מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

avivs

New member
The Crown of Stones: Magic-Price

טוב, סיימתי את הספר.
כבר הרבה מאוד זמן לא היה לי קשה כל כך להחליט אם לספר מגיע 4 כוכבים, או 5.
למה 4? כי זה ספר ראשון של סופרת מוכשרת, ומרגישים שזה ספר ראשון. הדיאלוגים לעתים הרגישו מאולצים מדי, כמו בקטעים של קרב ששני אנשים מתחילים לחפור אחד לשני. זה לא אמין ומרגיש כמו סרט לא מוצלח.
הגיבור היה לפרקים טוב מדי, וזה צרם כי זה לא התאים להיסטוריה שלו ולמצב בעולם.
בכלל, הרגיש שהרעים רעים מדי, והטובים טיפשים מדי. אני לא אוהב מצבים כאלה.

למה 5 כוכבים? לא עזבתי את הספר לרגע. הוא כתוב מעולה וכל שנייה קורה משהו. הרבה מאוד אקשן ורעיונות נחמדים אם כי לא הכי מקוריים. העולם עצמו בנוי טוב, אבל הוא לא רחב ומרשים במיוחד. פשוט עולם נחמד ויציב.

אמור לצאת ספר המשך עוד כמה חודשים וללא ספק אקרא אותו.

מי שרוצה ספר פנטזיה זורם מאוד, מדכא, אלים ועם גיבור במרכז שמזכיר מעט את הגיבורים של רובין הוב, יהנה מאוד מהספר הזה.

התחלתי ספר אחר בשם
Cast of Stones, A (The Staff and the Sword Book #1)

ראיתי שיש לו הרבה מאוד ביקורות חיוביות. אחר כך ראיתי שנותנים אותו בחינם לקינדל, והבנתי שזה כנראה יהיה אחד מהספרים האלה שלא באמת מגיע להם ציון מאוד גבוה, אבל אנשים רחמניים כי הם קיבלו את הספר בחינם.

אני יחסית בהתחלה, אבל יש שם משהו שעובד מעולה. הגיבור שיכור מהתחת כל הזמן, אבל משהו בדיאלוגים והמחשבות שלו מושך אותך מהר לתוך הסיפור.
מקווה שימשיך להיות טוב.

D O 7

New member
אתה עושה ראלי על כל האינדי ?

הורדתי את Cast of Stones לפני כמה זמן בחינם (זה לא אומר שאני באמת אעשה עם זה משהו). שמעתי שהוא די נחמד סך הכל.
רוב האינדי מקבלים ציונים גבוהים באמזון, לא קשה לקבל ציון של 4.99999/5, כי אנשים עושים שם הנחות לספרים האלו, ואני מניח שיש שם גם לא מעט ביקורות של חברים, מכרים, דודות,סבתות וכו :)

dingaleboom

New member
עדיין במאלאזן 8...

כבר באחוז 71%. בינתיים אני ממש ממש אוהבת את הספר, על אף קטע הפילוסופיה (אני כבר מדלגת עליהם בשלב הזה). אבל היו כמה רגעים ממש קשים מבחינת עלילה, שכל כך כאב לי על הדמויות...
בינתיים מדרגת את הספר אחרי מאלאזן 3 ו-2 - בהחלט אחד האהובים עליי בסדרה.

אכמו

New member
על הדילוגים

לא חושבת שיש דרך שפויה לקרוא את הספר בלי זה
ויש שם התפתחויות עלילייתיות כל כך מעולות, שרק בשבילן שווה לצלוח.

ונדמה לי שאני זוכרת שקראת את Return of the Crimson Guard של אסלמונט, נכון? כי יש לפחות דמות אחת שממשיכה משם, וזה עוזר להבין קצת יותר טוב מה עושה פה פתאום. מה שמזכיר לי, קראתי את התקציר של RCG שעשיתי בזמנו כאן, ונזכרתי איך ממש נראה מעצבן שקורים בו דברים כל כך מהפכניים שישפיעו על המשך העלילה של אריקסון, כשזה לא חלק רשמי מהסדרה. ובדיעבד - לשום דבר ממה שקרה שם לא היתה שום השפעה, מה שרק מדגיש כמה חוטי עלילה שלא נסגרו יש בספרים של אריקסון. אני אוהבת מאוד את הסדרה וסיומה, אבל חייבים להודות שספרים 8-10 פנו בכיוון כמעט חדש והשאירו מאחור כל מני דברים שדווקא היה יכול להיות נחמד לדעת מה קרה איתם. באופן ספציפי אני מתכוונת

(מרווח ספוילרים למי שלא קרא את RCG ומתכנן לקרוא. וסוג של ספוילר גם לספרים 8-10 של אריקסון, מבחינת מה *שלא* קורה בהם)
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

ההתנקשות בקיסרית לאסין והכתרת מאליק רל כקיסר נדמית כמו התרחשות מטלטלת בסוף RCG, בעיקר משום שנעשה בצורה כל כך אגבית. אבל העלילה לא ממש חוזרת אל הקיסרות בספרים 8-10 של אריקסון, ככה שכל העניין הזה נמצא ממש ממש ברקע וכמעט חסר חשיבות.

shirkhan

New member
אברקרומבי - best served cold

שילוב מנצח של ספר פנטזיה ציני עם ההקראה המושלמת של סיטבן פייסי. נהנה מכל מילה.

