מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

avivs

New member
מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

יום כיפור הוא הזדמנות מצוינת לסיים ספרים שנתקענו איתם.

מיכאל ג

New member
leviathan wakes

אני די בהתחלה וזה רק רושם ראשוני אבל בינתיים - אני לא רוצה להגיד "מיושן" אבל זה כתוב די אולד-פאשנד כזה. מזכיר את ניבן בשנות השבעים. עם הבדלי התרבות בין אנשי חגורת האסטרואידים לאנשי כדור הארץ והפלנטות הפנימיות. גם הטכנולוגיה מרגישה פרימיטיבית יחסית לספרים מודרניים יותר עם עולם דומה - ממש מרגיש לי כאילו הספר נכתב בשנות השמונים המוקדמות (למרות ש- schismatrix של ברוס סטרלינג נכתב בתקופה ההיא והוא מודרני הרבה יותר). בקיצור, אני מקווה שישתפר.

avivs

New member
הוא מתקדם לאט מדי,

ולמרות כמה קטעים טובים עם הרבה אקשן, הפסקתי לקרוא אותו ממש לקראת הסוף. פשוט לא היה אכפת לי מהעלילה.

Y. Welis

New member
אגב משחק המחשב המעניין החדש Alien - Isolation, הולך בדיוק על

זה - עיבוד מדויק של כל התפאורות של הסרט הקלאסי. אולי המשחק הכי מושקע שנעשה כמחווה לסרט כלשהו (חוץ ממשחקים שנעשו כחלק מהסרטים, כמו הג'יימס בונדים האחרונים).
&nbsp
הרטרו IS IN. יש לי הרגשה שנראה עוד ממנו בסטאר וורז החדש, בעוד שנה וקצת - אותם מתגים גדולים ולחצנים מוארים.

kenny66

New member
טיזרים מתוך "היֹה יהיה" 2014

התחלנו לפרסם קטעים קצרים מתוך הסיפורים של "היֹה יהיה" של השנה באתר. את האסופה תוכלו להשיג באייקון (וזו רק סיבה אחת מרבות לבוא לאייקון).

Bookish

New member
love minus eighty

של וויל מקינטוש. בעיקרון, זה ספר על צעירים שמחפשים אהבה בעיר הגדולה. רק בעתיד הלא מאד רחוק, ועם טוויסט מורבידי.
יש הרבה טכנולוגיות עתידניות שמשפיעות על הדמויות בספר הזה, אבל הדבר שעומד במרכז העלילה הוא עסק דייטינג שמקפיא נשים צעירות ואטרקטיביות שהלכו לעולמן ושומר אותן עבור גברים עשירים שמחזירים אותן ל"חיים" לדייטיםתמורת תשלום סמלי (הון עתק). ברות המזל זוכות להחייאה מלאה וחיים שניים (בדרך כלל בשילוב חתונה עם הפטרון העשיר). הסיפור כתוב משלוש נקודות מבט: מירה-אחת הנשים הראשונות שהוקפאו לצרכי דייטים, רוב-מוזיקאי צעיר ועני שדורס למוות בחורה שמועברת להקפאה. רגשות האשם שלו גורמים לו להגיע אליה ל"דייטים", וורוניקה-קלישאה של קומדיות רומנטיות. בחורה שעובדת כמלווה של אנשים בדייטים-מדריכה אותם ונותנת להם משפטי מחץ להגיד, אך כמובן שהיא לא ממש מוצלחת במערכות יחסים ודלוקה על החבר שלה לעבודה. כמובן שיש גם דמויות משנה מעניינות יותר ופחות, ושלושת הסיפורים משתלבים זה בזה במהלך הספר. בתור מישהי שעוסקת במדע, זה די מוזר, אבל אני מעדיפה את ספרי המד"ב שלי יותר פלאפייים בהיבט המדעי. אני אוהבת יותר עיסוק בפן החברתי של המד"ב וזה בדיוק מה שקיבלתי בספר. אהבתי את כל הדמויות כמעט, אפילו קצת את אלה שתיפקדו כדושבאגז של הספר, ובסופו של דבר הוא חימם לי את הלב.
התחלתי עכשיו את the poison throne של (לא זוכרת את השם של הסופרת), ספר פנטזיה-שמתרחש-בבית-מלוכה-בסוג-של-אירופה-בימי-הביניים. אבל זהבסדר, אין לי כח למשהו יותר מדי יצירתי כרגע. חוץ מזה שהגיבורה בת 15 (כן, אני יודעת, בתקופה הזו נערה בת 15 נחשבת כבוגרת לכל דבר, אבל די נמאס לי ממתבגרים) זה מסתמן כספר די נחמד.

avivs

New member
עדיין עם הוב...

