מה האסקפיזם שלכם?

גם אצלי אוכל טוב רק שעכשיו

רמת ההכנסה שלי נפגעה קשות ואני לא יכול להרשות לעצמי לפעמים לאכול ארוחות שניצל כמו שאני אוהב במסעדה מקומית וזה יהיה חסר לי מאוד גם כדי להרגיע

אוכל מרגיע אותי

במקרה שלי זה שימוש כמו בסמים. סמים הם מרגיעים. לי זה מאוד לא בריא.

bluedays

New member
לגבי קלונקס

הסתכלתי קצת על התרופה הזאת ונחרדתי מתופעות הלוואי!

עד 50% סבלו מנמנום
עד 30% בעיות קואורדינציה
עד 25% בעיות התנהגות
עד 12% סחרחורות
עד 10% זיהומים בדרכי הנשימה, בעיות בדיבור, ירידה בחשק המיני, בלבול, דלקות סינוס, אף רגיז או נוזל, שיעול, כאב גרון, עייפות, התכווצויות כואבות במחזור, בעיות מיניות...

אלה רק התופעות הנפוצות. ישנה עוד רשימה ארוכה של תופעות פחות נפוצות:

* אובדן משקל או עלייה במשקל
* כאבי ראש מיגרנה
* נפיחות ברגל או בקרסול
* התנהגות כמו שיכור
* לפרפר
* כאבי שיניים
* הזלת ריר מוגברת
* טחורים
* תחושה ספינינג (ורטיגו)
* דלקות אוזניים
* בחילה בנסיעות
* שיגרון (Rheumatism, כאבי מפרקים)
* כאב גב
* התכווצויות שרירים
* בעיות מחזור
* הגברת התעטשות
* התקפי אסטמה
* דימומים מהאף
* אקנה
* נשירת שיער
* הפסד של טעם
* קושי חולף בשלפוחית השתן או בעיות אחרות
* בעיות ראייה

כמו כן התרופה ממכרת וקשה להיגמל ממנה.

עכשיו די ברור לי למה מי שלוקח קלונקס סובל מדיכאון!

למה אתם לוקחים אותה?

תשמע

אני יודעת שלרוב פסיכיאטרים רושמים את זה ככדור נגד חרדות ולהרגעה. לפחות ככה זה אצלי.
חרדה -> קלונקס.
קצת כמו
כאב ראש -> אקמול.
הנמנום הוא בונוס מבורך.

ואני לא יודעת לגבי ההתמכרות והקושי, אבל אם אתה לוקח את אותו כדור לאורך תקופת זמן ופתאום מפסיק, ברור שתהיה תחושת התמכרות, כי הגוף שלך רגיל.

Lady Stark

New member
קלונקס בפרט וכדורים פסיכיאטריים בכלל

היי bluedays.
ראשית, לידע כללי, בכל תרופה פסיכיאטרית יש עלון עם רשימת תופעות לוואי כאורך הגלות. זו רשימה שחלק ממנה אפשרי שיקרה וחלק גדול אחר ממנה הוא כסת"ח של חברות הביטוח על מנת שכל תופעה אפשרית תצוין בעלון. לכן לא צריך להתרגש מהרשימות האלו.
שנית, יש מצבים רבים של חרדה גבוהה מאוד שעדיף לקחת כדור שמשפיע מיידית (תוך 20 דקות בערך), מאשר להמשיך לסבול. מי שחווה את החרדה הקשה הזאת יודע על מה אני מדברת.
ובכלל, כדורים פסיכיאטרים צריכים לדעתי להינתן למי שבאמת זקוק להם. לא על כל בוקר קשה צריך לקחת ציפרלקס ולא על כל קוצר נשימה שקורה פעם ב... צריך להתחיל לקחת כדור אנטי חרדתי. יש רמת סבל שהיא מעודנת מספיק בשביל שבני אדם יחוו אותה מדי פעם, ויש רמות שמחייבות התערבות רפואית.
ולסיכום - אני באופן כללי חושבת שלא רצוי לשפוט את העניין של כדורי ההרגעה. כל אחד והדרך שבה הוא מטפל בעצמו, וכמובן שגם רמת הסבל היא מאוד סובייקטיבית. אל תשפוט עד שלא היית שם.
תודה יקירי :)

kasharel85

New member
צודקת

אבל במקרא שלי קלונקס רק מגביר את החרדה ורק אינפוזיה עוזרת לי להוריד את הדופק והקוצר נשימה כל גוף ואיך שהוא מגיב

אני הייתי לוקח

בעבר קלונקס בתור כדור שינה-זה אחלה!!! (ואל תשאלו אותי מאיפה השגתי,לא עם מרשם)...הכדור שבאמת עזר לי הוא מרוניל-אחלה כדוררררר

קלונקס אחלה כדור

מבחינת סטלה. פעם לקחתי אותו אבל לאחרונה שמתי לב שלא ממהרים לתת אותו ובנזו אחרים בכלל.

אגב-חשוב חשוב חשוב. אני שנה וחצי לקחתי כדורי שינה, התחלתי כי הייתי בתקופה לחוצה והרופאת משפחה נתנה לי לתקופה של שבועיים, היא רק שכחה להגיד שהדבר הזה ממכר בטירוף ומתרגלים אליו. שנה וחצי החלפתי לסירוגין בין נוקטורנו וזודורם-כשאחד כבר לא השפיע עברתי לשני וחוזר חלילה. בחצי שנה האחרונה התחילו לי התקפי פאניקה, התקפי חרדה באמצע שיעורים סתם ככה בלי סיבה נראית לעין. חליתי הרבה, המון דלקות גרון, דלקות אוזניים, דלקות בדרכי השתן. פעמיי באמצע הלילה הייתי לי הזיה שראיתי מישהו בחדר שלי, ואני בן-אדם שמעולם לא סבל מהלוצינציות. לפני כמה ימים חקרתי קצת באינטרנט לגבי זה והגעתי למחקר יחסית חדש מ2012 שמסקנותיו הן שלאנשים שלוקחים כדורי שינה יש פי 6 סיכוי למות מלאנשים שלא לוקחים. סרטן, מחלות לב, פגיעות קוגנטיביות, מערכת חיסונית חלשה, פגיעות לזיהומים.

כל פעם שניסיתי בעבר להפסיק זה נכשל. אבל אחרי ההלם הזה החלטתי שאני מפסיקה, יהיו כמה ימים קשים אבל אני אעבור את זה. אני כבר 3 ימים בלי כדורי שינה. וכל יום אמור להיות יותר קל. אבל אני יודעת שאני אשרוד את זה. אני חייבת.

Lady Stark

New member
תחזיקי מעמד

תופעות גמילה הן דבר קשה מאוד אבל הן זמניות וצריך לזכור את זה. לעבור את התקופה הקשה וזה יהיה שווה את זה בסוף.
שולחת חיזוקים.

תשתדלי לקראת השינה להוריד הילוך

לעשות דברים לאט יותר, באופן רגוע, לא לאכול אוכל כבד מדי... זה יכול להקל על תהליך ההירדמות.

לילה טוב

למעלה