מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

תמר עדי

New member
בהמלצתה של גארפילד
קראתי את האקדמיה לערפדים, נהניתי

יותר מהספר השלישי מאשר מהשני, גם היו פחות טעויות כתיב (נקודה לפני ובתוך סוגריים).
את הראשון לא קראתי כי נזכרתי שראיתי את הסרט (השחקנית ממש לא מתאימה לרוז
), מעניין אם יתרגמו את שאר הסדרה , אני מקווה שכן.
קניתי את "ילד מלחמה" אבל בינתיים לא מתחברת, הנחתי אותו בצד אני אחזור אליו בהמשך....
עוד ספר נשכח מהספריה "1984" - מדכא, כל האווירה. הייתה תחושה לעיתים שאני קוראת מאמר אבל ספר מעולה והשפה.. אוח השפה, כבר לא כותבים כך ובטח שגם לא מתרגמים (אולי מאיר שלו)

הו מיאו!

לרגע לא הבנתי מי זה גארפילד. רחרחתי כזה את האוויר, בקטע של, הממ, יש חתולים אחרים בפורום? האם הם איתנו או נגדנו? ואז קלטתי שהכוונה אלי ועכשיו יש לי כינוי חיבה! הו

אני יודעת שיש סרט, לא ראיתי אותו כי היתה לי הרגשה רעה שיהפכו את זה למשהו דביק וגרוע.
מה שעוד מעצבן בסרטים שמבוססים על ספרים הוא שהם דוחקים לך את הדמויות כמו שדמיינת אותן מהראש, ומחליפים אותן בדמויות של השחקנים, שלפעמים הן לגמרי לא מתאימות. ג'ניפר לורנס למשל לגמרי אדירה בתור קטניס, אבל היא אמורה להיות רזה. היא סבלה מרעב מרבית הילדות שלה והתנדנדה על גבול הרעב בשאר הזמן. גם אם היא לא אמורה להיות בתת-משקל, היא לכל הפחות לא צריכה להיראות כל-כך...מואבסת? וגם העיניים שלה אמורות להיות אפורות, לא כחולות.
בראן אמור להיות שמנמן ודומה לרוב וסאנסה מבחינת צבעים.
לגברת קולטר ממצפן הזהב אמור להיות שיער שחור. לאנבת' (מפרסי ג'קסון), לעומת זאת, *לא* אמור להיות שיער שחור, למרות מה שהם הרשו לעצמם בסרט הזוועתי הראשון! והיא גם אמורה להיות בת 12, לא 22 (וגרובר אמור להיות לבן).
and I can go on and on

תמר עדי

New member
רק שתדעי לך שגארפילד זה החתול הכי מגניב שיש!

בקשר לסרט - השחקנית עיצבנה אותי עוד לפני שקראתי את הספר, למזלי אני לא זוכרת ממש את שאר השחקנים אבל נראה לי מיותר לקרוא את הראשון כשאני יודעת פחות או יותר את העלילה.
קראתי את הספר הראשון בגיבורי האולימפוס - בסדר, לא נפלתי. בינתיים אין לי כוונה לקרוא את ההמשך, אלא אם כן יהיה חוסר רציני בספרים (מעניינים
).
קראתי את קדחת אפלה - ממש נחמד, העלילה בדבלין (סיפורי פיות וכאלה). אהבתי יותר מגיבורי האולימפוס, יותר מושך אותי סיפורי העם והאגדות הקלטיות מאשר סיפורי האולימפוס, אולי בגלל שגם ראיתי יותר סרטים על זה ולעומת זאת אגדות העם האיריות יותר חדשות לי.

למעלה