהנה מהספר בינתיים.

avivs

New member
שמח לשמוע.

ההתחלה הייתה לי קשה מאוד, אבל כשהגעתי לשלב שאתה נמצא בו עכשיו התחיל הכיף.

מעניין מה תחשוב על הספר החמישי. אני חושב שהוא מהחלשים בסדרה, למרות שיש בו סיפור מעניין וכמה רגעים מאוד חזקים, אבל הרבה אחרים חושבים שהוא בין הטובים.

Zarniwoop

New member
זה מסקרן אותי,

לא קראתי בכלל תקצירים אז נכנסתי לספר הרביעי עם המחשבה שאולי יהיו כל הדמויות ללא חלוקה. אבל אחרי כל הקטע עם קארסה אני רואה שזה שוב החלוקה של (בינתיים) סבן סיטיס ואני מתאר לעצמי שהחמישי יחזור לקבוצה השניה.
ככה זה יהיה בכל עשרת הספרים? זה לא ממש מפריע לי. למעשה אני אוהב סיפורים לא ליניארים, ואריקסון עושה את זה מעולה.

אכמו

New member
הו לא

כשנגמר הספר הרביעי, בדיוק כשאתה מתחיל להרגיש שאולי יש סיכוי שתזכור את עשרות הדמויות אם הספרים ימשיכו לעבור הלוך ושוב בין שתי הקבוצות, מגיע הספר החמישי... עם קבוצה חדשה לגמרי של דמויות
בהמשך הכול מתחבר, כמובן. בעיני הספר החמישי הוא מהטובים בסדרה, בהחלט בין שלושת המובילים (יחד עם השני והשלישי).

אכמו

New member
יש בחמישי כמה דמויות נהדרות

ובעיקר, הוא מהווה קפיצת מדרגה גדולה מבחינת ההבנה של ההיסטוריה של העולם ואיך דברים התפתחו למצב שבו נמצאים היום. זה מורכב, זה מבלבל מאוד בהתחלה, וזה מרתק, בעיני.

dingaleboom

New member
מסכימה עם אכמו

הספר החמישי הוא אחד הטובים בסדרה, והסיפור שם הוא אחד החזקים.

kenny66

New member
סיפור מעולה

אפשר למצוא אותו בעברית (בתרגום די מזעזע) בכרך השישי של "הטוב שבטוב" (כפי שנקראו אסופות זוכי הוגו בעברית).

למעלה