מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

avivs

New member
טוב, הספר הזה מאחוריי.

כצפוי, 700 עמודים בשביל 5% של קצת אקשן בסוף.
&nbsp
כמעט כל מה שאוכל להגיד על הספר יהיה ספויילר, ואין פה מספיק אנשים שקראו אותו כבר.
&nbsp
רק אומר שהוב היא קוסמת בכתיבה על כלום, בדומה לסטיבן קינג של ימינו.
היא יכולה לכתוב מאות עמודים מבלי ששום דבר באמת יקרה או יתרום לעלילה.
&nbsp
התיאוריה שלי - היא החליטה לכתוב טרילוגיה לפני שהחליטה מה יהיה הסיפור. אחרי שגילתה שאין לה מספיק סיפור לשלושה ספרים (וחלילה שתוציא ספר של 300 עמודים) היא הפכה את הפרולוג לספר של 700 עמודים.
&nbsp
זה ספר שמתאים אך ורק למעריצי פיץ והרואים למרחק. אין שום סיכוי שמישהו אחר יסיים אפילו רבע מהספר הזה.
&nbsp
לא סבלתי בזמן הקריאה, פשוט הרגשתי יותר מדי פעמים שמבזבזים לי את הזמן.
&nbsp
ברור לי שספר ההמשך יהיה טוב יותר, אבל זה עדיין לא ישנה את העובדה שספר שלם היה מריחה אחת גדולה, של סופרת מוכשרת שהחליטה לא לעבוד עם עורך.

Cagebird - Warchild #3

הספר השלישי בסדרת ילד מלחמה, שבניגוד לשני הראשונים לא תורגם לעברית. לא מיהרתי לקרוא אותו אחרי שהתאכזבתי מצלילת אש - לא שצלילת אש היה גרוע, הוא פשוט לא היה טוב כמו ילד מלחמה. דמות ראשית מעצבנת ולא מספיק התפתחות בעולם. בכל מקרה, ממש שמחתי לגלות שCagebird הרבה יותר טוב מצלילת אש. הדמות הראשית שלו היא מה שהיה יכול לקרות לג'וס אם הוא היה נשאר אצל פאלקון, וזה מרתק ולפעמים מצמרר. כרגע הטענה העיקרית שלי כנגד הספר היא ששוב, אין כל כך התקדמות בעולם של הספר. מקבלים יותר פרטים וזהו.
אני כרגע ב69%, וכשאסיים אדע אם הספר טוב כמו ילד מלחמה. בינתיים מאד אופטימית.

avivs

New member
אני ממעריצי הטרילוגיה.

את השני אהבתי למרות הירידה הברורה ברמה. השלישי היה כתוב נפלא, אבל בסוף הרגשתי שלא היה מספיק סיפור.
מבחינת העלילה הכללית של הטרילוגיה, שום דבר לא באמת התקדם.

אתה ממש נהנה לבאס אותי היום

קודם הוב ועכשיו Cagebird. נו שוין, הנמכת ציפיות מונעת אכזבה.
ועכשיו אני אלך לבכות לבד בחושך.

dixie chick

New member
אצלי דוקא להפך

הרגשתי שבספר השלישי הסופרת אמרה
"הבנתי שלזעזע את הקורא ברמיזות שאינן משתמעות לשתי פנים על אונס ילדים צעירים מוכר, אז בואו נמשיך בכיוון הזה"

minimalman

New member
במסגרת סגירת בורות בהשכלה - צד שמאל של החושך/לה גווין

כרגע בערך באמצע, עוד לא גיבשתי דעה.נע בין מעניין למשעמם,אבל בטח לא סוחף. נראה מה יהיה הלאה למרות שיש לי ניחוש לאן זה הולך.

שבוע שעבר סיימתי את Among Others , שלקחתי אחרי כמה המלצות שראיתי פה ( או שזה היה רק ניימן? ).
20-30 עמודים בתוך הספר הבנתי לזוועתי שמדובר בז'אנר שבגדול אף פעם לא היתה לי יותר מדי סבלנות אליו - דרמת התבגרות מינמליסטית עם איזה אירוע אפל ,לא פתור, בעבר שהולך להיחשף בהמשך - בכל זאת , כבר קצת זקן מדי, ציני מדי לדברים האלה..
30-40 עמודים אח״כ מצאתי את עצמי כבר נסחף לגמרי עם שטף המחשבות , הדמיון והפטפטת של הגיבורה והרעבתנות הבלתי נגמרת שלה לספרים.
לא שהכל תקתק ,היו רגעים שהכל חזר ונראה כמו איזה בלבול מוח מתמשך, והעלילה , שאפשר לתמצת ב: ״הלכתי לספריה בפנימיה, לקחתי 4 ספרים, משם לחנות בעיר , קניתי עוד 6-7 ספרים, משם לספריה ליד ,העמסתי עוד כמה קילו וכשחזרתי גיליתי שהחבילה עם הספרים מאבא שלי הגיעה ״ - גם התחילה באיזשהו שלב לעלות על העצבים.
הסוף, עם כל הסימבוליות וזה , גם היה לדעתי חלש ( חבל, יכלה להשקיע קצת יותר פה) .

ועדיין, עם כל הבעיות הספר עובד! וכמה שאני רחוק מלהיות קהל היעד של ספר כזה , הגיבורה עם הצליעה, המקל ופק״ל הספרים על הגב , לא יצאה לי מהראש כמה ימים אחרי שסיימתי.
בקיצור,לא ענק אבל נחמד לאללה.

pix37

New member
lock in - החדש של סקאלזי

סקאלזי מנסה לכתוב סייבר - אני לא בטוח שזה לגמרי מצליח - אבל זה לא רע.
האנגלית שלי מצויינת - אך איכשהו בספר הזה אני מתקשה - אני חוזר פעם אחר פעם אחרונה על מנת לשמוע שוב את מה שפספסתי.

זה בהחלט סקאלזי - אבל קצת אחרת.

אני אתן לו להתפתח קצת ואז אנסה לגבש דעה סדורה יותר.

למעלה