מה אנינו קוראים/שומעים הסופ״ש?

אני קורא את THE MARTIAN

סיפור הישרדות של אסטרואנאוט על מאדים...
קצת יותר מדי פיזיה וכימיה לטעמי, אבל בסך הכל די משעשע עם הרבה ציניות והומור...

kaij

New member
פניתי לקלאסיקה - The Drowned world

J. G. Ballard

רשמיי בינתיים (בערך בחצי הספר) מד"ב אווירה, אין כל כך עלילה. לא הסגנון הרגיל שלי, אבל לא סובלת

ממשיך עם the blinding knife של brent weeks

כל החלק ההוגוורטסי בספר משמים למדי ולגמרי לגמרי לא אמין עד כדי מיאוס, אבל איכשהו ממשיכים הלאה, לא יודע עד כמה.

סיימתי. ספר מאוד בעייתי

כמו הספר הראשון, גם כאן הדמות המרכזית הוא ילד שמן ומעצבן שמסתובב בסצינות אקשן מדהימות ותמיד יוצא בלי פגע, מזכיר קצת את הסיני השמן מאיזו סדרת אקשן שראיתי פעם שאיכשהו תמיד מכסח את הצורה לכל האויבים בצורה שנראית למעשה קומית. הבעיה שהסופר כאן מתיימר להיות מאוד רציני ולכתוב פנטסיה אפית, כשאי אפשר לסספנד כמעט שום סצינת אקשן עם הדמות המרכזית. תארו לעצמכם שמרטין היה הופך את טיריון לגיבור האקשן המרכזי בשאוש"ק.

יש לסופר גם התמכרות קשה לפועל to jog, לא משנה מה אנשים עושים הם תמיד ג'וגרים, באמצע הקרב, בדרך לפגישה בארמון, בפונדק בכפר, כולם תמיד בג'וגינג. לא נורא, אבל זה מתחיל לעצבן די מהר.

בעיה מרכזית יותר היא סצינות לא אמינות לחלוטין שנראות כאילו הסופר רצה להעביר את הדמויות מנקודה א' לנקודה ב' והדבר הטוב ביותר שהוא הצליח לחשוב עליו זו איזו סצינה הזויה לחלוטין שאי אפשר אפילו להתחיל לסספנד.

יש גם קו עלילה מרכזי שנמתח עוד מהספר הראשון ונגמר בלא כלום, עד שלא ברור על מה בדיוק הסופר השחית מאות עמודים, התחושה העולה היא שזה לא תוכנן מראש, שהוא "שולף מהמותן" תוך כדי כתיבה.

avivs

New member
שמח לשמוע

אחרי הביקורות הטובות על השני חששתי שוויתרתי מהר מדי על הראשון.
מסתבר שלא.

קודם כל תמיד עם ביקורות של ספר המשך

צריך להבין שהן נכתבות ע"י הקוראים שצלחו ואהבו את הספר הראשון, כך שלצורך העניין יכול להיות ספר גרוע שנצלב ע"י 900 מבקרים ורק 100 מבקרים אהבו אותו אבל ספר ההמשך יקבל ציון מצוין כי הספר נקרא רק ע"י המיעוט הקטן שאהב אותו והוא אפילו קצת יותר טוב מקודמו.

וכמובן שלא קשה לנחש שכרגיל הייתה הטיית ביקורות במקרה זה.

MxIxAx

New member
התחלתי הרגע את - כנס העתידנים

של סטניסלב לם
נראה מבטיח מההתחלה

ניימן3

New member
מטורף זו מילה התיאור יותר מתאימה פה.

זה מתחיל ממש מוזר, ואז נהפך מוזר ברמות היסטריות די מהר.

אבל אחלה ספר ודי מצחיק.

minimalman

New member
סיימתי את מיסטבורן 4

אקשן חביב. איכשהו הזכיר לי את בוצ׳ר , פשוט, יעיל וחסר משקל .
לא נראה לי שאני אקרא את ההמשכים כשיצאו.
נתחיל מחר כנראה את Night Watch (סרגי לוקינקו)

ניימן3

New member
ההרפתקאות המדהימות שלקוואליר וקליי

איכשהו חשבתי שזה ספר ז'אנר כשלקחתי אותו ליד. עכשיו אני כבר פחות בטוח, אבל בכל מקרה: כתוב נהדר ואני ממש מרוצה מהפתיחה.

MonicaF

New member
On Venus, have we got a Rabbi

סיפור קצר מאת וויליאם טן, סיפור שמופיע באסופה של סיפורים קצרים ז׳אנריים יהודיים.
ממש במקרה, מסופר על שם על תקרית של משלוח אוכל כשר לפסח.
חמוד.

MonicaF

New member
יותר חמוד מחמוד

כשכתבתי הודעה קודמת טרם הגעתי לשוס

סיפור ענק.
תורגם? שווה תרגום.
אגב, vegan הם אנשים מ-vega. לרגע זה בלבל אותי. מן הסתם חשבתי על טבעוניים

למעלה