מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

pix37

New member
the secret place - tana french - פשוט נהדר

(לא מד"ב - אבל שווה סטייה מהז'אנר)
טאנה פרנץ' בשיאה - מאז הספר הראשון היא לא כתבה כל כך טוב.
זה הספר החמישי של מחלק הרצח בדבלין וכרגיל הוא עוסק בעיקר בשתי דמויות שוליות מהספרים הקודמים - הולי ביתו של פרנק "מבית מס' 16", וסטיבן מוראן, המשת"פ שלו מאותו הספר שכעת תקוע בחקירות של מקרים אבודים מהעבר.

הספר מתנהל בשני מישורים - מישור החקירה הנוכחי שמסופר בידי סטיבן - המנסה לרצות את הבוסית החדשה שלו - ביץ' מהגהנום - אשר גדלה בשכונות הקשות של דבלין ומנסה לחקור את הרצח בלב בית הספר של החברה הגבוהה.

ובמקביל יש פלשבקים לעבר המספרים את סיפורם של הולי וחברותיה המתבגרות בבית הספר בימנו אלה.

הדמויות מורכבות הרבה מעבר למקובל בספרות העכשווית אבל אמינות מאוד והדאלוגים נהדרים.
ובכלל אני עדיין די בהתחלה אבל נראה שהספר הזה משחזר את שיאיה של פרנץ' בספר הבכורה (בלב היער) ומתגבר על המכשלות שצצו בספרים המאוחרים יותר.

(את הספר אני שומע באמצעות אודיובוק שמוקרא נפלא על ידי שני שחקנים מצויינים)

אעאעאע ההודעה הזאת מכילה משהו שאני לא רוצה לדעת?

(פחדתי קצת לקרוא אותה. אני מניחה שאין שם ספוילרים, אבל אני גם לא אוהבת פרה-ספוילרים או פרה-פרו-ספוילרים
)
הווו אני כ"כ מטורפת על טאנה פרנץ'!
קראת את חוף רפאים, אגב? (broken harbor באנגלית, נדמה לי? אני לעולם לא אבין את הנטייה הזאת לתרגם שמות של סרטים/ספרים בשיטת האסוציאציות. כאילו, הממ, אני צריכה לתרגם ספר בשם the big fat cat. מה הדבר הראשון שזה גורם לי לחשוב עליו? אה, המוכר החמוד ההוא מהחנות חיות. הוא כ"כ שרירי. בסדר, נקרא לספר "קוביות בבטן".)
כן, איפה הייתי? טאנה!!!!1

pix37

New member
קראתי את חוף הרפאים - הוא הכי פחות טוב לטעמי

וחוץ מזה את (חתול שממון) קטנה וצעירה מידי להבין אותו ����(מבט מתנשא)
[רץ להתחבא בפינה]

לא בשנות חתול, אני לא!

מה אתה חושב שאני צעירה מכדי להבין? חשבתי שאחרי שמגלים איך באים חתולים לעולם מפסיקים לשמוע את המשפט הזה P:
ואני גם חושבת שאני דוקא יכולה להזדהות היטב עם התחושה של לעשות משהו, ולדפוק אותו, ולמות מפחד שמישהו יגלה, ולנסות לפתור את המצב לבד, ורק להחמיר את העניינים, אבל עדיין להעדיף לעקור לעצמך עין מאשר לבקש עזרה... זה יכול לקרות בכל תחום בחיים בסה"כ. לימודים. עבודה. הכנת סושי.
בכל אופן אצלי הוא השני הכי אהוב (אחרי בלב היער, כמובן). דומות השלישי הכי אהוב. בית מספר 16 הכי פחות.

pix37

New member
הסדר שלי שונה לגמרי

1. בלב היער
2. בית מס׳ 16
3. דומות
4. חוף הרפאים

כאשר החדש, המקום הסודי,נראה כמועמד מבטיח למקומות 1-3.

לגבי הגיל זה לא ממש עניין של גיל אלא יותר של נסיון חיים ומצב רגשי מסוים. כאשר אתה עוד במרוץ בדרך ל... קשה להבין את האנשים שנמצאים צעד או שניים קדימה ובעיקר בספרים שמבוססים בעיקר על מצב רגשי

dude101

New member
hogfather מסדרת עולם הדיסק

מעניין להשוות את הספר הזה (כמייצג של התקופה ההיא) לספרים היותר מאוחרים בסדרה.
מצד אחד, הספרים המאוחרים יותר עמוקים והדמויות יותר תלת-מימדיות ומוצגות יותר טוב לקורא. מצד שני, הספרים המוקדמים יותר מצחיקים.

pix37

New member
hogfather הוא ספר נחמד מאוד

הרעיון שלו נחמד - אבל פרצ'ט באיזה שהוא מקום באמצע הולך לאיבוד מבחינת העלילה ומתמקד בפאנצ'ים.
אני מניח שאתה יודע שיש מיני סדרה נהדרת של SKY שנעשתה לפי הספר הזה (לא הסדרה המצוירת הדפוקה) אלא אם שחקנים אמיתיים.

Y. Welis

New member
הוקרנה באיזה כנס או מפגש. קאסט מושקע אבל לא תפס אותי

כנראה רק לחובבים מושבעים של פראצ'.

התחלתי את הספר החדש של אלכסנדר מק'קול סמית

בסדרת סוכנות הבלשיות שלו, The Handsome Man's Deluxe Café
&nbsp
הספר אומנם לא מהז'אנר, אך הסדרה מומלצת בחום.
&nbsp
סופ"ש נעים!

ניימן3

New member
נשמע... מסקרן מאד.

הוספתי לרשימה (על כל 15 הספרים שלה. אני מקווה שהם נקראים מהר!)

הספר האחרון בסדרת RAIN WIDLDER של רובין הוב

מאוד אהבתי את הדברים האחרים שלה, אבל משום מה לקח לי זמן לרצות לגמור את זאת.
לדעתי טוב מאוד.
התחלתי שוב לקרוא את קייט אליוט בסדרה KING DRAGON , פנטזיה קוסמים ומכשפים באווירה של ראשית ימי הביניים ונהנה.

מיכאל ג

New member
The Cold Commands - Richard K. Morgan

ספר המשך שני בסדרה בסגנון gritty fantasy או איך שלא קוראים לזה כשהדמויות אומרות "פאק" כל הזמן.
כבר ניסיתי פעם ואיבדתי עניין, נותן לזה עוד צ'אנס כי אהבתי את הראשון וזה באמת מעניין.

ניימן3

New member
נוירומנסר - ויליאם גיבסון

30 שנה לספר וכו' וגו'.

גם שלושים שנה אחרי, זה עדיין ספר מקורי להפליא לקריאה שחוזה את העתיד. עם זאת, יש לי בעיה עם סלנג הפשע האמריקאי הזה, ועם טריליון המילים החדשות שהוא ממציא. זה ספר שחייבים להישאר מרוכזים בו כל הזמן, וזה קצת פוגע בחווית הקריאה. אז הסיכום שלי: ספר מרשים ומחכים, אבל לא מהנה.

למעלה