מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

MonicaF

New member
אני נשארת עם הזקנים היהודים

קוראת "האדם מחפש משמעות" מאת ויקטור פראנקל.
יותר מחצי ממנו על השואה.
לא ז'אנרי.
פשוט ... כל כך נורא שזה נראה בדיוני.
עיקר העניין שלי בספר הוא בלוגותרפיה שבשליש האחרון של הספר.

חוץ מזה חומר לימודי. מבקשת סליחה מכל האנשים המאמינים שכאן, כי הקורס שאני לומדת עכשיו ומאד אוהבת אותו, בנושא מחשבה מדינית יהודית בימי הביניים, מראה לי שוב ושוב כמה הגיוני שמי שהתגלה לנביאים למיניהם, היה חיזר. אני לא נוקטת עמדה לפה או לשם, רק מציינת זאת.

באיזה חוג באוניברסיטה לומדים לוגותרפיה?

הייתי תחת הרושם שלא מלמדים את זה כבר
(אני אומר את זה מתוך אהבה של פרום, פראנקל ושות')

MonicaF

New member
על הלוגותרפיה

אני קוראת להנאתי.

את הקורס השני אני לומדת באו"פ. האחרון לתואר

אבל אם אני לא טועה, "האדם מחפש משמעות" הוזכר בהערת שוליים באחד הקורסים של האו"פ. אני פשוט לא זוכרת איזה מהם.

ולפחדן הזה אנחנו אמרנו

קודם "נעשה" ורק אח"כ "נשמע"????.......

איזה טמבלים היינו אז......
נראה לך ש"היחכמנו" קצת מאז???......

פעם נסעתי במונית עם אחד כזה. נהג מונית, ז"א, לא חייזר.
נהג המונית: *מפטפט פטפוטים של דודות זקנות* מה את עושה בחיים, ילדה חמודה? לומדת טוב? עובדת? מביאה לנו קצת נחת? מאמינה באלוהים?
אני: אה-בה-בה - לא, אני אתאיסטית.
נהג המונית: טוב, גם אני תמיד חשבתי שלהאמין באלוהים ובתנ"ך זה טיפשי. אפילו להאמין בחייזרים הגיוני יותר.
אני: נכון!
נהג המונית: לא, באמת. אני מתכוון, להאמין בחייזרים, זה ממש הגיוני. במקרה הייתי בכנס מאמיני חייזרים לא מזמן. ותשמעי, לא נראה לך הגיוני בטירוף שהעולם שלנו נשלט ע"י חייזרים שמדי פעם שולחים נציגים - משה, ישו, מוחמד וכד', כדי לפקח ולראות שהכל בסדר? למה את חושבת שאף אחד לא יודע איפה משה ומוחמד וישו קבורים? זה בגלל שהם לא קבורים! הם בכלל לא מתו, פשוט חזרו לכוכב האם!
אני:

אה.

הוא גם אמר שאני נשמעת כמו בלה מפינוקיו.
אני באמת, באמת, צריכה לחסוך כמה שנקלים ולקנות לי קורקינט.

MonicaF

New member

התאוריה הזו תופסת יותר ויותר.
עוד יבוא היום בו מעשהו יפרש את התנ״ך בהתאם לגישה זו.

is00

New member
המעבר - ג'סטין קרונין.

אם זה אכן הראשון בטרילוגיה לא נראה לי שאני אטרח יותר מדי לקרוא את השאר, ממה שקיבלתי מהספר הזה עד כה.

Zarniwoop

New member
מידנייט טיידס 40%

עד כה הספר מעולה. טהול ובאג פשוט קורעים. ואני חייב להגיד, מכל מה שאריקסון כתב עד עכשיו, "Ootooloo" זה הדבר הכי מחריד שהוא המציא. סוג של דג המגרה את מערכת העצבים. נשים גילו את התכונה הזאת והן מנצלות אותה. הא, וברגע שמכניסים אותו, בלתי אפשרי להוציא והוא זקוק להאכלה תמידית. מה לא בסדר איתך, אריקסון?

בדיוק הגעתי לקטע האדיר שרולהד חוזר לחיים אחרי שאודינאס הכין את הגופה שלו עם טקסי הקבורה (הממש מעניינים) של האדור. ועכשיו יש לו שריון מטבעות זהב שחרוך לגופו. מושלם בשביל כלי של האל הנכה.
כתיבה מעולה.

אכמו

New member
היו לי כמה תגובות

ומחקתי את כולן בשל ספויילרים
הסיבה שאני כל כך אוהבת את הספר היא שיש בו הרבה התחלות, בדיוק כשחשבנו שהתחלנו לראות את התמונה הגדולה - דמויות חדשות ומרתקות, הצצות לנבכי העבר הרחוק, מעגלים חדשים שנפתחים. גם התחיל אזור חדש לגמרי בפאזל, גם ממלא חלקים מהאזורים שכבר התחיל בספרים קודמים (לא תמיד ברור ההקשר בשלב הזה). לא שהכול יתחבר בצורה נקייה וברורה, נשארים לאריקסון הרבה צוות פרומים והתחלות שלא נגמרו כשמגיעים לסוף השטיח האדיר הזה שהוא טווה, אבל איזה שטיח!

cordilio

New member
באמת ספר מעולה

התיאורים שלך מעוררים נשכחות. מתגעגע לסדרה הזאת :)

למעלה