מה אנינו קוראים/שומעים הסופ״ש?

ניר4819

New member
דרך המלכים/ברנדון סרנדון

ספר נהדר. דמויות מורכבות ומעניינות, בניית עולם מוצלחת, סיפור מעניין, שיטת קסם מורכבת. פשוט יופי. ולמי שקרא כבר - את מי אהבתם יותר, קאלאדין או שלאן (אלו שתי הדמויות המרכזיות עד כה בעסק, אני מניח שיהיו עוד בהמשך, אני רק בחלק הראשון)?

ניר4819

New member
גם אני עם קאלאדין

הוא טרגי יותר בעיני, ואין בו את התחמנות של שאלאן, שמוכנה לנצל כל אחד בשביל להשיג את המטרות שלה. הוא בסך הכל יותר ישר וכנה ממנה, לפחות עד כה.

הוא ישר באופן מוגזם, זה חלק מהבעיה של סנדרסון

הגיבורים שלו הם תמיד מלאכים, מאותן סיבות שאין סקס וקללות (a pain in my neck). כשהם אנדרדוגס אז זה פחות מפריע, ממילא יש להם הר שלם של צרות על הראש, אבל ככל שהם מעתים מעלה מעלה (ואצל סנדרסון הם תמיד מתעלים, אם כי על זה אני לא מתלונן) אז זה נעשה בולט יותר ומפריע לסיספונד.

ניר4819

New member
איזה ספרים אחרים של סנדרסון קראת?

אני רק את האימפריה האחרונה. זה הספר השני.

אלקטרז, הריתמתיסט, הערפילאים ה-4 וכישור הזמן

האחרון הם הספרים שלו שלא קראתי.

תביא בחשבון שסנדרסון הוא מורמוני

וזה משתקף הרבה בכתיבתו.

אין כל רע בזה - זה רק יעזור לך להבין הרבה מהתהיות
שעלולות להיות לך בתחום פיתוחי הדמויות שלו והמניעים
למה שהן עושות.

האמת היא שלא חשבתי על זה קודם

אבל במחשבה אחורה אני אוהב יותר שאלאן...קלאדין נשמע לי מין גיבור טרגי שאוהב לייסר את עצמו...למרות שבספר הוא מן קורבן.....שאלאן לעומת זאת עושה שינוי של ממש....

אין ספק שקאלאדין הוא הגיבור של הסדרה

שזוכה לאהבה הרבה ביותר מסנדרסון, הסנדרסונאים שבינינו מזהים מיד את הטייפקאסט המשיחיסטי שלו. אני מוכרח לציין שבספר השני שאלאן מאוד משתפרת (אם כי יש גם כמה פרקי פלאשבקים משעממים מהילדות שלה).

אגב, שיטת הקסם לא כ"כ מורכבת בהשוואה לספרים האחרים של סנדרסון.

תמר עדי

New member
גם אני את קאלאדין, שאלאן קצת משעממת

תמיד חוזרת על המנטרה של "לא רוצה אבל חייבת" בלי שום התפתחות, לקראת הסוף יש התפתחות מעניינת מכיוונה.

אבל קאלאדין המיוסר מאידך ומסרב לאבד תקווה מצד שני יותר מעניין.

ממשיך עם THE MARTIAN

סיפור הישרדות נחמד של אסטרונאוט שהושאר מאחור על מרס.... הרבה כימיה ופיזיקה למי שאוהב, לי זה קצת מורכב לפעמים, אבל מעניין....
גמרתי JUSTICE REINCARTED סיפור אפל על יצור דמוני אלמותי שחוזר שוב ושוב לחיים....ועל הגיבורה שנאבקת בו...יותר ריפרפתי מאשר קראתי, והמבין יבן.....

מיכאל ג

New member
קורא את lud-in-the-mist עוד פעם

מצאתי אותו בקובץ, וכבר הרבה זמן שלא קראתי משהו פעם שניה (הפעם הראשונה היתה בעותק מתפרק למדי בכריכה רכה) ופתאום בא לי לקרוא אותו שוב.

avivs

New member
זה בסדרה של ג׳ו הערפד?

קראתי רק את שני הראשונים.

avivs

New member
התלבטות...

Te barrow מתגלה כשעמום גדול, וגם אני לא במוד למשהו כבד. אבל בכל זאת, הסופר השקיע המון אנרגיה בבניית העולם, עד שהעלילה מרגישה משנית.

ההתלבטות היא בין red rising שמישהו תיאר לי אותו כשיחוב בין אנדר לבין משחקי הרעב, לבין the martian, שיש עליו הרבה ביקורות טובות, אבל מרגיש חי קצת מטופש.

מישהו קרא משהו מהם?

avivs

New member
Red rising

אני אומנם רק ב 15%, אבל וואו. אפל, מותח וכתוב נהדר.

למעלה