מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

trilliane

Well-known member
מנהל
איזו נקודה? אלפי מילים שאתה משתמש בהן יום יום הן מימי התנ"ך

כולל מילים בהודעה שזה עתה כתבת. המילה 'מינקת' שימשה לא רק במקרא אלא גם לאחר מכן; היא פחות שימושית בימינו לא כי היא מהתנ"ך אלא כי כיום זה פשוט לא מקובל (לפחות לא בישראל). בפועל 'מיניקה' כן משתמשים בימינו (ואפילו הרבה) והוא בהפעיל; אבל מי שבוחר להשתמש דווקא ב'מינקת' (משמע בכל זאת שמע על המילה) כדאי שידע להקריא אותה נכון, בפרט אם הוא משתמש בה שוב ושוב בדבריו. בדיוק כפי שמציעים למרצה לעבור על הרצאתו ולוודא שהוא קורא אותה כמו שצריך.
&nbsp
אגב, מיניקה ומינקת הן למעשה צורות נקבה של 'מיניק' (בינוני הפעיל) פשוט סיומת נקבה שונה – בהפעיל (בשונה מרוב הבניינים) מקובלת בד"כ סיומה םָה ופחות םֶת, אך גם היא קיימת:
מגדיל – מגדילה / זכוכית מגדלת;
מפסיק – מפסיקה / ארוחה מפסקת;
ממאיר – ממאירה / מחלה ממארת;
מַשיג – מַשיגה / ידו אינה מַשֶׂגֶת;
וכך גם:
מֵיניק – מֵיניקה / מֵינקת
&nbsp
לומר 'מְיַנֶּקֶת' לא שונה מלומר "ארוחה מְפַסֶּקֶת" או "מחלה מְמָאֶרֶת". שוב, מה ואיך היית חושב על מרצה (לא עולה חדש) שהיה מדבר על נושאים רלוונטיים והוגה כך את המילים? אתה אולי סובלני ממני, אבל אני חושבת שרבים בקהל היו חשים כמוני.
 

D O 7

New member
מרצה שלא יודע מונחים טכניים זה משהו אחר

כל עוד שהוא מתעסק בתחום, אז הוא חייב לדעת את זה. פודקאסט שמדבר על כל מיני נושאים זה משהו אחר, בוודאי שבמקרה של מילה לא שימושית כמו מינקת, שממש לא קשורה למדע וטכנולוגיה, וגם לא ממש בשימוש כיום. אם הוא היה אומר wi-fi כמו wee-fee אז זאת כבר היתה בעיה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא מדובר באי ידיעת מונחים אלא בהגייה של מילים בעברית

שמשמשות את המרצה בנושא ההרצאה. אם הוא בוחר להרצות על נושאים שהוא אינו מבין בהם או לא מכין שיעורי בית עד הסוף, למה הביקורת לא מוצדקת? אני באמת לא מבינה. שוב, לו הייתי מחליטה להכין לאייקון הרצאה בנושא רפואה, והייתי עולה לבמה ואומרת "מחלה מְמָארת", אני לא חושבת שזה היה מתקבל בהבנה בקהל.
 

D O 7

New member
לא אמרתי שהיא לא מוצדקת :)

אני רק אומר שטעות מהסוג הזה היא "ברמת חרפון נמוכה" לדעתי, אם הייתי מכיר את ההגייה הנמוכה שלה. לך זה מאוד מפריע, מקובל, אין שום בעיה עם זה.
לצערנו, מחלה ממארת היא מילה בשימוש די רחב, לכן אני מצפה מאנשים שכן ידעו להגיד את זה נכון. מצד שני, אם היית עושה הרצאה על רפואה ואומרת את זה לא נכון, אז יכול להיות שהייתי מחייך לשניה, אבל אם ההרצאה שלך הייתה מעניינת, אז הייתי נהנה ממנה וכנראה גם שואל אותך כמה שאלות אם היית מצליחה לעורר בי סקרנות (זה די קל :) ).

