מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

סיימתי הבוקר...

קודם כל ואוו. ספר מדהים ומפתיע.
חוצמזה זה ספר מאד עמוס - בדמויות, במושגי ימאות בריטיים, במונחי קרח. זה לעיתים מאט את קצב הקריאה, ומצאתי את עצמי כמה פעמים עוצר אחרי 50 עמ' וצריך הפסקה.
זה לא בהכרח רע.
הספר ישב לי על המדף משהו כמו 5 שנים. קניתי אותו אחרי סדרת היפריון שמאד אהבתי ואחרי איליום/אולימפוס שגם אהבתי, למרות הבעיות הרבות איתם.
לפני חמש שנים התחלתי לקרוא 20 עמ' והפסקתי. לפני שלוש שנים קראתי 40 עמ' וגם הפסקתי. בקיצור נראה לי שזה מסוג הספרים שצריך לקרוא מהם בהתמדה איזה 150 עמ', ואז לראות אם אתה נשאב או לא.
ומאחר שבגדול זה אמור להיות מבוסס על סיפור אמיתי, אני עד עכשיו מנסה לנחש באמת התרחש ומה סימונס המציא, כלומר חוץ מהאלמנטים הפנטסטיים שאני מניח שלא קרו במציאות.

למקרה שזה לא הובן, אני ממש ממליץ.

מיכאל ג

New member
משהו מעניין

לפני הספר הזה סימונס כתב ספר בשם Drood, גם ספר שמתרחש במאה התשע עשרה ומערב ארועים אמיתיים בדמיוניים. שם הגיבורים הם הסופרים ווילקי קולינס וצ'רלס דיקנס. ומוזכר שם בהרחבה שיתוף פעולה אמיתי שלהם - מחזה המבוסס על המשלחת המתוארת ב- The terror. משם כנראה הרעיון לכתוב את הספר הזה נולד.
אם The Terror הוא כמון Drood אתה יכול להניח שכל מה שלא מערב אלמנטים על טבעיים קרה במציאות.
אגב את דרוד לא כל כך אהבתי. ארוך ומתיש.

dingaleboom

New member
כך בדיוק קראתי את SUMMER OF NIGHTS שלו

כמה פעמים ניסיתי 30-40 עמודים והתייאשתי, עד שיום אחד התמדתי לעמוד 100 ואז נסחפתי פנימה. תודה על הביקורת, אקדם את הספר ברשימת הקריאה, נראה לי שהוא יתאים למזג האויר הנוכחי.

למעלה