מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

MonicaF

New member
גרגויל - אנדרו דיוויסון

עושה רושם של ספר מלהיב, אני רק בתחילתו. פשוט עסוקה מדי, לשמחתי, בדברים טובים.
מה שמפריע לי, ולא בספר עצמו, הוא אזכור הספר של דנטה, שהרפרנסים אליו תדירים כל כך, עד שקניתי את הספר עצמו - ואני לא מגיעה אליו!
פשוט את גרגויל אני צריכה להחזיר למי שהשאיל לי.

רונגי

New member
גרגויל מעולה!

וגם אני קניתי את דנטה בגללו, ועדיין לא הגעתי אליו

Y. Welis

New member
שווה, אבל לא קל

יש נוסח קריא של Singleton, אם תרצי למצוא.
&nbsp
או העיבוד של ניבן ופורנל.

annefan

New member
שלושה דברים לאי בודד, היה יהיה 6, שם הרוח

שךושה דברים לאי בודד - חביב מאוד, אני מת על השפה שלו, ואחרי שקראתי את כל הספרים שלו, גבעת ווטרשיפ שלו הכי טוב.
וברצינות, "הרצל אמר" הטוב ביותר בעיני.
היה יהיה 6 - אני די באמצע, ולא לפי הסדר. הסיפור של קרן לנדסמן מאוד הצחיק אותי (ההתחלה שלו הזכירה לי את הזקן בן מאה שיצא מהחלון), וכתוב מצוין, אבל העלילה די מוכרת.
הסיפור של הדס משגב מאוד יפה, אבל לא כל כך הבנתי מה הולך שם. אנסה שוב.
שם הרוח - נו, מכריחים אותי.
Ancillary justice - ממש בהתחלה (3%) אבל כבר הרעיון של מה שהייתה הדמות הראשית מפוצץ לי את המח. (לפיטר המילטון יש משהו דומה בטרילוגיית ה-VOID שלו).

ניימן3

New member
Neptun's Brood - צ'רלס סטרוס

ידוע גם בתור הספר של מנהלי חשבונות בחלל. היה מועמד לפרס ההוגו האחרון.

צ'רלס סטרוס הוא גאון בקטע שיש לו רעיונות מבריקים (של מד"ב) ומגניבים (בקטע של דמויות, תפאורה וכו'). מצד שני, העלילה שלו סתמית נורא, והדמויות שלו - עם כל המגניבות שלהן - עבות כמו ספגטי.

אז... מעניין ולא סוחף. כמו כל שלושת הספרים של סטרוס שקראתי עד עכשיו.

NomadSoul

New member
את Halting State שלו קראת?

מעניין אותי מה אתה (ואחרים) חושב עליו.
מבין הספרים שלו שקראתי (לא הרבה, האחרים היו מסדרת ה-Laundry), מ-halting state הכי נהניתי.

ניימן3

New member
טרם.

קראתי מעט מאד ספרים שלו. רק את אקסלרנדו, family trade ואת זה שעכשיו.

