מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך
אנדימיון של דן סימונס, טוב לחזור לקלאסיקה מדי פעם

וגם DEMONSOULED, רומן על מכשפים וחרבות באווירה ימי-ביניימית. קליל וחביב בלי הרבה חוכמות. לא משהו גדול אבל גם לא רע ומחזיק מעמד.

avivs

New member
סימונס גם כותב ספרים

קלילים יותר?
היפיריון היה מאוד מרשים, אבל ההמשך היה משעמם מדי.
מעניין אם יש לו משהו יותר קליל.

ניימן3

New member
לא קלילים יותר

אבל יש עוד אחד טוב שלו: איליום.

גם פה יש שני חלקים (איליום ואולימפוס). גם פה איליום ספר מרשים (ומדהים לדעתי), בעוד שאולימפוס כל כך משעמם שלא הצלחתי לסיים אותו. לא ברורה הקפיצה ברמה הזאת.

minimalman

New member
הנפילה מאיליום לאולימפוס היתה קשה

והסוף של אולימפוס היה אפילו עוד יותר מחורבן . כאילו סימונס עצמו נגעל ממה שקרה עם הספר וחיפף איזה משהו רק כדי לגמור כבר עם זה .

ניימן3

New member
לא הצלחתי להגיע לסוף של אולימפוס

הסימניה תקועה איפושהו באמצע כבר יותר משנתיים, וכנראה תשאר ככה. זה מצב מאד נדיר אצלי, מה שמראה על איכות הספר.

minimalman

New member
לא זוכר הרבה מהסדרה

אבל מהקצת שכן , זוכר שהאנדימיונים היו דווקא קלילים, לפחות יחסית לשני ההיפריונים שקדמו אליהם. פחות אוירה ויותר אקשן.

Bookish

New member
The terror שלו מחכה לי על המדף

אחרי שמצאתי אותו בחנות יד שניה, ואני ממש חוששת להתקרב אליו. גם כי זה ספר אימה וגם כי הוא משהו כמו 1000 עמודים. הביקורות מהללות, מה שמרמז אולי שהוא מצליח למלא היטב את 1000 העמודים האלה, אבל החשש עדייןקיים. וגם חוסר הסבלנות הכללי שלי כרגע לספרים של יותר מ500 עמודים באנגלית.

מיכאל ג

New member
ואני ניסיתי את DROOD

הרעיון מגניב - השם הוא רפרנס לספר האחרון והלא-גמור של צ'רלס דיקנס, והספר עצמו מספר על דיקנס וחברו הסופר ווילקי קולינס כשהם חוקרים תעלומה של נבל מסתורי בלונדון הויקטוריאנית. יש הרבה מאוד היסטוריה אמיתית מעורבבת בדמיון (הספר לא על טבעי או מקסימום ספק על טבעי). אבל הוא ארווווך וטרחני ומתישהו נמאס לי לקרוא.

Y. Welis

New member
מעניין. היה משהו דומה של פרל, עם א.א. פו כבלש

וכן לפיטר אקרויד יש מותחנים ויקטוריאניים (אם כי בלי דמויות היסטוריות אמיתיות). הוא בכלל סופר מעניין (חיבר 'ביוגרפיה' על נהר התמזה ועל העיר לונדון).
&nbsp
עדיף שבריטי עם רקע תרבותי טוב, יכתוב על דיקנס ושות'.
&nbsp
&nbsp

מיכאל ג

New member
בדיוק דווח שהספינה הנ"ל נמצאה

The Terror הוא ספר על שם הספינה TERROR שנעלמה ב-1840 (יש אזכור שלה ב- DROOD כי דיקנס וקולינס כתבו מחזה בנושא). היום קראתי שהשלטונות בקנדה גילו את שאריות הספינה או ספינת האחות שלה.

avivs

New member
Pretty deadly

קומיקס מופתי. האיורים נפלאים, למרות שלפעמים מסובכים.
סיימתי את הכרך הראשון. אין שני?
&nbsp
בינתיים גם הקומיקס של ג׳ו היל נחמד. סיפור יותר פשוט, עם רוחות רפאים. חביב.
&nbsp
השגתי את from hell, אבל הוא נראה שחור ולבן, עם איורים די מזעזעים. זה באמת ככה?
&nbsp
מתחיל לחשוש שבקרוב יגמרו לי הקומיקסים הטובים. אין לי גם ממש כוונה לנסות את כל הספיידרמנים למיניהם.

ניימן3

New member
Pretty deadly על הכוונת שלי

אני חייב לאמר שמנסיוני אין סוף לקומיקסים הטובים. רק צריך את ההמלצות הנכונות:)

Yuli Gama

New member
נראה מעולה אבל נראה גם שעדיין בכתיבה

כלומר 120 עמודים ולחכות שנה לאוסף הבא (במקרה הטוב)
ממליצה לנסות את The Stuff of Legend
עוד לא הגעתי אליו (מחכה לי על המדף) אבל יש עליו ביקורות מעולות

ווסאבי74

New member
Old Man's War

אני די בהתחלה אבל קרה לי משהו שלא קרה כבר הרבה זמן ונשארתי ערה עד ארבע בבוקר להמשיך לקרוא. מצא חן בעיני האפיון של הדמויות, למשל הומור הזקנים הטרחני של הדובר (לא זוכרת שמות). קצת פחות מצא חן בעיני שלכולם יש זמן לדבר איתו ולהסביר לו כל דבר. לרופאים בקופת חולים אין סבלנות לדבר תמיד אז לרופא שאמור לטפל בטירונים?

למעלה