מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

אבל, אבל

לא היה הגיוני במיוחד לעשות את זה לא-אישי.
קטניס יורה בקוין בגלל שהיא מורדת נגד רודנות שהופכת בעצמה לרודנית - מוזר.
קטניס יורה בקוין בגלל שהיא הרגה את אחותה הקטנה - מובן וטבעי.
פיילור היא דמות סימפטית? לא הייתי אומרת. כאילו, היא פשוט עוד אחת. תחליף לתחליף לתחליף אבל בגדול לא משתנה שומדבר. *זה* הרעיון שאני קלטתי שהספר ניסה להעביר: חוסר התוחלת וחוסר המשמעות שבמלחמות, כל המחרידות הזאת והמוות הזה ובשביל מה? בשביל כלום. אתה שמח שאתה מנצח? אתה יותר מצטער שלא הפסדת ומתת. אתה מרגיש שהשגת משהו? יותר מרגיש שהפסדת הכל. ואיך אנשים פשוט לא מסוגלים לתת אחד לשני לחיות בשקט, מה לא בסדר איתם? ואיך הילדים שלנו כמעט תמיד ישחקו על העצמות והאפר של הילדים של הדור הקודם, וכמה מדכא כל הסיפור הזה.
לא?

אכמו

New member
יש לי הרגשה

שהוספת לשם עומק שלא נמצא בטקסט, וייאמר לזכותך, כן? אני חושבת שאת רואה את חוסר התוחלת, שהיא אכן מסקנה חכמה, אבל בכלל לא בטוחה שזאת המסקנה שקולינס חתרה אליה, אחרת היא היתה בוחרת כתחליף במישהו לא מוכר וחסר משמעות רגשית עבורנו (פגשנו את פיילור מעט, אבל תמיד היא הוצגה באור מאוד חיובי). אבל היא בחרה לסיים בכל זאת בנימה אופטימית, לא בשביל הדור של המשחקים אבל כן בשביל הדור הבא, רק שאין ממש הסבר מה מצדיק את האופטימיות הזאת כי אין כמעט התייחסות למציאות הפוליטית בעולם שאחרי דור המשחקים.

itaym02

New member
לכל יצירת אומנות יש רבדים שרק אנשים מסויימים

רואים אותם (אולי לא הפילו היוצר המקורי), זה ככה במוזיקה, זה ככה באומנות גראפית ובטח שזה ככה בסיפורת.
אני בטוח במאה אחוז, למשל שלא כל מה שלימדו אותנו בשיעורי ספרות, המחבר באמת התכוון, אלה יותר תוצאה של "מחקר" אקדמי שעשו על הספרים.
אנשים תמיד ייחסו למשהו יותר מהכונה המקורית של אותו "משהו", ו"משהו" שאפשר לייחס לו יותר, הרבה יותר, זה מה שהופך אותו ליצירת אומנות (ספר, מוזיקה, תמונה וכו).
לכן גם כל אחד מצפה למשהו אחר מהספר (כל ספר)...

avivs

New member
רגע...

מי זו הנשיאה החדשה?
לא נראה לי שזיהיתי את השם שלה.

itaym02

New member
הספוילר

היא אחת מהמפקדות של המחוזות האחרים. לא ממש הייתה דמות משמעותית בספר (מחוז 8 אאל"ט)

avivs

New member
סיימתי!

ואהבתי מאוד.
יותר מהשני, בערך כמו הראשון.

עצבן אותי הקטע שהיא הייתה חייבת לרדוף אחרי סנו, כאילו שלא היו תופסים אותו בלעדיה.
גם כשהיה ברור שעוד רגע המורדים משתלטים על האחוזה שלו, למה לא לחכות בשקט?
לא היה בזה היגיון.

אבל הסוף היה חזק ולא מתקתק. היה לי ברור שהיא תהרוג את הנשיאה הזו.

יופי של טרילוגיה.
הספר השלישי בהחלט לא אכזב אותי, למרות כמה קטעים מטופשים.

pix37

New member
חזרתי לאיש הקציר של פראצ'ט

והוא נקרא כמו טיוטא להמון רעיונות אשר הבשילו אח"כ
כולל קטע לגבי מיסוי האוניברסיטה שחיפשתי אותו במשך שנים ולא זכרתי שהוא תקוע דווקא שם

הוא ממש לא ספר טוב ובטח לא ברמה של לקרוא אותו לבדו - אבל הוא בסדר בקונטקסט הכללי - וכהכנה לג'נגו שנראה לי שאחזור אליו בקרוב.

pix37

New member
חזרתי לשמוע את FUZZY NATION של סקאלזי

פשוט ספר נהדר - לטעמי הסופר הטוב ביותר מאלה שחיים כיום - הוא פשוט כותב נפלא - וכאשר יש לו את הבסיס של הקלאסיקה של פייפר - יוצא ספר נהדר.

בכלל הרעיון של כתיבה מחדש עדכנית של הקלסיקות הוא רעיון נפלא שחבל שאינו נפוץ יותר. הייתי שמח לקרוא גרסה חדשה של "עריצה היא הלבנה" בלי סרגלי חישוב וכו'...

למעלה