מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

ניימן3

New member
שמים שבורים - קרן לנדסמן

אני חורג קצת מהרגלי שלא לקרוא סיפורים קצרים, וקורא אוסף סיפורים קצרים. ככה זה כשרוצים לקרוא מד"ב ישראלי. בגדול אני מאד מרוצה. יש הרבה הומור, רעיונות עתידיים וכתיבה ישראלית (שמערבת לפעמים את הרעיון עם הומור בריא).

בינתיים שני סיפורים מאד אהבתי - כאלה ששמים את הדגש יותר על האנושיות של הדמויות מאשר המד"ביות. אבל אני רק באמצע הספר.

תמר עדי

New member
סיימתי את הספר הראשון בטרילוגיית האיש הזהוב

אחרי ארבעה ספרים עדיין לא שבעה מפיץ ומעלליו.
איזה כיף שמחכים לי עוד שניים בטרילוגיה ושיש עוד טרילוגיה על פיץ.

מואייייי כיףףףףףףף

avivs

New member
הראשון של הזהוב

לא כל כך מתחבר לשני ההמשכים.
זה מרגיש, ממה שאני זוכר, שהשני והשלישי הם סדרה נפרדת עם דמויות ואירועים שלא קשורים ממש לספר הראשון.
&nbsp
אבל בכל זאת, בהחלט ספרים שווים קריאה.
&nbsp
רק תתכונני למריחה עצומה בספר השלישי.

Y. Welis

New member
היה כזה שם של פרק ב'ווטרשיפ' - דאוס אקס מאכינה

וכשקראתי לראשונה, לא הבנתי מה היא מאכינה?

ושם זה חתיכת דאוס אקס מכינה....

אבל בוא לא נעשה ספויילרים למי שרוצה לקרוא את הספר הנפלא הזה

דיאנה1

New member
The abyss beyond dreams

של פיטר פ המילטון. ראשון בסידרה חדשה ביקום של ה commonwealth.

דיאנה1

New member
החלטה חכמה עם ריבוי הדמויות והעלילה המפותלת

של הספרים שלו. אני בטח אצטער על זה כשיצא הספר השני ואני לא אזכור כלום. אבל אני כל כך אוהבת את הספרים שלו שלא הצלחתי להתאפק...
אני רק בהתחלה, אכתוב את חוות דעתי כשאתקדם יותר וכשאסיים.

Y. Welis

New member
ההספק שלו מרשים. לפחות למד לקצר (640 עמ', לעומת הקודמים)

morashty

New member
The Martian

אמצע ספר, מוצלח למדי בסה"כ. מאוד קריא וזורם, חלק גדול מהפרטים עוברים לי מעל הראש, אבל באופן מפתיע זה מפריע לי הרבה פחות ממה שחשבתי. מה שכן מציק זה הגיבור הראשי שקצת יותר מדי מרוצה מעצמו. נו מילא.

is00

New member
מתקדם עם "צלה של הרוח".

בינתיים אני נהנה.

הצל של אנדר

הפעם קראתי אותו כטרגדיה. כסיפור החתירה הנחושה של בין לעבר הבנת האנושיות, עד לסוף הטרגי של הג'נוסייד. לא רע בכלל.

Bs Bane

New member
בחצי של איש הקציר,

בינתיים מעולה.
&nbsp
לא ז'אנרי, "אל תגע בזמיר". התחיל להיות מעניין עכשיו אחרי המשפט.

avivs

New member
טוב, לסדרה הזו יש

המון מעריצים.
אני באמת התאכזבתי, למרות שעד האמצע שכנעתי את עצמי שאני בעננים.
בשלב מסוים אתה מבין שלא קורה כלום, ואז אתה קורא עוד 300 עמודים של הכלום הזה.
&nbsp
כמובן שאקרא גם את השני, אבל הציפיות יהיו הרבה פחות גבוהות.

תמר עדי

New member
טוב אחרי שישה ספרים שקראתי על פיץ, עדיין לא שבעתי ממנו

לא קורה לי פעמים רבות שאני חשה הזדהות עמוקה כל-כך עם דמות מספר. לא הרבה סופרים (לא משנה מאיזה ז'אנר) מצליחים להעביר כזו עוצמה של רגש כמו שחשתי עם פיץ. למשל בסדרה של ששא"וק בחתונה האדומה כאשר רוב מת, חשתי אמנם צער אבל גם הפתעה על נפתולי העלילה של הסופר לעומת זאת כאשר הליצן מת חשתי באמת צער עמוק כל-כך שבאמת בכיתי. חשתי את האהבה העמוקה ביניהם, את האהבה העמוקה בין פיץ לזאב, להבדיל ממערכת יחסים רגילה בין שני אנשים.
למרות שהייתה מריחה לדעתי דווקא בספר השני בטרילוגיה ולא בשלישי נהניתי מכל עמוד, פסקה, משפט ואות בספר.
אני מעתיקה כאן את מה שקראתי מהאתר שהבאתי את הקישור למעלה כדי להסביר למה נבחר הספר למקום הראשון כי הרגשתי כאילו הוא כותב את מה שאני חשה.
This was not a book stemmed in action: powerful mage’s don’t have huge battles, dragons don’t stand against armies who have come to take their gold, nothing like that. This is a book that takes its time binding us to its protagonist, Fitz Chivalry, and ensuring that his feelings, emotions and experiences are consumed as our own. Over the years we’ve all come to love Fitz. We’ve all come to want – need, even – a happy ending for him and so when we find him working towards and truly seeming to be accomplishing just that we are delighted and content.
Slowly though, as the novel unfolds, Robin Hobb uses her masterful prose and storytelling abilities to weave little puzzles into the narrative, these become tiny threats that grow until we begin questioning whether this happy future is sustainable. We share Fitz’s initial denial when trouble comes knocking, we share his desire to be left alone – we know what he is been through, and as much as he can’t bear to suffer any more grief or loss neither can we. But when it happens, when Fitz must face that which he has been hoping was long behind him, we, his friends, feel a responsibility to follow him, despite the hurt we know is coming

Y. Welis

New member
יש שם גם פנטסיה ראשונה לג'ואן האריס, The Gospel of Loki

סיכוי שתתורגם, אם תצליח.

למעלה