מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

Yuli Gama

New member
death comes to pemberley

אני באמצע. אני לי ממש דעה עליו כרגע, וזה לא סימן טוב.

pix37

New member
הידרומניה של אסף גברון -

מדע בדיוני ישראלי מצוין.
בועט, מטלטל, רלוונטי לחלוטין. - כל מה שאפשר לבקש מספר מדע בדיוני מצוין ואם זה שלנו על אחת כמה וכמה.

אני עוד בשליש הראשון - אז אני מקווה שזה לא התחרבש בהמשך - אבל בינתיים זה אחד הספרים הטובים שקראתי לאחרונה

avivs

New member
ספר טוב מאוד,

הפתיע אותי לטובה.
אולי הספר האהוב עליי ביותר מספרי הז'אנר המקומיים.

avivs

New member
הפסקתי את מה שקראתי באמצע,

לאחר שגיליתי שהוא אמור להיות מושפע מהנצרות (או משהו בסגנון).
אני לא פוסל חזרה אליו בעתיד.

עברתי לספר אחר שלא עזבתי לרגע כל הסופ"ש. ממכר.
הספר נקרא three
http://www.amazon.com/Three-Legends...&ie=UTF8&qid=1393756414&sr=1-3&keywords=three

עולם סייברפאנק פוסט אפוקליפטי.
שילוב של "הדרך" ו"שליחות קטלנית 2".
כתוב מעולה, דמויות מדהימות והרבה מאוד אקשן.

השגתי את הספר בחינם, ובאמצע פשוט החלטתי לקנות אותו ב2 דולר מאמאזון. בשביל ספר בכורה יש שם עבודה מדהימה.

אני עכשיו ב65% וכל כך נהנה.

D O 7

New member
שמעתי ש-three נחמד מאוד

אמור לצאת לו גם המשך עוד לא הרבה זמן אם אני לא טועה. אני אשמח לשמוע מה אתה חושב עליו כשתסיים אותו.

subatoi

New member
הדבר שהכי סיקרן אותי

רציני!

וזה דווקא לא ממש נסגר בסוף, זה מניעיו של "המחבר".
כי כשחושבים על זה, אם יואב הוא זה שעקב אחרי בן בתחילת הספר, כנראה שהוא לא באמת היה בסכנה כלשהי. הרי סטפן יכול היה לא לדעת על הבקבוק שאצלו, מבחינה עקרונית. כך שהמניע לכתיבת הספר, ובכלל למעורבות של "המחבר" היא רק כדי להניע את בן להתחיל את המסע הזה שלו.
אבל זה חלק מהקסם, שאולי דווקא צריך להשאר עלום וסתום. זה דווקא תורם.

אני אהבתי מאוד את פרטי הטריוויה שנזרקים מדי פעם (לוויתן 52-הרץ, כמה עצוב), את הרפרנסים, את החוויות ההיסטוריות שאצורות בארכיון המאאגניב, את המעבר מפרק 13 לפרק 14, וכמובן, את הרעיון בכללותו. ואת סגירת המעגלים, ואת המודעות העצמית בכמה רמות. וכמה משפטים גאוניים שאני מקווה לזכור בהמשך החיים, כמו שלקחתי מהספר הקודם שלו. ואת חוסר הליניאריות שקצת מפעיל את המוח, גם אם הוא לפעמים קצת מעייף. היה חסר לי גם קצת יותר אקשן מצד "הספר", אבל כל שאר הספר ממש מפצה על זה.
ולגבי "מצרפי המקרים", לכי על זה

מסכימה עימך.

נראה לי שסטפן כן היה יודע על הבקבוק של בן שכן גם ידע על הבקבוק של הבחורה. בסופו של דבר היה מגיע גם לבן.

המניע של המחבר זה חלק מהקסם של הספר אני מניחה. גם אני אהבתי את הרפרנסים, והמעבר מפרק 13 לפרק 14 והטריוויה. לא רציתי לפרט עליהם יותר מדי בהמלצה כדי שלא לקלקל לאחרים. את העלאת הזכרונות פחות אהבתי. האקשן היה מספק בעיני.

סוף

מתישהו אגיע לספר הראשון. אין לי אותו.

D O 7

New member
לא יודע למה, אבל משום מה הקונספטים

של ספרי הפנטזיה של הסופרים הישראלים לא ממש נשמעים לי מעניינים. הפניה לקורא כאן נראית לי קצת כניסיון התחכמות מיותר, אני לא רואה בזה תוספת עניין.
נראה לי שיש גם לא מעט סופרים ישראלים שאוהבים לתאר עלילה המתרחשת בישראל (גם בספר הזה?) - בשבילי זה פשוט Turn-Off מטורף, עם תוספת של שמות ישראלים זה רק מחמיר את העניין.
הקונספט היחידי שהיה נשמע לי חביב היה של "מדרש לילית", אין לי אבל מושג האם הביצוע טוב, ואני לא נותן הנחות לסופר רק בגלל שהוא ישראלי, אלא רק למה שנראה לי מספיק מעניין.

