מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

subatoi

New member
מ"המדריך לימים הקרובים" ל"ספר יום הדין".

"המדריך" הסתיים בשלום ובהחלט סיפק את הסחורה כמצופה ממנו. יש לי כמה בעיות קטנות איתו (מישהו כבר קרא ורוצה להתדיין?), אבל הוא בהחלט כיפי, ז'אנרי, מורכב, מפעיל את המוח תוך כדי הקריאה. כולל כמה קריצות ז'אנריות קטנות ובנוי על רעיונות מקוריים ועולם מעניין.

בשעה טובה התחלתי את "ספר יום הדין" של קוני וויליס, שנים אחרי שהתעלפתי מ"מלבד הכלב". מצפה לטוב למרות שקצב הקריאה שלי יירד פלאים (אין יותר אוטובוסים; למישהו יש הצעת עבודה?
).

הספר אמור להגיע אלי (מחברה).

ספר "יום הדין" וספרים אחרים של וויליס מחכים לי, אך קריאתם נדחית כל הזמן מסיבה זו או אחרת.

Yuli Gama

New member
סיימתי את The Fiery Heart

סדרת בת של "אקדמיה לארפדים" של Richelle Mead
אני ממש נהנית מהסדרה הזאת. כתוב טוב, סיפור מעניין. פשוט סדרה טובה. לא עמוקה, לא כבדה, לא טיפשית. פשוט טובה.
רק אל תסתכלו על ציורי הכירכה המטופשים.
קוראת עכשיו את clean sweep של ilona andrews
נראה לי שהזוג הזה לא מסוגל לכתוב ספרים שהם פחות ממצויינים

מיכאל ג

New member
Saturn's Children - צ'רלס סטרוס

אחרי החווייה החיובית מאוד של ספרי ה- laundry אני ממשיך לסדרה שלו שניסיתי להתעלם ממנה כי הקונספט לא נשמע לי משהו.
הספר מתרחש בעתיד רחוק בו האנושות נכחדה כבר (לא באפוקליפסה נוראית, סתם חוסר ילודה מתוך... עצלנות או משהו) והשאירה אחריה חברה של רובוטים.
הגיבורה היא אנדרואידית שתוכננה כבובת מין. זה נשמע כמו פוטנציאל לסליזיות, והעטיפה הנוראית לא עזרה.
אבל נפלתי על סיפור קצר באותו עולם והאופי שלו היה שונה ממש שתיארתי לעצמי. אז על מה הספר באמת? ככה:
בגלל שהאנושות מעולם לא פיצחה את סוד האינטליגנציה המלאכותית, הרובוטים האלו נוצרו ע"י העתקה עיוורת של איך שהמוח האנושי עובד. זה אומר שהרובוטים האלו חווים ומרגישים וחיים ומזכירים יותר מכל דבר את הרובוטים מפיוצ'רמה או ננס אדום - הם אפילו שותים דלק כמו שבנדר שותה אלכוהול - למרות שחלקם נראים אנושיים לחלוטין, חלקם נראים כמו דמויות אנימה וחלקם יותר רובוטיים. על הבסיס התודעתי האנושי הזה הונחתו עליהם כל מיני חסמים דמויי חוקי הרובוטיקה של אסימוב ושינויים שגורמים להם לאהוב את העבודה לה יועדו ולהכנס לדיכאון אם הם לא עושים אותה - למשל הגיבורה מתוכנתת להתאהב בכל דבר שנראה אנושי ומעוניין בה ולציית לו. אבל למזלם אין בני אדם בסביבה החוקים לא ממש תקפים והרובוטים, שמחויבים לעבוד לפי החוקים האנושיים אפילו שאלו כבר לא בסביבה, יצרו חברה לא ממש מוסרית בה רק לחלק מהרובוטים יש בכלל זכויות (וגם זה רק על בסיס חוקי חברות - הם מקימים תאגיד ומחזיקים את עצמם בתור רכוש), ורובוטים מחזיקים רובוטים אחרים כעבדים. העלילה עצמה היא עלילת ריגול שנוגעת בזה, ובדרך הדי טראומטית בה הרובוטים האלו תוכנתו במקור. סה"כ יש אקשן, קצת הומור כאן ושם (וירידות קלילות על בריאתנים בצורה ששוב מזכירה את פיוצ'רמה) ואני די מרוצה.

תמר עדי

New member
סיימתי את בת העשן והעצם וגם את החלק השני

מאוד מאוד מאוד אהבתי.

