מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

ניימן3

New member
אנשים לא קוראים פה לאחרונה?

אני התחלתי את station elevent (שאביב כבר קרא). חמישית ספר - והוא נהדר. לא בגלל עלילה מיוחדתבינתיים), אלא פשוט כי הוא כתוב בצורה פנטסטסית ופשוט כיף לקרוא.
 

avivs

New member
שמח לשמוע.

אני מאוד אהבתי, אבל אל תצפה לעלילה אינטנסיבית. יש שם משהו מאוד יפה בזה שהספר לא מתאמץ להיות רומן שגרתי.
 

kenny66

New member
סתם לא מדווחים

אני קורא את The Three Body Problem שהוא מד"ב סיני שתורגם לאנגלית. ספר בהחלא לא רע, תחושה טיפה מיושנת אבל שימוש יפה בהיסטוריה המודרנית של סין לעיצוב הדמויות והעלילה. במקביל את "אדם האחרון" - השלישי בטרילוגיה של אטווד שהתחילה עם "בז וניאלה". יש לי תחושה שהסדרה הזו מתדרדרת ככל שהיא נמשכת.

עזבתי באמצע את Three Parts Dead - ספר נואר/פנטסיה בעולם שבו אלים הם אמתיים. הכתיבה סבירה, אבל העולם והדמויות לא ממש דיברו אלי. יש סיכוי שעוד אחזור מתישהו, בעיקר כי הנושא של דת מעניין אותי במיוחד ואולי גולדברג יצליח לעשות אתו משהו מעניין.

בתכנון בקרוב City of Stairs כי שמעתי עליו דברים טובים; Ancillary Sword אמנם בניגוד לרוב העולם אני לא נפלתי מהראשון (ואפילו הצהרתי שלא אקרא את ההמשך), אבל הוא מועמד להוגו מול TBP ואני רוצה לקרוא אותו; ספר הסיפורים של המילטון שתורגם לעברית לאחרונה; The Grace of Kings של קן ליו.

קראתי את "תלת-עולמי" של סמית שתורגם לעברית במסגרת תרגומי הקלאסיקות של "סיאל" והוא רע. כן, אני יודע שהוא ישן ושהוא אבי אופרות החלל, אבל הכתיבה רעה בכל קנה מידה.
 

ניימן3

New member
לך לא דאגתי לרגע.

The Three Body Problem קיבל המון תשומת לב - אפילו לפני המועמדות להוגו - שחשבתי כבר שהוא משהו מיוחד. אני מבין שהייחוד בו זה שהוא מכניס תרבות סינית למד"ב ישן?
 

kenny66

New member
מד"ב סיני מאוד אופנתי כרגע

קלארקסוורלד גייסו כמעט 13K דולר לפרויקט תרגום סיפורים מסינית השנה. זה גורם אחד, גורם אחר זה המתרגם שלו, קן ליו, שהוא אחד השמות החמים ביותר בספרות הספקולטיבית כרגע. התכוונתי ממילא לקרוא אותו בגלל הבאז סביבו, הוא הרי נכנס לרשימה של ההוגו אחרי שאחד המועמדים של הכלבלבים פסל את עצמו. אם זה היה ספר של סופר אמריקאי, הוא לא היה מקבל כזאת תשומת לב, הוא פשוט לא *עד כדי כך* טוב.

זו לא בדיוק תרבות סינית מסורתית. מי שמצפה למשהו בסגנון "גשר של ציפורים" רק במדע בדיוני יתאכזב. הספר מתחיל במהפכת התרבות של 1966, וזה אחד הגורמים המעצבים החשובים ביותר של הגיבורים. מהבחינה הזו זה מעניין וחדש, ולא במקרה יש בספר כמה עשרות הערות שוליים של המחבר והמתרגם.
 

מיכאל ג

New member
בתור מי שקרא, לא ממש.