אני עדיין מחכה לשמוע על ספר ישראלי בז'אנר של פנטזיה-מד"ב שישמע לי מספיק מעניין בשביל באמת לרצות לקרוא אותו

subatoi

New member
אין משמעות למיקום הגיאוגרפי של העלילה.

בספר הקודם זה היה נייטרלי לגמרי אם אני זוכר נכון, גם מבחינת השמות זה היה די נייטרלי.
פה השמות ישראליים והמיקום ישראלי, אבל המיקום הוא שחקן זניח בסיפור. זה היה יכול להיות גם ספר שמתרחש בחצי האי קרים או באי הפסחא.

אתה לא צריך לתת הנחות לספר (כלשהו) בגלל שהוא ישראלי, אבל אתה גם לא צריך "לקנוס" אותו בגלל שהוא ישראלי.

D O 7

New member
לא קנס, פשוט זה צריך להראות לי מספיק משכנע

כדי להחליט לקרוא את זה, הוא הרי מתחרה על הזמן בדיוק כמו ספרים אחרים, ויש הרבה דברים טובים שאני רוצה לקרוא. חוץ מזה, ספר ישראלי דורש השקעה נוספת של זמן, כי הוא לא יהיה זמין לקינדל.

subatoi

New member
ומצד שני, אתה אומר שעצם התרחשותו בסביבה

ישראלית היא כבר שלילית מבחינתך. זה סוגשל קנס.

"השקעה נוספת של זמן" לספרים שלא זמינים בקינדל, זה נכון לכל ספר, לא רק ישראלי, לא? ואיזו השקעה נוספת יש כאן? לגשת לחנות לקנות אותו?

D O 7

New member
קצת ערבבת את מה שאמרתי

אמרת שלא צריך לתת קנס לסופר בגלל שהוא ישראלי, ואמרתי שעל זה שהוא ישראלי אני לא "קונס" וגם לא נותן הנחות

לא אמרתי את זה על מקרה בו העלילה מתרחשת בישראל והשמות ישראלים, אז זה כנראה יוריד לי מהספר. לכל אחד יש את הטעם שלו, ויש דברים שהוא אוהב ולא אוהב, אין מה לעשות.

אני לא ממש קורא ספרים בעברית, וספרים באנגלית זמינים בקינדל. לבדוק באיזה ספריה הספר זמין וללכת ולחזור פעמיים גוזל זמן, גם ללכת במיוחד לחנות זה עדיין גוזל זמן. אחרי שאתה מתרגל ש-60 שניות זה זמן ממוצע להשיג ספר, קשה להחזיר אותך אחורה.

בכל מקרה, מה שבאמת חשוב לי זה האיכות, כי מה שהכי חשוב לי זה שאני אהנה מהספר. אם אני לא משוכנע שיש ספר בעברית שיכול להתחרות מול סופרים מוכשרים אחרים מחו"ל (מה שעדיין לא קרה), אז לא אמורה להיות לי מוטיבציה גבוהה לעשות את זה.

subatoi

New member
טוב, על טיעונים כאלה אין לי הרבה מה לומר,

בטח לא על הטיעון המוזר של ה-60 שניות. אבל שיהיה.

kenny66

New member
זה מרשים

אתה מצליח באותה הודעה לומר שאתה "לא ממש קורא" ספרים בעברית, וגם לומר שהם לא מתשתווים לספרים בשפות זרות. אז על סמך מה אתה שופט?

אישית אני לא בטוח שג'ורל איש ג'ורי הוא אמין יותר מטייס החלל אילן ליבבוביץ' שלמד במכללה של חיל החלל הישראלי בפתח תקווה, אבל זה עניין של טעם. מה שבאמת חשוב לי היא האיכות של הדמויות והסיפור ולא השמות של האנשים והמקומות.

D O 7

New member
לצערי, אין לי שליטה על מה שמבינים ממה שאני

אומר...

לא אמרתי אם הספרים הישראליים יותר או פחות טובים, אז לא ברור לי מאיפה זה מגיע. אמרתי שכדי לקרוא ספר ישראלי אני צריך להיות משוכנע שהוא ברמה כמו של ספרים טובים מחו"ל. אם אני לא חושב שמשהו יכול לעניין אותי אז אני לא רואה סיבה לקרוא אותו.
עד היום לא השתכנעתי כל כך שיש ספר ישראלי שמספיק מעניין אותי. זה עניין של טעם. כשיהיה אחד שישמע לי מספיק מעניין אז אני אקרא אותו.

למעלה