כשאני יושב וקורא אותו הוא זורם מאוד, אבל אלוהים, לא קורה שם כלום.
למה לכתוב 700 עמודים על עלילה של 200 עמודים בלחץ?
אני מצד אחד נהנה, ומצד שני נדהם מהיכולת של הוב לכתוב כל כך הרבה על כל כך קצת.

אוף

כל כך קיוויתי שהיא איכשהו תתעורר ממה שעובר עליה ותחזור לרמה של הספרים הראשונים שלה. ממש בא לי עוד

avivs

New member
חצי ספר הוא

אופרת סבון, או דרמה משפחתית. ברור שהקטעים האלה לא חשובים לעלילה, אבל עדיין הם שם ולוקחים הרבה מאוד נפח.
&nbsp

avivs

New member
אני ב 85%

אבוי. באמת, אני לא מבין איך אפשר למלא 700 עמודים על כלום.
יש שם סצינות כל כך מיותרות שאין לי מושג איך הן לא נחתכו בעריכה.
כתיבה טובה זה חשוב, אבל אסור שהיא תהיה הדבר היחיד שעובד שם.
&nbsp
ברור לי שבספר הבא יקרו יותר דברים, אבל למה לעשות פרולוג של מאות עמודים?

g l o r y

New member
היא לא היחידה. יצא לך לקרוא פעם ג'ין מ אואל?

היא עשתה מאסטר בלכתוב על כלום. היא מבזבזת פרקים שלמים על תיאור צמחיה ואקלים..... אז נכון, היא כותבת על עידן הקרח אבל בחייאת, אפילו אני מדלגת לקטעים שאשכרה קורה משהו, ואני מאוד אוהבת ספרים על העולם העתיק. ( מאוד אוהבת ספרים שיש בהם עשייה של דברים עם הסברים. למדתי המון על צמחי מרפא ככה, למשל, ואני נהנית מכל ה"איך הם בישלו ואיך עיבדו עורות" וכו וכו. זו חלק מהסיבה שנהניתי מ"אי התעלומות" של וורן)

avivs

New member
הזהירו אותי מפניה,

למרות שהספר הראשון אמור להיות נחמד.
&nbsp
&nbsp

g l o r y

New member
הראשון נחמד

אפילו מאוד. ואני קראתי אותו בגיל 12....
עד הרביעי די אהבתי. למרות שסצנות הסקס מתרחבות יותר ויותר עם כל ספר, ואני התעניינתי יותר בעלילה עצמה.
החמישי מקרטע והשישי פשוט קפיצה מצוק.

ינשוFון

New member
אואל היא הסופרת הכי גרועה שקראתי

מבין הסופרים הידועים, לפחות.
אם יש אמנות של foreshadowing, אז היא פספסה את העניין.
כל פעם שפרק התחיל באיזה נושא, היה ברור כבר מה הולך לקרות בפרק הזה.
נניח, היא מתחילה בתיאור הציד אז אמרתי לעצמי, "הו, זה הפרק בו היא בוודאי תרצה לצוד והגברים הפרימטיביים של השבט לא ירצו לתת לה."
פרק מתחיל עם התייחסות לסקס בפעם הראשונה - "זה הפרק שהמאנייק ירצה לאנוס אותה."
פרק מתחיל עם רחיצה בנחל - "זה הפרק בו היא תמציא את הסבון."

חפפניקיות במיטבה.
אה כן, ואיך אפשר לשכוח את הצורך הנרקסיסטי שלה להראות כמה מחקר היא עשתה על תבלינים וצמחייה קדומה.

כן, כי היא ידוע בקטעים שלא קורה בהם כלום ואז אקשן.

אבל בואי נדייק - היא עשתה מאסטר בלכתוב על סקס.

למעלה