אני בעבודה וראשי עדיין עם קארו ועקיבא, מלאכים וכימרה וגם סוז המגניבה.

שאלה לאלה שקראו באנגלית: האם השמות הם מקוריים או שהמתרגם לקח על עצמו חירות ספרותית ופשוט עיברת אותם, כי הרבה שמות שם הם עבריים (כלומר תנכיים) ואפילו ישראליים.
לתשובתכם אודה, פשוט הסקרנות מכרסמת אותי!!!!!!!!!!!111

מה זה האופנה החדשה של טרילוגיות? זה פלש לכל הז'אנרים האחרים כמעט, איףףףףף

אני מרשה לעצמי להניח שמקוריים

הקטע של עברות שמות הוא משו עתיק יותר (ב'עתיק' אני מתכוונת לספרים שקראתי כשעדיין לא הייתי מספיק גבוהה כדי להגיע לדלפק של הספרנית). אתם יודעים. ספרים שתורגמו בתקופה שבה אליעזר בן יהודה המציא את העברית אז דחפו מילים עבריות לכלמקום כי המציאו אותן אז יאללה, בואו נשתמש בהן (אם כי יאללה זו בעצם מילה ערבית. קדימה. צריך להגיד קדימה). אבל כבר המון זמן שאני לא רואה בכלל שעושים את זה - אפילו עברותים של רייצ'ל לרחל וכו' שהם לכאורה נסלחים כבר לא רואים. או שאולי זה לא קשור בכלל לתקופה אלא לספרות ילדים, ולמבוגרים שחושבים שבגלל שאין לילדים שיניים הם לא יוכלו לשבור אותן על שם כמו גדילן קוץ-רגל. מעבר לזה, אם אני לא טועה בבת העשן והעצם נאמר במפורש שארץ, השם של העולם שלהם, הוא המילה העברית ל...טוב, ארץ (כלומר, אפשר להניח שבמקור הוא נקרא erez או משו ולא land או earth או ווטאבר.)
אחרי שרק סיימתי לקרוא את בת העשן התעצבנתי עליו קצת כי הייתי בטוחה שהשמות העבריים שם בגלל נסיון של הסופרת(
לספר הראשון)
.
.
.
.
.
.
.
.

לדמות אותנו למלאכים ואת הפלסטינים לכימרות. וכבר נמאס לי שכל העולם רואה אותנו ככובשים חתיכים ומרושעים.
אבל עכשיו אני חושבת שרוב הסיכויים שהיא פשוט הלכה למקור סיפורי המלאכים - הלא הוא התנ"ך, ומשם בנתה את תרבות המלאכים. זה אך הגיוני.

ניימן3

New member
התחלתי את אקסלרנדו - צקרלס סטרוס

רק עמודים ראשונים, אבל נראה מעולה בינתיים. קורא אותו לאט בין הפסקות עבודה.

clouds11

New member
אתה חייב לקרוא סקירה על אקסלרנדו

סקירה טובה קיימת ב-בלי פניקה
בלי להבין מה הולך בספר הזה לא ניתן לקרוא אותו

ניימן3

New member
סקירה לפני שאני קורא את הספר?

אני קורא במקביל לעוד כמה דברים, אז אני עדיין בהתחלה, אבל בינתיים אין לי ממש בעיה להבין מה קורה שם.

clouds11

New member
מטרתו של הספר לבלבל אותך

אם לא התבלבלת ולא הלכת לאיבוד אז אתה גאון
בהחלט
רצוי לקרוא סקירה בבלי פניקה על הספר אחרת זונחים אותו
מטרתו של הספר לגרום לך לבלבול ומועקה

clouds11

New member
כל הכבוד ניימן3..

עד כמה שאני זוכר הפסקתי לקרוא בעמוד 50
הספר משרה תחושה שהוא מדבר על ענינים חשובים ולכן החלטתי לקרוא אותו במועד אחר

מיכאל ג

New member
אני הצלחתי לקרוא אותו בלי סקירה

זה מאוד תלוי בידע איתו אתה נכנס לספר. הוא אכן מיועד לגיקים קשים של טכנולוגיה.

kenny66

New member
גם לי לא הייתה בעיה אתו

קראתי אותו עוד לפני שקיבלתי אותו לתרגום, ולא נתקלתי בקשיים גדולים מדי.

shirkhan

New member
שוחה בתוך בריכה של אל-מתים

ספר 12 של סידרת ה hollows
The undead pool
די איטי בנתיים.

למעלה