Bookish

New member
סיימתי את bitter greens

של קייט פורסיית'.זה רומן היסטורי עם נגיעות פנטזיה שבמרכזו הסיפור של רפונזל (או פטרוזינלה). הסיפור מסופר משלוש נקודות מבט. האחת של שרלוט רוז דה לה פורס, lady in waiting בחצר של מלך צרפת במאה ה-17 שחיה חיים מלאי סקנדלים עד שהיא מגורשת למנזר. זו האישה שעתידה לכתוב את האגדה על רפונזל כפי שאנחנו מכירים אותה היום, והסיפור שלה, המסופר בגוף ראשון, מהווה את עיקר הספר. הסיפור השני הוא של מרגריטה, שהוריה נאלצים למסור אותה למכשפה מכיוון שאביה של מרגריטה גנב עשבים מגינתה של המכשפה. היא נכלאת במגדל ומחכה ליום שבו תוכל לצאת, עד שבחור צעיר שומע את שירתה ומגיע למגדל...אתם מכירים את הסיפור הזה. הסיפור השלישי הוא מפיה של סלינה לאונלי, קורטיזנה, מכשפה והמוזה של הצייר טיציאן.
הספר היה מוצלח מאד ונהניתי מהקריאה, אבל ציפיתי למשהו אחר, אני מניחה, אז לא יכולתי שלא להתאכזב קצת. דווקא הסיפור של שרלוט רוז היה הפחות מעניין לדעתי מבין השלושה. הוא היה יותר מדי רומן היסטורי (עם דגש מיוחד על תיאורי שמלות וסקס צרפתי דקדנטי), ולאו דווקא על תקופה שמעניינת אותי. הסיפור של מרגריט היה נחמד, אבל ידעתי איך הוא הולך להסתיים...הסיפור המעניין ביותר היה של סלינה, אבל דווקא הוא לקח את החלק הקטן ביותר מהספר.
בסופו של דבר, ספר מומלץ במיוחד לחובבי (בעצם, סביר יותר להניח שחובבות) רומנים היסטוריים, במיוחד עם העדפה לצרפת/איטליה, דמויו נשיות מורכבות ומעניינות ולמעט אלמנטים של פנטזיה ששזורים בסיפור.
עכשיו התחלתי את הספר jasmyn של אלקס בל, ממש בעמודים הראשונים.

avivs

New member
bel dame apocrypha

סיימתי את הטרילוגיה הנפלאה הזו.
הסיפור והעולם שם מורכבים מדי בשביל תיאור קצר, אז רק אומר שזו סדרת מד"ב מטורפת ואלימה. היא מתרחשת בעולם מזעזע, שבו אנשים מסויים יכולים לשלוט בחרקים ונחשבים לקוסמים. יש משני צורה והמון פוליטיקה. בעצם יש שם הכל מהכל, והכל ביחד עובד נפלא. הדמויות עגלות ומרתקות.
המון דמיון והמון אקשן.
ממליץ לכולם.

ניימן3

New member
נשמע מעולה. מעניין שאף פעם לא שמעתי על זה.

טרילוגיה "חדשה"? (מבחינת "חדש" של ספרים, שזה בחמש שנים האחרונות או משהו כזה)

avivs

New member
זה לא היה להיט.

אבל בהחלט שווה קריאה.
הספר הראשון מתחיל מעט מבולבל, אבל באמצע ממש נכנסים לסיפור, ובסוף הספר רוצים לרוץ לשני.
&nbsp
עוברות כמה שנים בין כל ספר וספר, אבל גרעין הדמויות חוזר בכל ספר, ומעניין לראות איך השנים השפיעו על כל דמות.
&nbsp
בכלל, מבחינת פיתוח הדמויות מדובר כאן בהישג מאוד מרשים.

agamkedem

New member
הרבה

טיול קטע את הנובלה "רצח במלון קינן" שהתחלתי, ואני צריך לסיים אותה. אחר כך אעבור ל"שמיים שבורים" של קרן לנדסמן ו"הדבר" של אלבר קאמי (למלא חורים בהשכלה).

אני צריך גם לסיים את "אמנות המלחמה" של סון דזה ו"עולם של אש וקרח" של מרטין.

Y. Welis

New member
את סון דזה אפשר לקרוא לאט... פיתגם לכל יום. פילוסופי מאוד

טוב לכל דבר בחיים.
&nbsp
כדאי להמשיך אחריו ל-לידל הארט, באנגלית strategy וכאן 'אסטרטגיה של גישה עקיפה'. כולל פרק אוהד על סון דזה. ממנו שמעתי על בליסאריוס (גם ספר טוב של גרייבס).

agamkedem

New member
אני קורא אותו לאט

כמעט בלתי אפשרי לרוץ איתו. במקביל קראתי את פון קלאוזוויץ (גרסה ערוכה שצה''ל הוציא בשנת 49'). אחר כך אני רוצה למצוא את הספר של גודריאן על לוחמת טנקים.

למעלה