אה. יופי. אז לא הכל רק בראש שלי.
אם כי היא צודקת, הופאק (oh fuck? הכינוי הכי אדיר ever!) קצת מוגזם להשוות לדמדומים, גם כי לגיבורה יש ביצים (והיא אף לא סובלת ממחסור חמור ברקמת מח) וגם כי יש שם עלילה ולא הכל סובב סביב הדביקיות, תודה לאל.
אבל I see למה אתה מתכוון. יצור לא-אנושי סופר-חתיך שבהגדרתו אמור לראות בך בהמת עבודה (למה אף סופר לא קולט את זה אף פעם? אלה *מינים* שונים. יש הבדל בין לכבד ברווזים ולא לאכול אותם לבין לראות בהם שווים ולהתאהב בהם! כאילו, אני לא אומרת שזה לא יכול לקרות, רק שזה דורש חתיכת קפיצה מחשבתית) מתאהב בך ללא סיבה ברורה (אני לא אומרת שהגיבורה יצור בזוי כמו בלה, חלילה. היא אחלה. אבל מה מיוחד בה? למה היא ולא כל אחת אחרת?) ומחליט שעכשיו צריך לתת זכויות לכל הברווזים כי go ברווזים! בעוד שאר בני מינו רעים וממשיכים לאכול ברווזים.
גם אי אפשר להתעלם מהדמיון החיצוני בין רפים לערפדים. או מהדמיון הלא-חיצוני (ניזונים מהילות, ניזונים מדם...same shit. אני נחמד ומתחשב, אני לא אוכל את ההילה שלך בכח, רק כשאת נותנת לי לכרסם קצת מרצונך). זה ממש לא כמו אדם צמחוני! זה כמו אדם בכוכב שומם שיש בו רק חצץ ופרות, והוא יכול או לאכול את הפרות, או לאכול את החצץ, או לשבת ולהחזיק את הבטן שלו ולחכות שאחת הפרות תרחם עליו, תיגש אליו ותציע לו ביס קטן מקצה הזנב. שתבינו, אני חושבת שצמחונות היא קונספט יפה (טבעונות הולכת קצת רחוק מדי, אבל אני לא אכנס עכשיו לויכוח) למרות שאני חלשה מדי כדי להיות צמחונית גם בעולם שאין בו רק פרות וחצץ. אבל בעולם כפי שתיארתי, אני לא יודעת עד כמה אפילו הצמחונים שבינינו היו מסוגלים לתת לפרות לחיות. שלא לדבר על להתאהב באחת מהפרות!
שלא לדבר על זה שכל הבולשיט הזה לא נחוץ כלל לעלילה. למעשה בלי זה הספר היה ממש נהדר.
תמר תהרוג אותי עכשיו. נכון, תמר? את מהאנשים האלה שחמודים-חמודים עד שהם מתפרצים ואף אחד לא רואה את זה בא?
נ.ב
עכשיו אני הולכת להעלות השערה שתגרום להמון פמיניסטיות זועם להתנפל עלי. אבל כאילו, אני רק אומרת, סטטיסטית: קראתי הרבה ספרים, ועוד לא יצא לי לקרוא ספר שנכתב על-ידי גבר ו...יורד מהכביש העלילתי לבריכות הבוץ הורודות שבשוליים. למה רק נשים סובלות מהנטיה המגוחכת הזו? האם זה עוד שייר אבולוציוני מיותר, כמו שיני בינה? ולמה הבנים לא קיבלו אותו? לא מספיק שאנחנו צריכות לקבל מחזור?