מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

תמר עדי

New member
התחלתי את דרך המלכים - בינתיים אחרי 60%

מעניין מאוד,
בתור קוראת פנטזיה מתחילה - אני אוהבת את הכתיבה של סנדרסון (אל תקטלו אותי בגלל זה)

D O 7

New member
יש לו כתיבה מעולה

למה שמישהו יקטול אותך על זה ?

תמר עדי

New member
כן, האמת היא שחששתי שזה יהיה דומה לסדרת

הערפילאים, אבל בינתיים עולם אחר, מעניין, ודמויות שונות.

כמה ספרים יש בסידרה?

תמר עדי

New member
10????? WTF, אז מתי תסתיים הסידרה?

אני מקווה שאספיק לקרוא אותה עוד בחיי

כמה אפשר כבר למרוח על 10 כרכים, כאשר כל כרך הוא יותר מ-1000 עמודים (חלק א+ב), מקווה שקצב הפרסום יהיה מהיר וכן התרגום.

בניגוד לג'ורדן ומרטין, על סנדרסון אפשר לסמוך

שהיא תסתיים, אולי לא בעוד 8 שנים, אבל תסתיים.

הבעיה שלי היא עם הקונספט. זה נראה שב-TOR פנו אל סנדרסון וביקשו ממנו להוציא סדרה בת 10 ספרים, ואז הוא ישב וחשב כיצד למלא את 10,000 העמודים האלה בתוכן, והתוצאה שהוא מנסה לעשות את מה שהוא טוב בו, אבל הוא טוב ב-standalones, אז הוא מורח, ודוחף באמצע כל מיני דיונים תאולוגיים משמימים, ומורח עוד קצת.

אני אוהב את סנדרסון אבל לא מתחייב לשמור אמונים לסדרה הזאת.

תמר עדי

New member
קראתי קצת על הסידרה, סנדרסון אמר שעבד עליה

במשך כ-10 שנים, כך שאני מקווה שהוא יפרסם בקצב מהיר.

אני כבר לא מתחייבת לאף סדרה כמעט, אלא רק לסדרה שכבר פורסמה במלואה, או מקסימום אמורה להסתיים בזמן הקרוב.

אצל סנדרסון אני מזהה גם סממנים דתיים נוצריים (אולי רק לי נדמה) וזה קצת מפריע לי מצד אחד אבל מצד שני הנוצרים האלה מתים על מיסטיקה וקונספירציות בדת שלהם, הרבה יותר מהיהדות (את האיסלאם לא מכירה).

annefan

New member
במקרה הכי גרוע, הוא ימות וימצאו לו מחליף

זה לא שזה לא קרה כבר בעבר...

תמר עדי

New member
אני בעד שימנו יורשים כאשר הם מתכוונים לכתוב

טרילוגיה, רביעולודיה, חמישלוגיה וצטרה וצטרה,

מי יודע מה ילד יום? אני מאמינה לג'רר מרטין מחזיקים אצבעות מיליונים ברחבי העולם שיחיה עוד יום ועוד יום....

שאברקומבי ימשיך את סנדרסון, שסנדרסון ימשיך את מרטין וכן הלאה.

eyalg1972

New member
זו לא סדרה רציפה

אלא שתי תתי סדרות של חמש ספרים.

אז השאלה היא- מתי הוא יסיים את החמישייה (כאשר הוא כבר סיים לכתוב את שני הראשונים).

תמר עדי

New member
נכנסתי לאתר שלו וראיתי שהוא פרסם ספר רביעי

בסדרת הערפילאים שמתרחשת כ-300 שנה אחרי....

מה הצפי ל"לפני שהם נתלים"? לכבוד אלה שלא בא להם לקרוא באנגלית

תמר עדי

New member
רק ביוני?!

רק החלק השני או ששני החלקים האחרים יחד?

תודה בכל אופן על המידע

eyalg1972

New member
אחרי תרגום

יש 3-4 חודשי עריכה...

אז הצפי (אם לא יהיו בעיות) הוא שהספר השני יגיע לשבוע הספר, הספר השלישי יגיע כמה חודשים לאחר מכן.

Words of Radiance

אני מעט אמביוולנטי. בסה"כ זה ספר יותר "סנדרסוני" מהראשון, לטוב ולרע. כמעט כל הספר מוקדש לנקודות המבט של קאלאדין ושאלאן ושתיהן מעניינות בניגוד לספר הראשון. הסוף צפוי מקילומטר, כמו רוב הספרים הסנדרסוניים, ואם מישהו ציפה (לא אני) לחריגה מסגנון ה-PG-13 YA אז הוא יתבדה. אצל סנדרסון אין pain in the ass חס וחלילה אלא רק pain in the neck למשל.

מי שהסגנון הסנדרסוני לא מתאים לו או שקיווה מהספר הראשון שהסדרה הזו תחרוג ממנו יתאכזב. יחד עם זאת, אפילו בשביל סנדרסון הסוף (ה-aftermath בעיקר) של הספר היה ממש overkill עד כדי גיחוך וקצת הוציא לי את החשק לקרוא את הכרך הבא. הייתה גם סצינת אקשן מסוימת שדומה שנכתבה עבור סרט הוליוודי ואמנם אין חשש שסדרה בת 10 כרכים תעובד אי פעם לקולנוע (וקרוב לוודאי שגם לא לטלוויזיה) אבל זה סממן מדאיג בעיני.

למעלה