סיימתי את vicious
של ויקטוריה שוואב. הוא חיכה לי הרבה זמן על המדף, ואחרי "לב פלדה" התחשק לי ספר סופר-הירוז שנראה טיפה יותר מורכב ומעניין (היו עוד הרבה ספרים באמצע, אבל הגעתי אליו בסוף...). והספר ממש מצוין! כל פרק מסופר בנקודת זמן אחרת, וכך אנחנו נעים מההווה, בו אדם בשם ויקטור ברח מהכלא יחד עם מיטץ', אסיר-לשעבר נוסף. ויקטור מציל נערה בשם סידני, שנורתה ונמצאת במנוסה. ובפתיחת הספר הם משום מה נמצאים בבית הקברות וחופרים כדי להוציא גופה.
הפרקים שנכתבים כ10 שנים בעבר מספרים על ויקטור, בחור צעיר, חכם וקצת אנטיפת שלומד באוניברסיטה יוקרתית. השותף שלו לחדר, אלי(וט), מתחיל עבודת מחקר שנויה במחלוקת-על EOs (Extra-Ordinary) -אנשים בעלי כוחות על. הקיום שלהם הוא רק בגדר שמועה, אבל אלי מאמין שהם קיימים ושיש דרך שבה ניתן להשיג כוחות על. ויקטור, שבו זמנית מעריץ, אוהב, שונא ומקנא בחברו, נשאב גם הוא לתכניות של אלי. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.
אהבתי כמעט הכל בספר הזה. העלילה סוחפת, הכתיבה מעולה וגרמה לי להפוך עמודים בקצב, הדמויות נהדרות גם כן, וכמעט אף אחת מהן לא "טובה". כמעט כולם עושים דברים נוראיים ועדיין הקורא בעדם (לפעמים).
הדבר היחיד (למרות שהוא די משמעותי) שהפריע לי הוא (ספוילונצ'יק:***************) המניעים של אלי בפעילות שלו, שלדעתי גם הבחירה בהם היתה די פשטנית וגם ההגעה שלו למסקנה שמאחורי הפעילות שלו לא נעשתה באופן לגמרי אמין לדעתי. (***************סוף ספוילרונצ'יק).
עכשיו אני קוראת את Deathless. אני רק בהתחלה, אבל עושה רושם שזה מסוג הספרים שהם בדיוק-בדיוק הטעם שלי. פנטזיה מעניינת ועשירה שמתערבבת עם החיים היומיומיים+setting היסטורי מעניין+כתיבה נהדרת.