לאברקרומבי יש נטייה לדרוך לך על העצבים החשופים עם האבחנות המקיאבליסטיות שלו לדוגמה:

“Shivers heaved out a sigh. “Just trying to make tomorrow that bit better than today is all. I’m one of those … you’ve got a word for it, don’t you?”

“Idiots?”

He looked sideways at her. “It was a different one I had in mind.” - “Optimists.”

“That’s the one. I’m an optimist.”

“How’s it working out for you?”

“Not great, but I keep hoping.”

“That’s optimists. You bastards never learn.”

dingaleboom

New member
אהבתי את הציטוט!

אקדם את אברקרומבי ברשימת הקריאה שלי, נראה לי שאוהב. הספר הזה הוא הטרילוגיה הראשונה או אחד ההמשכים?

subatoi

New member
"ספר יום הדין". לאט מדי ומעט מדי, לצערי.

לא באשמת קוני, חלילה.

pix37

New member
דווקא מאוד באשמת קוני- הבחורה חופרת!

סחטיין על התחקיר, הוא מראה על רצינות אבל לא חייבים לדחוף את כולו בלי קשר לסיפור. התחקיר נועד לקדם את הסיפור לא להפך. בספר יום הדין זה עוד נסבל - בהאפלה והרגעה זה כבר על גבול הבלתי נסבל

avivs

New member
לגמרי.

הסיפורים הולכים אצלה לאיבוד. רק את מלבד הכלב שלה חיבבתי מספיק בשביל לסיים.

subatoi

New member
אני ממש בהתחלה, זו (עדיין?
) לא אשמתה.

אשמת זמן האוטובוסים שלי.

את "מלבד הכלב" מאוד אהבתי אבל אני לא זוכר ממנו מספיק כדי לדסקס ענייני "חפירות".

מיכאל ג

New member
וגם בתחקיר היא לא משהו

זותומרת, אולי היא מעולה בתחקיר על ימי הביניים, אבל חלק מהעלילה מתרחש באנגליה, וקוני אמריקאית. בריטים שקראו את זה טוענים שהאנגליה שלה מגוחכת.

subatoi

New member
אוקיי, הצלחתי להתקדם, שזה די מפתיע.

עמ' 113, בינתיים זה זורם טוב מאוד (כמו "מלבד הכלב", מהמעט שאני זוכר). קצת מוזר שכבר עברה בערך חמישית-שישית ספר ואנחנו עוד בנקודת ההתחלה, אבל סבבה. כל עוד זה זורם ומעניין, מ'כפת לי?

הדבר היחיד שחסר לי זה מרווחים בין פסקאות שלא שייכות לאותה סצינה.
והעובדה שלא כל מה שקיוורין מקליטה מופיע אח"כ בטקסט של הספר. זה סתם מוזר.
אה, וזה שאין ניקוד לשמות האנשים. מת על הספרים האלה שבהם אתה מסיים את הספר ועדיין אין לך מושג איך קוראים לגיבור. טוב שיש גוגל.

קתרינהA

New member
בעיני הוא אחד מהמושלמים

אני זוכרת את הפעם הראשונה שקראתי אותו, לפני... 17? 18 שנה? משהו כזה. ישבתי בתחנת האוטובוס בעיר התחתית בחיפה וחיכיתי לאוטובוס לכרמל. והאוטובוס בא, ונסע, וגם זה שאחריו, ואני פשוט נשארתי על הספסל וקראתי. אני די בטוחה שבכלל לא הגעתי לאוניברסיטה באותו היום.

ממשיך עם טרילוגיית החרב של אברקומבי

ממש לקראת הסוף ואני יכול להגיד להגיד שזה טוב פלוס, אבל לא מעולה...
הסיפור זורם, הדמויות מעניינות, אבל לדעתי משהו מתפספס עם הדמויות... אלא אם בסוף זה משתנה..- כבר גמרתי תשעים אחוז....
קורא סיפור ארוך של אנדרה נורטון מהMEGAPACK... סיפור דווקא טוב על מפגש בין משלחת מכדור הארץ שנוחתת על כוכב בו יש שתי תרבויות שונות שנאבקות זו בזו....

MxIxAx

New member
עוד אוגדן של דדפול נגמר

אני ממש נהנה מהדמות הקיצונית הזאת, מתאים לי
כנראה שיש עוד שמונה חלקים בסדרה הזו

למעלה