מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

dingaleboom

New member
מאלאזן 8 - Toll the hounds

כמה התגעגעתי לאריקסון! שני ב-15% ונהנית מכל רגע.

cordilio

New member
תתאזרי בסבלנות

לטעמי זה אחד הספרים הפחות מוצלחים אם לא הכי פחות מוצלח בסדרה.
אלו שבאים אחריו לעומת זאת, זה כבר סיפור אחר.

dingaleboom

New member
מה לא אהבת בספר?

בינתיים יש שם הרבה מהדמויות החביבות עליי, וכמעט אף אחת מהבלתי נסבלות (קרסה לדוגמא, שאני ממש שונאת את קווי העלילה שלו).

אכמו

New member
אני חושבת

שהרבה אנשים לא אהבו את הסגנון של הספר, כי Krupe הוא המספר (כבר לא זוכרת אם בכל הספר או רק בחלקים) וזה בסגנון ה... ייחודי שלו. אני מודה שפה ושם דילגתי על קטעים תיאוריים והגיגים פילוסופיים שהטריפו לי קצת את השכל, אבל מבחינה עלילתית קורים שם כמה מהאירועים המדהימים בסדרה אז זה שווה את זה
ואם הסגנון לא מפריע לך, אז בכלל סבבה.

cordilio

New member
ממה שאני זוכר....

קראתי את הספר לפני כשנה וחצי, כך שאני לא זוכר בפירוט רב.
התחושה הכללית שלי הייתה שהספר ארוך מאוד מאוד וכ-80% ממנו מיותר (למרות שיש סימפטום לכמה ספרים כאלה בסדרה, אך לא ברמה כזו).
העלילה לא ממש זרמה, והרגישה מאוד מרוחה. בסופו של יום זה היה יכול להיות פרק או שניים בספר אחר של הסדרה, והיה יכול להיחסך מאיתנו רוב העניין.

annefan

New member
סיימתי את Outskirter's secret

ספר טוב. העולם הולך ונחשף וזה מגניב.
קיויתי שהסיפור יהיה סגור יותר, אבל הוא לא.

איך אפשר להשיג את השלישי?

הולך להתחיל את blindsight

מיכאל ג

New member
אין ברירה, או ספר נייר או לחכות

אבל ראייה עיוורת זה תחליף לא רע בינתיים - כמו בסטירסוומן השלישי גם בו יש דגש חזק על ביולוגיה חייזרית.

annefan

New member
גם נייר אי אפשר להשיג...

לא באמאזון, לא ב-bookdepository לא ב-Abebooks...

בבלוג שלה היא כותבת שהיא עובדת על הכנה לאמאזון של הבאים.
אבל יש לה צרות יותר גדולות עכשיו.

annefan

New member
תעשה את זה מהר

עוד מעט היא תוציא את הגרסה האלקטרונית והערך שלו יצנח...

תמר עדי

New member
אתמול סיימתי את החלק הראשון בטרילוגיית "החוק

הראשון" - הלהב עצמו.

מאוד מאוד מומלץ, בטח פה כולם קראו אותו. אהבתי את הדמויות בספר שבכל ספר אחר יכלו להופיע כאנטי תיזה ל"גיבור". דמויות כל כך רחוקות משלמות ובכל זאת חזקות - שפוט מושלם.

לפי המלצה של אחד הכותבים פה (sorry אבל שכחתי את שמו) התחלתי את "תשעה נסיכים לבית אמבר". מקווה שאני יאהב!

מבקשת את המלצתכם לגבי שתי סדרות: הערפילאים ודרך המלכים ולא אני לא קוראת באנגלית (שונאת לקטוע את רצף הקריאה ולחפש במילון) וכן קוראת ספרים מנייר, אולי בעתיד אעבור לקינדל שעד שהתחלתי לקרוא פה לא הכרתי את המושג
, ידעתי שיש ספרים אלקטרונים אבל לא ידעתי שקוראים לזה קינדל. שנה שעברה הייתי בחופשה בחו"ל ורובם קראו בזה, רק מעטים קראו ספרים מנייר.

ועוד שאלה למאותגרת טכנולוגית (בקטנה לא באמת), האם אפשר להוריד ספרים לאייפד במקום לקינדל ואם כן, האם זה לא עדיף?

