מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

ניימן3

New member
My Real Children - ג'ו וולטון

הרומן הקודם של וולטון, Among Others, היה ספר נדיר ביופיו. היה שם מעט מאד פנטזיה, אבל הוא נדף מאהבה לספרים בכלל, ומאהבה לספרי מד"ב ופנטזיה בפרט.

גם בספר החדש של וולטון יש מעט מאד פנטזיה. זהו סיפורה של אשה מבוגרת, בדרך לאלצהיימר, שזוכרת שני קווי חיים ולא מצליחה לדעת איזה מהם אמיתי. אם בכלל אחד מהם אמיתי. אז האם זה פנטזיה? תעתועי זכרון של קשישה? יש עוד כמה רמזים בספר לכך שמדובר במציאות שונה משלנו (אירועים פוליטייים אחרים) - אבל בגדול זה רומן על חייה של אשה אנגלית במאה העשרים.

מה שכן, זה לא ממש משנה לי. וולטון כותבת כל כך טוב, שגם אם זה לא פנטזיה אני נהנה לקרוא (ולמען האמת, מנחש שמתישהו יתגלה שזה כן ספר פנטזיה)

דיאנה1

New member
התחלתי את דרך המלכים של ברנדון סנדרסון

בעלי קרא עכשיו את השני בסידרה והתמוגג. אז השתכנעתי להתחיל למרות שאני לא אוהבת סדרות לא גמורות. ייקח הרבה זמן עד שהסידרה הזו תסתיים וחבל לי להפסיד בינתיים.
קשה להכנס לפנטזיה אחרי שקראתי הרבה מד"ב, אבל סנדרסון יודע את העבודה, ואני מתחילה לגלות עניין.

דיאנה1

New member
קראתי את הסקירה שלך אתמול

כשדישדשתי בהתחלה והתלבטתי אם להמשיך. סקירה מקסימה ששכנעה אותי להתמיד

ניימן3

New member
הוא מוציא ספר בשנה?

אניווי, מה שנחמד בסנדרסון זה שהוא מאד אמין. כלומר, זה יסתיים, ויסתיים בזמן הנקוב (או משהו כזה)

דיאנה1

New member
היתה הפסקה מאד ארוכה בין הספר הראשון לשני

אני מקווה שזה בגלל שהוא היה צריך לסיים את מחזור כישור הזמן ביניהם ושמעכשיו הספרים הבאים יצאו יותר מהר.

ניימן3

New member
אה, זה מה שקורה כשאני כותב בלי לבדוק.

מצד שני, דיונים הרבה יותר מעניינים כשכותבים דברים בלי להסתכל בגוגל קודם, אז לא נורא:)

avivs

New member
יש לי פחד גדול מהסדרה הזו.

קודם כל אני לא אוהב את סנדרסון, אבל כמות הביקורות הטובות שהספרים האלה קיבלו היא מגוחכת. אין מצב שהטעם שלי עד כדי כך שונה מהנורמה. (טוב, אולי).

בנוסף, סדרה של עשרה ספרים... הסוף כל כך רחוק.
שמעתי משהו על זה ששני הראשונים עומדים יפה בפני עצמם, זה נכון?

דיאנה1

New member
אני אשאל אם הספרים סגורים

אבל אם אתה לא אוהב את סנדרסון לא נראה לי שיש טעם, לפי ההתחלה זה לגמרי סנדרסון טיפוסי.

דיאנה1

New member
התשובה היא - כן, הם די סגורים, אין בעיה

לקרוא כל אחד מהם בפני עצמו.

בכלל הספר השני סוגר כל כך הרבה קצוות

ולמעשה מתחיל עלילה חדשה כמעט לגמרי. זאת אגב נראית עלילה לא מאוד מלהיבה. לא רוצה לקלקל לאף אחד, אבל מאוד לא אהבתי את ה-aftermath שלו, וזאת אגב לא פעם ראשונה, יש לו בעיה. הוא כמו איזה קפיץ שמותח ומותח ומותח וכשהוא משתחרר אז הוא מתפרץ בעוצמה חזקה מדי ללא יכולת לשלוט בעצמו.

avivs

New member
אז מבחינתך

שני הספרים הראשונים הם יחידה אחת, כן?
נהנית מזה?

כן, אם סיימתי זה סימן שזה מהנה עבורי

כמו שכתבתי בשרשור סמוך לא הייתה לי בעיה לנטוש את הערפילאים באמצע הספר השלישי כזה התחיל לייגע.

אבל, הטעם שלנו לא זהה.

למעלה