מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

אסור ל

New member
עידן דרקולה

מורכב ואפל יותר ממה שציפיתי. הסיפור מדלג בין כ"כ הרבה נקודות מבט ועמוס בכ"כ הרבה אינפורמציה עד שאני מתקשה לעקוב ולזכור הכל. ובכל זאת, מעניין. מקווה שיהיה קל יותר בהמשך.

ניימן3

New member
האח הקטן - קורי דוקטורוב

שהוא סוג של הגירסא לנוער - והפחות עתידנית - של ready player one. והוא גם ספר אדיר לגמרי! לגמרי! (כמו ready player one, רק קצת פחות).

למעשה, הספר הזה כל כך לא עתידני, שעולה השאלה האם הוא בכלל מד"ב? לי זה לא משנה. סיפורה של ארה"ב בעתיד המאד מאד קרוב (או שכבר היה?). אירוע טרוריסטי גדול הופך את ה - FBI לפאראנואידים שגוזלים את חופש הפרט. הבעיה שלהם? יש כמה בני נוער מאד נבונים שמתמודדים איתם.

avivs

New member
לא אהבתי אותו

משהו בביצוע היה חלש, והעלילה הרגישה לי די מטופשת.
הוא קליל וזורם, אבל פשוט הרגיש לי סתמי.

kenny66

New member
זה ספר סכיזופרני

מצד אחד זה ספר מתח ואקשן לא רע. מצד שני הוא סובל מהמחלה שכמעט כל דבר שדוקטורוב כותב סובל ממנה - הטפה בלתי פוסקת. דבר אחר שעומד לרעתו היא המחווה הברורה שלו ל"1984", וכספרות נטו הוא לא מגיע לקרסוליים של אורוול. נהניתי ממנו, אבל חרקתי שיניים בכל פעם שהוא פרץ בנאומי הטפה.

ניימן3

New member
זה חצי ספר-מתח חצי מסה-טכנולוגית

כלומר, אני מסכים איתך.

זה הזמן להשוויץ: ביום חמישי נכחתי במפגש עם צ'רלס סטרוס (ישבתי ממש לידו ושאלתי מלא שאלות! אני ממש גאה בעצמי שהצלחתי להידחף ככה!). אניווי, הוא הגדיר את דוקטורוב של היום כ'אינטלקטואל טכנולוגיה'.

ניימן3

New member
בחנות Otherland בברלין

משהו מאד לא רשמי ומאולתר. הם לא פירסמו את זה, וזה היה רק ללקוחות החנות.

מסתבר שלפני כמה שנים סטרוס, שהיה בחופשה בברלין, נכנס לחנות כדי לראות מה קורה בעולם המד"ב הגרמני. המוכר זיהה אותו, הם דיברו - החליפו כמה אימיילים חבריים - ועכשיו, כשסטרוס הגיע לעיר לחופשה\מחקר (חלקים מספר שהוא כותב עכשיו מתרחשים בברלין), הם הציעו לו להתארח במפגש החודשי של לקוחות החנות.

מיכאל ג

New member
לא רע, לא יצירת מופת

משהו סביר להעביר את הזמן.
הבעיתיות הגדולה שלו היא בקטע די ארוך באמצע הספר בו הגיבור משוטט במין מימד מקביל קסום שקרכלשהו ונפגש עם רוחות מעברו ועתידו ועוד כל מיני יצורים כאלו ואחרים, תוך כדי שהעלילה פחות או יותר נעצרת. תוך כדי קריאה קשה מאוד להבין מה בכלל הולך שם, זה מסתדר מאוחר יותר אבל עד שמגיעים להסברים יוצאת הנשמה.

minimalman

New member
שקרכלשהו...

טוב..בינתיים הזמנתי את ה - "Steel" ואת ה - "Altered Carbon " שלו, נתגלגל משם הלאה.

תמר עדי

New member
סיימתי את dreams of god & monsters מאוד אהבתי לעומת זאת

התחלתי את משחקי הסוף, אמנם אני רק בעמוד 65 אבל בינתיים לא משהו בכלל.
מזכיר קצת את משחקי הרעב - לפחות ההתחלה. הדמויות לא מושכות בינתיים, אני אתן לזה עוד קצת צ'אנס מקווה שזה ישתפר.
מחכה לי הספר red rising לאחר שקראתי פה הרבה ביקורות טובות עליו.

מיכאל ג

New member
למה אנשים משתפים פעולה עם ג'יימס פריי?

אחרי שה"סיפור האוטוביוגרפי האמיתי" שלו התגלה כמומצא ואחרי שהוא פתח מפעל רבי מכר בו הוא מעביד סופרים בצורה צינית ונצלנית (למי שלא יודע, "אני מספר ארבע" וההמשכים הוא יצירה של פריי, וביצירה אני מתכוון שהוא אמר לאיזה סופר להשכיר לכתוב את זה בשבילו), לא מפתיע אותי שהצעד הבא שלו הוא מיזם שקהל היעד שלו הוא אנשים שיקראו את הספרים בשביל לקבל פרס כספי.

תמר עדי

New member
לא ידעתי את כל זה!!!! אם הייתי יודעת לא הייתי רוכשת את הספר

ובכל זאת כבר קניתי אז אני אקרא (לפחות אנסה) ולא ארכוש את ההמשך.
תודה על המידע.
עכשיו אני עצבנית, מרגישה שרימו אותי

agamkedem

New member
Jonathan Strange & Mr Norrell

עדיין לא קראתי מספיק כדי לגבש דעה, אבל הסיפור נשמע מעניין.

avivs

New member
הוא בהחלט נשמע,

והוא גם כתוב טוב ויש בו הרבה דמיון. אבל הוא גם מעייף ונמרח ואל תצפה ממש להתחבר למישהי מהדמויות.
&nbsp
אני איבדתי עניין באמצע, אבל יש לספר לא מעט מעריצים.

למעלה