כמובן!
(אם כי את צריכה לקחת בחשבון שאחרי שמבקשים מחתול להתחיל לקשקש אפשר לסתום לו את הפה רק עם סלמון. אני מקווה שהכנת אחד מראש^^.) בכולופן:
קראתי אותו די מזמן, אבל בעקרון, העולם שלנו בספר הוא מן משחק תפקידים ענק ש...אנשים? כלשהם משחקים בו. כך לפחות מגלה הגיבור (בן ה-10, כמו שאורקית אמרה, למרות שאני דוקא זכרתי 12 משומה) אחרי שהוא דוחף את האף למקום שהוא לא היה צריך לדחוף אותו. אנשים שמגלים על משחק התפקידים "מושלכים" מהמשחק, או מושלכים לקצוות. שזה מן בין-לבין של כלמיני עולמות. גם הוא מושלך, מנסה לחזור בחזרה, וכלמיני דברים קורים לו בדרך.
חוץ מזה שהרעיון עצמו מגניב ומקורי (אני לפחות, לא קראתי שומדבר דומה לפני) הספר גם לא עוקב אחרי שום pattern מקובל של ספרי נוער/ילדים, כלומר כמעט ואין לך רגעי "אה, אני יודעת מה הולך לקרות עכשיו", שזה כבר נחמד.
אין חלקים איטיים או משעממים או כאלה שמהווים נפילה ביחס לשאר - נחמד כפליים.
מעבר לזה...קראת דיאנה וין-ג'ונס פעם? סדרת קרסטומנסי, הטירה הנעה וההמשך שלה, הבריון של ארצ'ר? אם קראת אני אגיד פשוט שהספר הזה לא נופל מספרים אחרים שלה. אם לא, אני אגיד לך שהיא כותבת מופרע ואמין ושנון, ושלמרות שמרבית הגיבורים שלה עדיין לא בגיל תיכון, אפשר לתת אותם למבוגר בלי בעיה והוא יהנה מהם נורא, ולא במובן של "אח, איזה כיף היה לקרוא דברים כאלה כשהייתי קטן."
מה רע?