מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

טוב, אני יודעת מתי אני כמעט-כמעט

כמעט-כמעט-בכיתי (או יותר נכון התנפלתי על החתולים שלי בפרץ אהבה אמהית והזלתי ריר לתוך הפרווה שלהם בעודם נאבקים להשתחרר.)
בסוף-בסוף, כמובן, כששון משחרר את קור והוא חוזר אליו למרות הכל.
הוווו

היו שם לא מעט קטעים חזקים כאלה. הקטע שהמתחרים נשבעים שבועת דם כזאת ומכריזים על השם שלהם ושל הסוס שלהם, למשל. לרגע ממש נתקפתי דחף מטורף לסחוב סכין מהמטבח ולעשות, "חתול. חתולים. בדמי" (אם כי המחשבה על אמא שעלולה לתפוס אותי בשעת מעשה גרמה לי לוותר.)

avivs

New member
סיימתי.

יופי של ספר. מעולה, האמת.
לא הפסקתי לקרוא לרגע.
הדמויות והאי הם הצדדים החזקים של הספר.
הסיפור עצמו די פשוט.

אהבתי את זה שסיפור אהבה אמין, אבל לא משתלט על הסיפור.
אשמח לקרוא ספרים נוספים של הסופרת. ראיתי את הסדרה של הזאבים, אבל זה ממש מרגיש כמו "דמדומים". מישהו קרא את הספרים האלה? או ספרים אחרים של הסופרת?

בכל מקרה, לא היו דמעות. גם לא הייתיי קרוב לכך

לא הייתי טורחת

מגי חזקה בדמויות שלה, זה נכון, וגם בזאבים של גרייס זה ניכר, אבל לרוע המזל שתי הדמויות הכי מעניינות, מגניבות ואמינות שלה מקבלות בערך שתיימעשרית זמן מסך, בעוד גיבורי הספר המאוהבים עד מעל לראש הם דביקים, רגשניים, על-טבעיים וחובבי שירה גרמנית פלצנית בדיוק כמו שכל נערה בת עשרה היתה מצפה מגיבורי הרומן הרומנטי שלה שיהיו.
ולרוע המזל ההשוואה עם דמדומים היא אכן הרבה יותר במקום מאשר ההשוואה עם מרוצי העקרב:
נערה מתבודדת בעיירה קטנה, עם הורים שלא יודעים לבשל ולא יודעים לגדל ילדים, המפתחת רגשות זאופיליים-מה כלפי זאב שפעם כמעט כרסם לה את הגרון בחצר האחורית שלה? check
מסתבר שהזאב הוא בעצם נער מתבגר, זהוב עיניים וסקסי להפליא, שחושק בה באותה מידה? check
כל מיני נסיבות מוקרצות שימנעו מהם להיות יחד? check!
וכך על פני שלושה ספרים. כמובן שבשלב מסוים נכנסים לשם איזבל, נערה צינית, ביצ'ית ומגניבה, וקול, כוכב להקת רוק נרקומן לשעבר, אדם זאב אובדני בהווה, אבל הם מעט מדי ומאוחר מדי.
עם זאת אני רוצה להיות אופטימית ולהאמין שזה היה פשוט הסיפור הגרוע הראשון של מגי, כמו הסיפור הגרוע הראשון שיש לכולנו (היי, גם אני לא מתגאה בקומיקס 'עלילות לבי, לבבי ולבון, הלבבות הבלשיים' שלי מגיל 4), אבל עכשיו היא התבגרה והשתפרה ולא יהיה בזבוז זמן משווע לנסות את הספרים הבאים שלה.
מצד שלישי. להיות אופטימית זאת בד"כ לא החלטה חכמה.

נ.ב
אה כן.
אביב יותר קשוח ממני! (למרות שבתחרות נגיחות כנראה שאני עדיין הייתי מנצחת)

שניים ...

144 קומות של יו האווי - בשליש בספר, בינתיים מעולה.
האם זה המדע הבדיוני הקלסי ?
ואז זאבי הלילה של אנדראה קרמר ( חלק שני בסדרה "צל הלילה" )
שמחכה לי ודילגתי עליו

ניימן3

New member
פרנקנשטיין

כן, הספר המקורי המפורסם. והוא כל מה שחשבתי שהוא יהיה: קודם, מצמרר, כתוב היטב, מריח כמו גותיות. ספר נהדר, למרות שאוצר המילים קצת שונה מזה שיש בספרים כיום (אם כי המילים חוזרות על עצמן, אז אחרי 20 עמודים זה מפסיק להוות בעיה).

kenny66

New member
באמת?

לגבי הקריאה שלו הייתה סבל צרוף. כל הדברים הכי גרועים של הכתיבה הוויקטוריאנית - הקדמת "הנה סיפור ששמעתי ממישהו שפגש מישהו" מיותרת, דמות ראשית שהיא Drama Queen ברמות על, מוסרנות ומטיפנות. כספרות, הוא היה מזעזע בעיניי.

ניימן3

New member
אני בפרק החמישי.

כלומר, קצת אחרי ההקדמה. ההקדמה דווקא הייתה במקום בעיני. היא הכניסה אותי לאווירה של הרפתקאות, של אירופה של תחילת המאה ה - 19, קצת מסתורין והרבה קורטוב אימה דכאונית. זה לא מחויב עלילתית - אבל מה רע באקספוזיציה אווירתית?

במוסרנות ומטיפנות עוד לא ממש נתקלתי. אולי אני מוקדם מדי בספר. דרמה קווין? נו, זו לא דמות גיבור שאקח איתי להמשך. האמת היא שאני מרוצה בעיקר מהטון הקודר והגותי של הסיפור. זה מה שחיפשתי, ואת זה הספר עושה נפלא מהרגע הראשון.

אגב, אני מתכוון להמשיך אחרי זה לשאר "הגדולים" של הספרות הגותית הויקטוריאנית: דרקולה, ד"ר ג'ייקל ומיסטר הייד וכנראה גם פאנטום האופרה והגיבן מנוטר דאם. יש עוד יצירה חשובה שאני מפספס בז'אנר הזה?

kenny66

New member
ואולי החוויה שלך תהיה שונה

קצת יותר מאוחר, אבל בהחלט בקו הזה יש את "האי של ד"ר מורו" של וולס (שגם אותו לא אהבתי). וכמובן, את הסיפורים של פו, שכסופר הוא יותר טוב לדעתי.
אבל זה לא הז'אנר החביב עלי אז אני לא מכיר אותו לעומק.

subatoi

New member
ומכונת הזמן, שגם הוא מז'אנר ה"שמעתי ממישהו",

אם אני זוכר נכון.

ניימן3

New member
בהחלט מקווה שהחוויה שלי תהיה שונה.

כי נשמע ששלך לא משהו:)

הבעיה היחידה עם 'פו' היא שאני מחפש ספרים ופחות סיפורים קצרים.

zuriki

New member
סיימתי את IT (שהיה ממש מעולה)

ועברתי למשהו לא ז'אנרי - נמר השלג

למעלה