טוב חפרתי, שבת שלום

מיכאל ג

New member
הסברון

יש כל מיני פורמטים וחברות שמוכרות ספרים אלקטרוניים, קינדל זה הקורא של אמזון שהוא הכי פופולרי כרגע. אם קונים ספרים מאמזון צריך להתקין אפליקציית קינדל (kindle) על הטאבלט או הסלולרי. אם מורידים ספרים ממקורות אחרים צריך קורא ספרים אחר. ספרים אחרים לרוב מגיעים בקובץ עם סיומת Epub, ויש כל מיני אפליקציות לקרוא אותם. באתר מנדלי יש המלצה על מה להתקין ואיך לקרוא - http://mendele.co.il/?page_id=17178

D O 7

New member
עוד הסברון

ברור שאפשר גם לקרוא ספרים על האייפד. אם את מורידה מהאינטרנט ולא קונה ישירות מאמזון אז תצטרכי כנראה להמיר פורמט (אולי גם מעבר ל-pdf יהיה טוב, אבל לא ניסיתי דבר כזה).
לפי מה שיצא לי לראות, אייפד מיני עם מסך רטינה הוא די בסדר, אבל אני עדיין מעדיף קינדל, אבל כל אחד ומה שנוח לו. היתרון של הקינדל הוא הסוללה (לדעתי גם הגודל, במיוחד מול האייפד הרגיל, אבל זה כבר סובייקטיבי. אני גם מעדיף את התצוגה של הקינדל),
היתרון של האייפד הוא שהוא צבעוני, במקרה וזה רלוונטי לך. אם גם ככה יש לך כבר אייפד, כדאי שפשוט תורידי יישום של קינדל ותורידי משהו מאמזון לקרוא (יש ספרים בחינם, ואפשר גם להוריד סמפלים של כל ספר בחינם, את לא צריכה לשלם על זה), ותראי אם זה נוח לך.

ביקשת המלצה על הערפילאים - קיבלת ! זאת סדרה מצויינת, אני מאוד אוהב אותה. על דרך המלכים שמעתי דיעות מגווונות - בין מעולה לבין הספר הכי טוב שהם קראו
. אני מאוד ממליץ על כל דבר שרשום עליו ברנדון סנדרסון, אבל צריך לזכור שלסדרה החדשה שלו יש עוד דרך ארוכה,
מדובר בסדרה שכתיבתה תסתיים עוד כמה שנים. אני מעדיף עוד לחכות איתה קצת, אבל אם את רוצה לקרוא כנראה את אחד הדברים הטובים ביותר שתקראי אי פעם, ולא אכפת לך מההמשך - אז תלכי על זה.

תמר עדי

New member
תודה לשניכם על ההסברים, החכמתי

ובקשר לספרים, את הסידרה ערפילאים אני אקרא בשמחה, לגבי הסידרה השנייה, מאוד מפתה אבל לחכות שניםםםםםםםםםםםםם? פי - זה הדבר הכי מעצבן בז'אנר הזה, הכל בא בטרילוגיות (במקרה הטוב) וצריך לחכות עד שיצא הספר הבא ובכל זאת אני לא חושבת שאעמוד בפיתוי.

יש עוד כמה המלצות שאני מבקשת אבל פרה פרה...

D O 7

New member
את תמיד יכולה להעסיק את עצמך בסדרות סגורות

עד שהחדשות יסתיימו (החוק הראשון הסתיים, זה נטו עניין של משך הוצאתו בעברית)
ואם הזכרת את החוק הראשון - לכל השמות של הספרים בטרילוגיה יש משמעות. אני מקווה שיצליחו לשמור על המשמעות של השמות בתרגום לעברית, כי זה התחכום (ותחכום יפה). אלו המקורות אם את שואלת:

The blade itself incites the deed of violence - ציטוט מהאודיסיאה של הומר

We should forgive our enemies, but not before they are hanged

The last argument of kings נחרט על התותחים של לואי ה-14.

תמר עדי

New member
לגמרי
זה מה שאהבתי בספר, כולם שם כל כך

"דפוקים" בדרך זו או אחרת שאם זה לא היה ספר פנטזיה זה היה כל כך אמיתי. כל כך מסקרן אותי מה יקרה בהמשך שבסוף אני אתפתה לקרוא את ההמשך באנגלית (not really) לפי הבנתי (בעזרת האתר של אופוס) בקרוב ייצא ההמשך אז אני אחכה עוד קצת.

קראתי את הספר הראשון של "אמבר", העלילה מעניינת למרות שהכתיבה קצת ארכאית, בסגנון בתיה עוזיאל עם מושגים שאבד עליהם הכלח כמו למשל "מקצצה" לא הבנתי מה זה עד שקראתי את ההמשך, להתגלח ולקצוץ ציפורניים, מצחיק!

אני אתן לזה עוד הזדמנות, בהמשך.

קניתי את הסדרה "חוק הקוסמים" ומשום מה עצרתי באמצע הספר הראשון, אולי אחזור לזה בהמשך, מקווה שיהיה מעניין.

ניימן3

New member
האמת היא שזה נראה יותר מוקצן מאמיתי,

כאילו, אנשים לא *עד* כדי כך דפוקים במציאות. אלא כן המציאות זה ה'אח הגדול':)

בקשר לאמבר, התרגום ארכאי, לא יודע אם הכתיבה המקורית. שלושים שנה הבדל בעברית מרגישים כמו עולם אחר, בעוד שבאנגלית דברים שורדים יותר טוב את הזמן. (אמבר היא הסידרה האהובה עלי ביותר אי פעם, בעיקר בגלל קורווין)

למעלה