אם הייתי חושב שאת טובה ואנשים היו מתלוננים שאת לא אומרת נכון מחלה ממארת, אז הייתי אומר להם שאת מרצה טובה ושיפסיקו לקטר ולהטפל לקטנות (כבר סנגרתי לא מעט על מורים ביסודי,חטיבה,תיכון ומרצים באוני', מכל מיני סיבות)
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אתה כנראה אדם טוב ממני (או לכל הפחות, רגוע יותר)


 

D O 7

New member
כל עוד שההרצאה שלך הייתה עוברת טוב הייתי רגוע

אם ההרצאה שלך הייתה נראית ככה :https://www.youtube.com/watch?v=AA9D68TK-xE
זה כבר היה משהו אחר.
חבר הראה לי את זה ונשפכתי מצחוק :) . הרצאה שלמה של גיבוב שטויות, ואני ממש לא בא מהתחום, רק קצת ידע כללי ולא יותר. חבר שלי בכלל נקרע מצחוק במשך 7 דקות, הוא לא הפסיק לצחוק כשהוא הראה לי את זה.

לדוגמה: " כל מי שיש לו פה אנדרואיד - לינוקס, כל מי שיש לו יס - לינוקס, שלטים - לינוקס. אתם חושבים שהכל זה ווינדוז, על כל ווינדוז אחד יש יש 7 מערכות לינוקס מסביבכם. הצ'יפים של המיקרו - לינוקס, של התנורים החשמליים החכמים - לינוקס, אפל הוא *ליניקס*. ויש שם עוד שלל רב של בדיחות. ורק שתביני - משלמים לה על זה !!

וכמובן - "הרד-האט מגיע מעולם הפנטזיה של רומח הדרקון". משום מה אבל לא זכורים לא שום רד האטס ברומח, אבל אני לא לגמרי זוכר, אז ניתן לה 0.00001% שזה נכון.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אני כבר מכירה את המיטב של ענב, זה בסדר...

הבעיה בהרצאה שלה כמובן לא הייתה בהגיית המילים עצמן.
 

D O 7

New member
לא ידעתי שזה מוכר

זאת בדיוק הנקודה. לדוגמה, כשהיא ממציאה מערכת הפעלה חדשה בשם ליניקס, זה הופך להיות זניח ביחס לזה שהיא חושבת שלינוקס שולטת על כל צ'יפ שיש. וזה שהיא אומרת kernel בצורה מצחיקה, אז זה הופך להיות זניח
כשהיא חושבת שזה "אביזר חומרה, שמדבר עם התוכנה". יש שם עוד פנינות חוכמה רבות, שגם מישהו שרק מכיר קצת התחום שם לב שהיא מדברת המון המון שטויות.....
 

trilliane

Well-known member
מנהל
זה ביוטיוב, זה רץ בפייסבוק, בבלוגים, ב"צינור לילה"...

ואחרי שהיא הגישה תביעה נגד חצי עולם, זה התפשט הלאה ונהיה מוכר הרבה יותר. היה גם קמפיין מימון בעקבות זאת ואז הוא גם פורסם בשלל אתרי חדשות...
http://www.headstart.co.il/project.aspx?id=10764
אני חושבת שרוב הגיקים במדינה נתקלו בפנינים שלה במוקדם או במאוחר.
 

D O 7

New member
להגיש תביעה זה עוד יותר גרוע מבחינתה

כי היא הופכת את העניין לפומבי יותר ועושה מזה באזז. ככה היא רק יותר שורפת את עצמה. כמו ששמים לב מהסרטון - חוכמה זה כנראה לא הצד החזק שלה....
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כמובן, זה בדיוק מה שקרה (אני נחשפתי לנושא רק בזכות תביעתה)

 

מיכאל ג

New member
זה סוג של חצי נכון בצורה מעורפלת ביותר

יש הרבה מערכות embedded שמשתמשות בקרנל של לינוקס. אני לא מכיר סטטיסטיקות לגבי מערכות כאלו ואם לינוקס היא הכי נפוצה בהם, אז אולי זה נכון ואולי לא. כמובן שרוב הסיכויים שלעג"ג אין מושג מה זה בדיוק קרנל ומה ההבדל בינו לבין מערכת הפעלה שלמה בכל מקרה, והיא קראה את זה איפה שהוא ופלטה משהו שנשמע לה דומה למה שקראה.
 