הספר מושפע בצורה מאוד ברורה ממד"ב מערבי כמו ניבן, גרג בר, סטיבן בקסטר וכאלו. יש בו מדע קרוב לקשה מהסוג שאלו אוהבים לכתוב, שמערבב קונספטים מבוססים יותר עם סטיות לכיוון ההנפצות הפרועות. החלקים הטובים יותר שלו הם אכן אלו שמתרחשים בהיסטוריה הסינית הקרובה, ממהפכת התרבות והלאה, אבל גם היתר, למרות שהוא לא יצירת מופת, פשוט מותח ומעניין ומלא דמיון. ויש בו סוג של מסר רלוונטי.
 

kenny66

New member
The Three Body Problem אוי, הסוף

כספרות, הספר הזה מתפרק לגמרי לקראת הסוף. זה מאכזב ועצוב.
 

geffenshay

New member
הסוף באמת טיפה מאכזב

חושב שזה בגלל שזה החלק הראשון בטרילוגיה.

מאוד אהבתי את הספר.
לא מושלם אבל גם המדע ה"קשה" וגם הנגיעות בהיסטוריה הסינית המודרנית היו מרתקים.

הספר מכוון ממש גבוה ולא לחלוטין פוגע אבל עדיין, מומלץ מאוד.
 

kenny66

New member
~ספוילרים~

הפרקים האחרונים, אלה שמסופרים מפי החייזרים, הם מזעזעים. הוא לא טורח אפילו ליצור דמויות. כל מה שיש שם זה מישהו ששואל שאלות, שהמטרה היחדה שלהן היא שמישהו אחר יסביר. זה כתוב איום ונורא. זו נטייה שחוזרת לאורך כל הספר, ושם היא מגיע לשיא.

יש שני דברים אחרים שם שממש הפריעו לי. האחד זה השטות של "לפרוס" פרוטון מ-11 ממדים לשניים. שאלתי ד"ר לפיזיקה של אנרגיות גבוהות והוא אומר שמבחינה מתמטית התיאור הזה הוא בולשיט. ואני מאמין שאם נשאל מדען מחשב על הדרך שבה הוא מתאר את ה"מעגל המודפס" שנצרב על הפרוטון הוא יאמר משהו דומה.

האחר הוא הרבה יותר בעייתי מבחינתי. הנטייה של סופרי מד"ב להתייחס לבינה מלאכותית כאיזה ג'יני להגשמת משאלות מטופשת. אם זאת בינה אמתית, כלומר ישות עצמאית, למה שהיא פשוט תעשה מה שאנחנו מבקשים ממנה? אפשר לחשוב שהם בחיים לא נתקלו בילד שאומר "לא רוצה!" אם זאת רק תוכנה, היא בחיים לא תהיה מספיק מתוחכמת לעשות את מה שהוא מתאר. וזה החלק הבעייתי השני. לשני הפרוטונים האלה אין שום מגבלות. הם רואים הכול, הם נמצאים בכל מקום, הוא הורסים מאיצי חלקיקים וחורטים ספירה לאחור על פילמים.

זה היה כל כך מטופש ומעצבן, שזה הרס לי לחלוטין את הספר. כן, אני מבין שהוא רוצה להפוך את החייזרים לכל יכולים כדי שאחר כך הניצחון של בני האדם יהיה יותר גדול. "דוק" סמית עשה את זה בשנות החמישים. התקדמנו מאז.
 
לצערי הרב לא,

וזה כולל לא ז'אנרי, אני מוצאת את עצמי מדפדפת לפני השינה בספר הבישול הלא רישמי של הארי פוטר.
 

avivs

New member
The Autumn Republic

החלק השלישי של הטרילוגיה שהתחילה עם PROMISE OF BLOOD הנפלא.
עומס בעבודה מונע ממני ממש להכנס לספר הזה, אבל כרגיל הוא כתוב מצוין ואני בטוח שהסופר שומר על הרמה. גם הביקורות מצוינות.
&nbsp
&nbsp
 

haimgds

Member
כי לא כולם מסיימים ספר בשבוע...

