סיימתי את Queen of Attolia
ו...כמעט לא נעים לי לכתוב את זה, אבל אני חושבת שהתאכזבתי. שזה מוזר, כי הספר היה מצוין, סוחף, עם דמויות נהדרות, אבל כנראה שמעולם לא היה לו סיכוי מול הביקורות הנלהבות-בטירוף שקראתי עליו לפני שניגשתי לסדרה. ופיתול עלילתי רומנטי מסוים בעלילה (שמוזכר בכל ביקורת על הספר ונרמז עליו באופן כבד בכריכה האחורית שלו) שהיה ידוע לי לפני שקראתי את הספר, לא נעשה בצורה הכי טובה. אולי אם לא הייתי יודעת עליו קודם הייתי מקבלת אותו טוב יותר, כי כשאני חושבת על זה עכשיו, הוא היה אמין במידה מסוימת ועשוי היטב, אבל בזמן הקריאה לא הצלחתי להרגיש חיבור. אבל כמובן שאמשיך לספר הבא בסדרה!
קראתי גם את "המעגל" של....אה, שתי סופרות שוודיות? הספר לא לידי. סיפור על שש תלמידות תיכון המתכנסות לילה אחד ומגלות שיש להן כוחות כישוף וצריכות להציל את העולם מהאפוקליפסה, אבל קודם-ממישהו שרוצה להרוג אותן. היה חמוד. קצת סטראוטיפי, קצת הזכיר לי חלקים מההתחלה של באפי (באופן די שטחי), אבל סיימתי אותו מהר והוא היה נחמד. הייתי אוהבת אותו יותר אם הוא היה מתרכז יותר בכישוף והמיתולוגיה סביב הנבואה שאיגדה את הבנות, ופחות במועדון ארוחת הבוקר שלהן. אבל צריך לשמור משהו להמשכונים.
דבר מגניב שגיליתי בשיטוטיי מול מדף ספרות הנוער בספריה העירונית (למרות שבגילי המתקדם אני כבר קצת מתפדחת לחקור אותו...)-תרגמו את the book of a thousand days של שאנון הייל! (ספר אלף הימים, משהו כזה). לא ידעתי שתרגמו אותו. זה עיבוד לאגדה maid maleen של האחים גרים, רק בממלכה דמויית מונגוליה העתיקה, ומנקודת המבט של דאשטי, המשרתת של הנסיכה. זה ספר ממש מקסים וחבל לי שלא שמעתי שהוא תורגם בכלל...
ועוד משהו נחמד-מצאתי את The magicians בחנות יד שניה ממש בזול והוא מחכה לי על המדף ואני מאד שמחה.
אבל קודם אני צריכה לסיים את perdido street station (לאטטטטטט).