מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

הייזל

New member
זה סיפור עצוב

אלג'רנון הוא עכבר מעבדה קטן ולבן. במעבדה הזו גם עובד בחור ששמו לגמרי פרח מזכרוני ושרמת המשכל שלו היא 70 בערך. במעבדה עושים ניסוי שמטרתו להגביר את הIQ. מנסים את זה קודם על אלג'רנון ואז על הבחור. הIQ שלו אכן גדל ואז אלג'רנון מת...

אין מפלצות, אין רוצחים סדרתיים, אין זומבים, אין שום אלמנט של אימה. הניסויים על הבחור נעשים בהסכמה, הוא לא אסיר.

זה פשוט סיפור יפה ועצוב.

כנראה קראת סיפור אחר ואתה מתבלבל,

או שמישהו הגיש לך סיפור אימה, מחק את הכותרת וכתב "Flowers for Algernon".
אין בין הסיפור הנ"ל וז'אנר האימה שום דבר. זהו סיפור מד"ב חברתי מבריק ומעולה, ללא שום קטעי גועל או קטעים מפחידים.

HH husa

New member
זה לא היה סיפור או סרט אחר

אולי בגלל שקודם שמעתי על הסרט ורק אחר כך על הספר.

הווו אני אוהבת אותו

קראתי אותו לפני שנתיים בערך ואני בעיקר זוכרת שהוא השאיר עלי רושם חזק וקצת מדכא. ניסיתי להכריח את כל החברות שלי לקרוא אותו, אבל הן בדיוק גילו את משחקי הרעב. עכשיו לי מתחשקת קריאה שנייה. מה חשבת עליו?

Michio

New member
סיימתי את "אבן בשחקים" של אסימוב

ומה אגיד? אחד הספרים הגרועים ביותר שקראתי. החל מהדמויות השטוחות (והתבניתיות עד למאוד), העלילה המשמימה והצפויה, והעולם החריד. פשוט לא מעניין.
בגלל הספר הזה כרגע לא מתחשק לי לקרוא מד"ב, אז התחלתי לקרוא את אתגר קרת, על אף הריחוק מהז'אנר. עד כה עושה רושם של "וואן טריק פוני", למען האמת.

ניימן3

New member
Throne of the Crescent Moon

ספר שהתחלתי מזמן, ואז הפסקתי כי החלטתי שאני רוצה לשמור אותו למועדון הקריאה של הבלוג שלי. התחלתי השבוע שוב. חמישית ספר כבר מאחורי, ואני ממש ממש אוהב אותו. למרות שהעלילה עוד לא ממש ברורה לי, ויש סיכון לנפילה בהמשך בקטע הזה. סיפורי אלף לילה ולילה בניחוח מודרני כזה.

וכן, קידום עצמי חסר בושה בדמות לינק למועדון: http://www.neiman.co.il/2014/01/7243

dingaleboom

New member
נתקלתי בספר בסיכומי השנה השונים שקראתי

ושקלתי אם להוסיף לרשימת הקריאה שלי (המאוד ארוכה כרגע...). אחכה לראות מה תהיה התגובה במועדון אצלך, אני פחות נמשכת סיפורים באוירת "אלף לילה ולילה).
והבלוג נראה מעניין, תודה על הקישור.

ניימן3

New member
תודה על המחמאה:)

אני כבר צלחתי עכשיו שליש ספר. עדיין מאד מאד אוהב. אבל אני כן מאד נמשך לסיפורים באווירת אלף לילה ולילה.

מיכאל ג

New member
הוא ספר מאוד קליל וחביב

הוא לא הרבה יותר מזה.
האופי שלו הוא פנטזיה פרופר, רק ה"תפאורה" ערבית פחות או יותר.

הייזל

New member
עדיין עם סבינה קיין - ספר שני

הספר הראשון היה, כמו שאמרתי, צפוי אבל היו בו כמה טויסטים מעניינים.
יש הומור ויש כיף.

הייזל

New member
אני כבר בספר השלישי

מה זה אומר לך?
אני אוהבת.
יש לי בעיה בדרך כלל עם ערפדים. מלבד ב"באפי" ובאנג'ל" אהבתי אותם הכי הרבה בקייט דניאלס.
כאן אני יכולה לחיות איתם. אני גם אוהבת את השימוש בלילית ושאין רוע ראשוני חוץ מהטמטום הרגיל של אנשים. אפילו השדים יכולים להיות חביבים. בלי הדיכטומה הקבועה של רוע מול טוב.
אני גם אוהבת את העובדה שלא מסבירים איך עושים קסמים. בלי הסברים "מדעיים" בלי פילוסופיה בגרוש, בלי מיסטיקה מטופשת.
הכתיבה טובה, עם banter כייפי.

Vegabond

New member
למעוניינים, יש לי המלצה לfanfic

הfanfic נקרא The Place Where the Black Stars Hang וזה סיפור אודות Superman, Wonder Woman והאמזונות.

זה סיפור מאוד מעניין ומרתק שמבוסס על ההמשכיות של סדרות קומיקס, אבל לא חייבים לדעת דבר על סדרות הקומיקס הללו או על הfanfic שקדם לזה שאני ממליץ עליו, בכדי להבין מה קורה ולהנות מThe Place Where the Black Stars Hang.
למי שמעוניין לקרוא את הfanfic אני חושב שעדיף שיהיה ידע כללי על העולם והדמויות מסדרות טלויזיה כמו ליגת הצדק, אבל אני לא בטוח שאפילו הידע הזה נחוץ.

הסיפור הוא בגדול סיפור דרמה, מתח והרפתקאה עם אקשן החל מפרק 28. העלילה מתחלקת לשלושה חלקים - מערכות היחסים בין הדמויות, העבר של הדמויות וההשלכות של זה על מערכות היחסים בינהן והאיום על חייהן ועל עולמן שאליו לאורך רוב הסיפור הדמויות אינן מודעות ושנובע בין השאר מחטאי העבר.

כל פרק שקראתי מסתיים בcliffhanger מותח והדמויות כתובות היטב כך שיש הבדל ברור בין הרגשות, ההגיון, האופי, הגישה, הדיאלוגים ומעשים שלהן וכל אחת מהדמויות הראשיות(ויש מספיק כאלה) מוסיפה באופן משמעותי לעלילה ולהנאה ממנה.

הנה הקישור לסיפור: https://www.fanfiction.net/s/8942944/1/The-Place-Where-the-Black-Stars-Hang

קריאה נעימה

Vegabond

New member
אפשר לחשוב *מגלגל עיניים*

ההמלצה לfanfic היא מאוד רלוונטית לפורום הזה וכולה השתמשתי בה בכדי להדגיש משהו בפורום אחר.

כריכרכה

New member
זה באמת רלוונטי לפורום ואין ראיה שיש כאן

אינטרס סמוי, כך שנראה שהוא סתם התלוצץ בפורום השכן.

למעלה