החלטתי לפני מספר חודשים לעבור לקריאה באנגלית בלבד כך שקצב הקריאה שלי הואט משמעותית.
בחודש האחרון התרכזתי בסדרות שנכתבו ע"י האל קלמנט, "מסקלין" וה"מחט" שלאכזבתי היו נחמדות אך לא יותר מזאת. הבעייה העיקרית איתן היא ה'עתיקות' שלהן, בספר הראשון במסקלין לא מוזכרת דמות נשית אחת ובספר הראשון במחט (שמתרחש על כדור הארץ בשנות ה 50-60 של המאה העשרים) הן מוזכרות מעט מאוד....
&nbsp
אני תוהה אם להמשיך לנובלות שלו או לעבור למשהו חדש, ניסיתי כבר לקרוא מספר מהספרים היותר חדשים שהומלצו כאן והתאכזבתי קשות. station eleven היה כמעט נטול עלילה ומה שכבר היה שם היה איטי ונמרח, Robopocalypse הכיל כל כך הרבה חורים עלילתיים שגרמו לכך שאפסיק אותו באמצע.
חשבתי על The Three Body Problem אך אני תוהה אם ההתלהבות נובעת בחלקה מכך שהוא ספר סיני ולא בגלל איכותו.
בכל מקרה אני עומד להמשיך להשלים סדרות בעתיד הקרוב ומה שמחכה הוא Merchant Princes של צ'רלס סטרוס (רק הראשון יצא בעברית).
 

ניימן3

New member
אני ממליץ בחום על Leviathans Awake

שהוא ספר חדש שהתלהבתי ממנו אך ורק בגלל שהוא פשוט ספר כיפי. אופרת חלל kick ass כמו שקרא לה ג'ורג' מרטין. הבעיה היחידה איתה היא שזה מד"ב רך - אז אם אתה מחפש רעיונות מדעיים חדשניים זה לא המצב. חוץ מזה, אדיר, ועלילה לא חסר שם.

אני לא מצליח להיזכר עכשיו בכל המד"ב או הספרים הישנים שקראתי - אבל דמויות נשיות זו לא המצאה של השלושים שנה האחרונות. להיינליין היו וואחד דמויות נשיות בשנות החמישים, ואם הולכים לספרות לא ז'אנרית, אז מן הסתם היו ג'יין אייר וכל מיני כאלה. אז למרות שאני בהחלט מכיר בכך שהדמות הנשית פורחת בשנים האחרונות לעומת העבר, עדיין מעצבן קצת כשסופר קלאסי כותב ספר עם גברים בלבד. מרגיש כל כך לא טבעי..
 

haimgds

Member
תודה, אך קראתי.

ה- The Expanse Book הייתה הסדרה ששיכנעה אותי לקרוא רק באנגלית. נהנתי גם עם ה Dread Empire's Fall של Walter Jon Williams כך שאני בהחלט נהנה מאופרות חלל.
&nbsp
ישנם לא מעט ספרים "עתיקים" שאינם מזכירים נשים, למשל "עדן" של סטניסלב לם (נדמה כי הוא אפילו לא מזכיר את שמות הגיבורים...) ורובם משתייכים לז'נאר של המד"ב הנוקשה. אך לקרוא את זה שוב היום נותן הרגשה מוזרה... (כמו הפיסיקאי שמוציא סרגל חישוב כדי לפתור בעיה)
 

ניימן3

New member
נראה לי שיש גם כיום

בטח כל הדברים האלה שכותבים החבר'ה של ה - sad puppies ו - rabid puppies. למרות שזו סתם השערה - לא קראתי, לא יודע.

קראתי את הספרים של לם לפני מלנתלפים שנה, אז קשה לי קצת לזכור אותם עכשיו - אבל אם אין אצלו נשים אז זה גם מוזר וגם לא בסדר - בעיקר כי הוא מתרבות קומוניסטית בה היו נשים מדעניות מצליחות מאד.
 
למעלה