אני ממש לא מסכימה
אני לא מכורה לספרי נוער סתם כי אני רגילה לעשות אותם עם קטניפ, אני מכורה אליהם כי הם פשוט טובים יותר מספרות מבוגרים. עמוקים ומתוחכמים ו...טוב, אני אתעלם מעניין המסרים כי אני ממש לא אוהבת ספרים שמנסים להטיף לי, ולא משנה לאיזה גיל הם מיועדים.
אני לא חושבת שאי פעם הצלחתי להזדהות באמת עם דמות בספר מבוגרים. כולם כ"כ זקנים ומשעממים. וזה מצחיק, כי בגדול גם אני זקנה (ואולי משעממת, עובדה שלפעמים אני משעממת את עצמי אז אני פה, אם הייתי מספיק מעניינת הייתי פשוט מדברת עם עצמי כל היום), אבל עדיין רק עם דמויות צעירות אני יכולה ממש להזדהות. אולי זה בגלל שאין להם ילדים ובעלים ודאגות יומיום ושאר דברים שרחוקים ממני שנות אור (הנה, נניח עם וין מסדרת מיירון בוליטר אני כן יכולה להזדהות. כי הוא ילד ברוחו. ילד פסיכופתי ברוחו, אבל עדיין). אולי חלק מהעניין הוא שדמויות צעירות עוברות שינויים גדולים יותר משכל מבוגר יוכל אי פעם לעבור. אולי גם העובדה שהשינויים האלה מעניינים. אפילו בספרי המבוגרים המעטים שאני אוהבת - למשל משחקי הכס הפשוט-אלוהי - יש הרבה דמויות צעירות, ואתם יודעים מה? בלעדיהן הייתי אוהבת אותו הרבה פחות.
אנשים נוטים לזלזל בספרי נוער בגלל דמדומימים למינהם, אבל אתם צריכים לזכור שגם בספרות מבוגרים יש את 50 גוונים של אפור. זה לא קשור לגיל היעד, זה קשור לקבוצת היעד - נשים טיפשות ושגרתיות או ילדות שיגדלו להיות נשים טיפשות ושגרתיות.
אבל תנסו להגיד לי שאין עומק במשחקי הרעב. או בבת העשן. או בגיבורי האולימפוס. או באקדמיה לערפדים. או בהארי פוטר. אין שם דמויות מורכבות ומערכות יחסים מורכבות בינהן? אין עלילה מורכבת? אין נושאים קשים לעיכול?
מה כן מבדיל אותם מספרות מבוגרים, אתם שואלים? טוב, אני מניחה שאף פעם לא יצא לי לקרוא ספר נוער עם תיאורי סקס מפורטים. יש תיאורי מזמוזים, אבל בשום מקום לא מזכירים אברי מין, וגם על פטמות וכאלה לא ממש מדברים, ובאופן כללי מנסים לעשות את התיאורים יותר...רגשיים כאלה. שזה דוקא הגיוני, כי סבילות לאלימות מתפתחת יותר מוקדם מסבילות לסקס (ומי שמנסה לטעון שלא שכח את תקופת הגן שלו. לדבר עם בנים היה איכס, לקחת ביס מבנים ככה שהם יצטרכו חיסון נגד כלבת - לא
)