מיכאל ג

New member
the three body problem

ספר מדע בדיוני סיני (שמוע באנגלית כמובן). די בהתחלה אבל עד עכשיו - מאוד מעניין
 

רנדל1

New member
The Red Rising

מסוג הספרים הכל כך מדוברים שהרגשתי מחוייבות לגלות על מה כל הרעש. בינתיים סיימתי את החלק הראשון של הספר: slave. הכתיבה של פירס בראון היא מעולה והוא מנצל יפה את העובדה שהספר מסופר מגוף ראשון (בניגוד להרבה ספרי YA אחרים שכתובים בגוף ראשון). למעשה, קשה לי לקרוא לספר הזה YA. הוא מאד בוגר ורציני ולעיתים אפשר לחשוב שדמות הראשית הוא בכלל לא בן 16 (בעיקר בגלל שהוא גם נשוי). קצת קשה לי עם כל הביטויים המוזרים שיש בספר , אני מניח שאתרגל לזה. אני סיימתי לא מזמן את "באר האלוהות" ואולי בהמשך אכתוב תגובה עם מחשבות על הספר (שורה תחתונה: אהבתי אותו).
 

ניימן3

New member
אני גם לא מבין למה קוראים לאדום עולה 'ספרות לנוער'

זה בטח מסיבות שיווקיות: יותר קל לעשות רב-מכר לנוער מאשר למבוגרים.
 

Y. Welis

New member
יש היום עירבוב בין התחומים

אם פעם ספריות/מבקרים היו קובעות מה מתאים למי, היום זה יותר שיווקי - הקהל נבחר מראש.
&nbsp
&nbsp
 

ניימן3

New member
הייתי אומר שחבל שכך - אבל האמת היא שלא איכפת לי:)

מעבר לדיון האקדמאי האם ספר אחד או אחר הוא לנוער או מבוגרים, אני קורא בסופו של דבר מה שבא לי..
 

Y. Welis

New member
השאלה אם אין רידוד מסויים של הז'אנר

או שבגלל הצטמצמותו (גל המאנדיין ועוד), כל דם חדש מתקבל בברכה - לא משנה מהיכן.
 

ניימן3

New member
הגובלין הקיסר - קתרין אדיסון

ספר על חצי-גובלין (חצי-אלף) שנהפך לקיסר האלפים ביד הגורל. אני מאד בהתחלה וזה ספר איטי בינתיים. עם שמות מוזרים של דמויות ומקומות, ואנגלית עתיקה של חלק אחר של הדמויות.

הכתיבה מאד נעימה, ואני מצפה יותר לספר חכם ורגיש מאשר ספר סוחף. נראה מה אחשוב עליו בסוף.
 

is00

New member
סיימתי את "צלה של הרוח".

אז מה יש לי להגיד על הספר? נתחיל בזה שהוא התחיל טוב, אבל נחלש לקראת הסוף - בערך מהקטע של כתב היד שנוריה מונפורט השאירה לדניאל, שגולל את הסיפור של חוליאן קאראך. לקראת הסוף הוא קצת השתפר, אבל בהחלט לא הצליח אפילו לגרד את מה שהיה לפני. למה זה היה ככה? הייתי אומר בגלל שבאיזה שלב של הספר הוא התחיל קצת להימרח מדי, להיות קצת נדוש מדי. אני גם יכול להבין למה אביב בזמנו השתמש במילה יומרני, כדי לתאר את הספר, אבל אני חייב להגיד שה...יומרנות הזאת לא באמת הפריעה לי. הדמויות בספר בסה"כ היו מאוד מגוונות, והספר עצמו הצליח להיות משעשע לפרקים. וכן...שנון, כמו שנכתב פה ע"י חתול השיממון(בעיקר הדמות של פֵרְמִין רוֹמֵרוֹ דֵּה טוֹרֵס).העלילה בסה"כ הצליחה לשמור את העניין שלי בה לאורך כל הספר - היא הצליחה להפתיע בחלק מהטוויסטים שלה, אבל היו טוויסטים שבאיזה שלב בספר כבר היו ברורים הרבה לפני שהם ממש הגיעו.

בסה"כ נהניתי ממנו ואני בהחלט ממליץ עליו. אם אני אתקל בספר אחר של קרלוס רואיס אני בטוח אנסה אותו.

אגב בגב הספר הייתה שורה של סטיבן קינג על הספר. בהתחלה תהיתי האם הכניסו אותה רק בגלל שסטיבן קינג הוא סופר מצליח ומפורסם והם קיוו שזה יעזור למכור את הספר בארץ, אבל ככל שהתקדמתי בספר הבנתי שהסגנון של קרלוס רואיס סאפון בספר הזכיר לא מעט את הסגנון של קינג... האם יש קשר?
 
למעלה