red rising
מה נסגר עם ספרי הנוער בימינו? כשאני הייתי נערה ורציתי לקרוא ספרים מלאי דם ואלימות קראתי ספרים שממותגים "למבוגרים" כמו משחקי הכס! היום נראה ששום כמות של מין ואלימות לא יכולה להפוך ספר ללא-YA (לפחות כל עוד הגיבור הוא עד גיל 18). הספר עצמו נחמד מאד. לא ציפיתי לסגנון הכתיבה של הספר הזה, והוא הפתיע אותי לטובה.
המבקרים משווים אותו המון למשחקי הרעב, וממה שראיתי, קוראים נלהבים של הספר אומרים שהוא דווקא בכלל לא דומה. אני רק באמצע הספר, אבל כן קיבלתי תחושה חזקה של משחקי הרעב. היה מעניין לראות (ספוילר קל לתחילת-אמצע red rising ולמשחקי הרעב הראשון------------) שדארו עושה את מה שהאשימו את קולינס שמנעה מקטניס לעשות במשחקי הרעב-להרוג אדם אחר שלא מתוך הגנה עצמית באותו רגע. דארו וג'וליאן היו מיודדים, ג'וליאן נמנע מהתקפה ודארו הוא זה שעשה את הצעד הראשון. בעיקר בזכות הסצינה הנוראית הזו יכולתי לסלוח לדארו על זה שהוא ממש מר-מושלם הטוב מכולם שהכל מצליח לו (לפחות בינתיים, אבל איכשהו, יש לי הרגשה שעד סוף הספר יצליחו לו עוד כמה דברים).
ותלונה קטנה לסיום (שהיא ספוילרון להתחלה של הספר)-באמת? האישה היא הקדושה המעונה שלמרות שהיא מלאת אופי, חכמה, כריזמה ואמונה במטרה, היא לא זו שיכולה להציל את ההמונים המדוכאים, והיא צריכה למות רק כדי שהגבר יקבל מניע כדי להושיע את העולם? באמת??
אבל חוץ מזה, נחמד מאד בינתיים.