מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

מיכאל ג

New member
צ'רלס סטרוס- The Jennifer Morgue

אוך, איזה כיף של סדרה. הרקע מגניב לאללה: מתגלה שכל מיני דברים כמו חישובים מתמטיים מסוימים ותבניות פרקטליות יכולים לפתוח פתח ליקומים אחרים. בצד השני של היקומים: כל המפלצות של לאבקראפט, ודברים שהיינו קוראים להם שדים מוצצי-נשמה. מהצד הזה של היקום, כישוף הוא בעצם ענף של המתמטיקה ומדעי המחשב. ולכן, המחלקה הסודית של ממשלת אנגליה שאחראית על לוחמה על טבעית בכל מיני המזיקים המנסים לפלוש לעולמנו מלאה במתכנתים גיקים שיכולים לעשות קסמים עם אפליקציות ג'אווהסקריפט או לזמן שדים עם מצגת פאוארפוינט. ואיפה שיש מתכנתים גיקים, יש מנהלים אידיוטים שמנפחים להם את הראש עם טפסיאדה ודוחות התקדמות. גם כששולחים אותם לשטח לחסל פלישות בין-מימדיות...
מה שיוצא זה שילב מטורלל של לאבקראפט, דילברט וג'יימס בונד. ובאודיו, עם ההומור של סטרוס והמבטא הבריטי, זה נשמע כמעט כמו סטנדאפ.

Zarniwoop

New member
Midnight Tides ו-Tuf Voyaging

מידנייט טיידס - כל כך הרבה פוליטיקה על ההתחלה - שמות, תארים, קבוצות. אבל האוירה טובה. אני אוהב את טרול סגנר והאחים בדיקט נראים מעניינים, טהול בהחלט משעשע.
בינתיים זה מאוד מעניין ונראה כאילו זה הולך למקום טוב.

מסעות טאף - נחמד. התחיל לא משהו אבל עכשיו מתחיל להיות מעניין.

אכמו

New member
מידנייט טיידס - מהאהובים עלי בסדרה

יופי של דמויות (האחים בדיקט נהדרים כל אחד בדרכו, והם לא היחידים), וקפיצת מדרגה גדולה מבחינת הרחבת היריעה המיתולוגית - מתחילים להבין יותר טוב מה קרה אי שם בנבכי העבר ואיך דברים התגלגלו עד היום (עם דגש על "מתחילים"... זה כמובן חלקי ומבלבל עדיין
). אל ייאוש מכל השמות, המקומות, הפוליטיקה, המיתולוגיה, והכול כאילו מתחילים מאפס, דברים עוד יתבהרו ויתחברו. מחכה לשמוע חוויות בסוף

rsmb1

New member
מסעות טאף קליל ונחמד

בעיקר בשביל מכורים כבדים למרטין עם המון זמן המתנה בין הספרים. הוא לא אפל כמו השיר וחלום קדחת. בראש שלי אני תמיד חושב עליו בתור "מסעות טף".

dingaleboom

New member
"המעבר" עדיין - לא הספקתי לקרוא הרבה השבוע

סיימתי את החלק הראשון של הספר, עכשיו מתחיל האקשן.

סיימתי את "לפני שאפול" והעלתי המלצה בבלוג

שלי. אני לקראת הסוף של IT TO BE DEAD by Nancy G. West ונהנית. אחריו אמשיך לספר Cliff Walk: Bruce DeSilva (ברוס דה סילבה) שהוא המשכו של "אי הנוכלים".

סופ"ש נעים לכולם!

avivs

New member
המעבר.

הספר הזה זז לאט.
אני 35%, קורים דברים, אבל בכל זאת, איטי מאוד. וארוך.

בינתיים ממשיך.

avivs

New member
לא נראה לי שאמשיך איתו.

אחרי 42% אני די מיואש.
מכל מה שקראתי בינתיים היה אפשר בכיף לקצץ חצי. המון קטעים מיותרים שסתם מושכים סצנות.

חבל.

pix37

New member
בד"כ הייתי מסכים איתך - ....

אני בהחלט בדעה שאין צורך לבזבז זמן קריאה יקר על ספר שלא מעניין אותך - או לא מרתק אותך מספיק על מנת להמשיך בו אבל...

אם הגעת למסקנה הזו - אחרי ההתפרצות סבבה, אבל אם לא, נסה למשוך עד ההתפרצות ולדעתי לא תתחרט.
אם תסתכל על ההודעות שלי במהלך הקריאה - גם לי היה את המשבר הזה לקראת אמצע הספר - אבל העדר של חומרי קריאה אחרים שכנע אותי להמשיך - ובפועל הספר היה שווה את זה.

avivs

New member
קראתי 42%

הרבה אחרי ההתפרצות. מדהים שכל ה 250 עמודים הראשונים הם מעין הקדמה. היו יכולים לסכם את זה ב 50.

pix37

New member
בפועל חלקם הגדול הקדמה לספר השני

נקודות שנראות לך עכשיו כמריחה סתמית - יקבלו משמעות בספר השני

pix37

New member
טרילוגיה - בינתיים יצאו שני חלקים

המעבר ותריסר (טרם תורגם) הטוב יותר

pix37

New member
חבל - שווה לתת לו צ׳אנס נוסף

הוא לא קל אבל שווה את זה