מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

kenny66

New member
דעת הסנגוריה

הוא אטי, אבל מפצה לחלוטין בעושר של העולם שהוא יוצר. זה אחד הספרים שהצליחו למשוך אותי עמוק מאוד לתוך העולם שהוא מתאר, גם בקריאה ראשונה וגם בקריאות נוספות. הדמויות שלו מעולות, נאמנות לעצמן כמו שמעט סופרים הצליחו ליצור.

האפיות שלו (ויש בו) אינה זו של טולקין או הפטסיה הנוסחתית. זה לא "נפוליאון עם דרקונים" של נעמי נוביק. אם מצפים לדם ואש ותמרות עשן, זה לא הספר. אבל אם מוכנים להתמסר לקלארק, היא גומלת על זה בספר עשיר ומורכב.

MonicaF

New member
אילו היה לי זמן

הייתי קוראת שוב את הספרים האלה.יש מצב שכן אקרא באנגלית.

MonicaF

New member
סיימתי את חלום האנדרואיד

של סקאלזי.מעולה! צבעוני מלא אקשן ומשעשע מאד.עומד לצאת בעברית בקרוב.ספוילרים בהמשך........בטח היו עוד רפרנסים, אבל שניים מרכזיים הם: אחד לפיליפ קיי דיק והשני למייק מהספר של היינליין.בסוף הספר יש ״תודות״ מאת סקאלזי, והוא לא מזכיר שם את מייק מ״עריצה היא הלבנה״. לכן תהיתי האם רק לי זה נדמה?

clouds11

New member
פיליפ דיק חיבר את "האם אנדרואידים חולמים על כבשים חשמליות"

אחת השאלות שפיליפ דיק עוסק בהן היא כיצד מבדילים בין אנדרואיד לבין בן אדם
נדמה לי שפיליפ דיק טוען שאנדרואידים לא חולמים

MonicaF

New member
על הרפרנס לכבשה אני יודעת

השאלה אם עוד מישהו חש שיש רפרנס למייק, המחשב מ"עריצה היא הלבנה"?

MonicaF

New member
זה ספוילר

בספר "עריצה היא הלבנה" של היינליין יש את המחשב ששמו מייק.
בספר "חלום האנדרואיד" יש לנו את בריאן, אחיו של ג'אוונה, שמת בקרב. הוא היה החבר הכי טוב של קריק. קריק העתיק את תודעתו כשנתיים לפני שהוא נהרג בקרב. כשקריק נרתם למשימה הוא מעביר את התודעה של בריאן למחשב העל של IBM ומשם למחשב הכנסיה של הטלה.
בריאן הוא ממש כל יכול, ממש כמו מייק של היינליין.

מיכאל ג

New member
לא יודע, זה לא הכי דומה

ואני יכול לחשוב על הרבה דוגמאות אחרות של אנשים שהעלו את התודעה שלהם למחשב - למשל רובינט ב"שער", או דיקסי פלאטליין ב"ניורומנסר".

MonicaF

New member
טוב, לא קראתי את הספרים שציינת

לכם אני רואה קשר ישיר בין מייק לבריאן

אוי, כמה ספרים עוד יש לי לקרוא! החיים הטובים.

מיכאל ג

New member
בספר של סקאלזי לעומת זאת...

חלום האנדרואיד הוא זן של כבשה. זה רפרנס ברור לדיק, אבל אין שום אנדרואידים בסיפור עצמו.

pix37

New member
קראת בעברית או באנגלית ?

קיבלתי פרסום (מבולבל משהו) של ינשוף
שיצא בתרגום לעברית - אבל עוד לא ראיתי את הספר בתפוצה

MonicaF

New member
הוא יראה אור תוך כמה כשבוע אני חושבת

קראתי בעברית, מה שעומד לצאת.
בכל מקרה, לא רוצה לספיילר.
אחרי שתקראו, אשאל שוב את השאלה ששאלתי מעלה

pix37

New member
יש לך מושג באיזו הוצאה ?

גראף מכחישה ובאתר של ינשוף ששלחו את הפרסום אין שום אזכור לזה.

MonicaF

New member
כמובן שיש לי מושג

הוצאת מובי-דיק, היורשת של ינשוף.
אל דאגה, יצא לאור ואני מאמינה שיגיע גם לרשתות הספרים הגדולות. אשתדל לזכור להודיע כאן.

MonicaF

New member
אפשר ואפילו רצוי לקנות ישירות מההוצאה

נמצאים ברעננה.
לא יודעת מה נהוג כאן מבחינת פרסום, אז אני אכתוב לך במסרים.

Y. Welis

New member
נסו גם אלקטרונית. יש מפיצה חדשה (נשמעת כמו 'בוסקילה')

עם יחס מחיר סביר. או 'עברית'. זה מוכר טוב.

Y. Welis

New member
השלמתי לא מזמן את 'עיניו של הייזנברג' של הרברט

ספר שיצא זמן קצר אחרי 'חולית' (1966), ועם קירבה מסויימת (יחסי בני אדם - קיבורגים, שיוחזרו לתמונה בסוף סאגת חולית, בכרך שהוא לא הספיק להשלים, ושבנו ירחיב ויתעשר על חשבונו).
&nbsp
זה לא רומן מלא אלא 'נובלה', כמו סיפור קצר מאורך, עם רקע מוגבל יחסית וסיום שפותר קצת יותר מדי, אבל עם אוירה מושקעת ומשכנעת של עתיד רחוק (אם כי המחשבים עדיין עובדים מסלילים מגנטיים...). כולל הרבה מיקרוביולוגיה בפירוט מרשים - עשור בדיוק אחרי שיצא, נולדו תינוקות המבחנה הראשונים. נראה שהוא שמע דברים ישירות מפי המעורבים במחקר, ועל כן הטכנו-באבל המיקרוביולוגי הרב (שלא תמיד נחוץ).
כולל גם רמזים להתערבות חיצונית - משהו שיש גם היום מבין המדענים שמאמינים (נוטים לייחס ליישות בשם 'גאיה' או 'אמא טבע'). גם זה מעניין ומראה על תשומת לב לפרטים.
&nbsp
שווה להציץ, אבל זה לא אחד מספריו הזכורים של הרברט, שתמיד יהיו קשורים ל'חולית'. גם הפרוזה פחות מושקעת, אבל כוללת עדיין את הזרמים ה'תת סיפיים' - קונספירציה בתוך קונספירציה, ומאבקי כוח 'תת-עוריים' בין דמויות, וכן שבירות חדות לאקשן דחוס. אפשר לנסות.
&nbsp

למעלה