מה קראנו/שמענו השבוע?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

MonicaF

New member
התחלתי לקרוא שני ספרים:

"זרע אנדרומדה" של מייקל קרייטון ו"עולם הסוף" של אופיר טושה גפלה.
בטח אחד מהספרים "ינצח" ואזניח את השני.
בינתיים שניהם מסקרנים וזורמים טוב.

avivs

New member
עולם הסוף,

מגניב ביותר. אולי ספר המקור האהוב עליי מהז'אנר.
&nbsp
לצערי הסופר לא הצליח לשמור על אותה הרמה בספרים האחרים שלו. יש פער די גדול ברמה ביניהם.
&nbsp
&nbsp

ניימן3

New member
גאות הכוכב - דיוויד ברין

קורא ממש לאט בגלל עומס בעבודה, כנס וגם העובדה שזה לא ממש ספר זורם. למרבה הפלא, כי הוא כל כך מהולל וזכה בכל כך הרבה פרסים.

בקצרה: זה עולם בו דולפינים וציפורים עברו האנשה והם יכולים לדבר ומשרתים כולם יחד עם בני אדם על ספינת חלל. רק שזו ממש לא קומדיה, אלא יותר אופרת חלל די דרמטית.

השמות של כל הדמויות מאד יצירתיים (מה שדי מקשה על לזכור מי הוא מי), ואני קצת הולך לאיבוד בינתיים (כמעט חמישית ספר). אני לא יודע אם זה מהספרים שמהוללים בגלל המקוריות שלהם (the windup girl לדוגמא) או בגלל שאשכרה כיף לקרוא אותם והם מתגמלים? מקווה שאכנס לספר יותר בהמשך.

avivs

New member
ממה שאני זוכר,

זה ספר איום ונורא.
קראתי אותו לפני הרבה שנים, וממש נאבקתי, אבל לא הצלחתי להתקדם איתו.
היה עמוס מאוד ולא סחף.
&nbsp
יכול להיות שהיום הייתי מרגיש אחרת, אבל ממה שאני זוכר הוא די נפילה.

אכמו

New member
סדרה נהדרת

קראתי את כל השישה ומאוד מאוד אהבתי. את גאות הכוכב אפשר לקרוא גם כספר נפרד, אני חושבת. מעבר לעלילה ולדמויות, שנהניתי מהן, התיאור של הגזעים שעברו uplift מאוד מוצלח - גם החייזריים וגם בעלי החיים מכדור הארץ שהפכו תבוניים. יש תחושה של שוני אמיתי לכל אחד, ובנייה מעניינת של תרבות ומנהגים שצומחים מתוך ההתנהגות הטבעית של אותם בעלי חיים, עם התוספת התבונית פתאום.

ניימן3

New member
אני מסכים שזה מאד אמין, מקורי ומרגיש אמיתי

אבל גם קשה לי מאד לקריאה.

אלו חבלי קליטה של התחלת הספר? בהמשך יותר קל לקרוא או להתחבר אליו? או שזה פשוט סגנון שלא מתאים לי?

Y. Welis

New member
זה ברין. סיגנון כבד (יותר מבנפורד אולי). אופייני למדענים

כנראה (שניהם פרופ' לפיזיקה ב'קאלטק' או ברקלי).
&nbsp
יש לו ספר מרשים יותר לדעתי - EARTH, שמלא המצאות מושקעות ותחזיות ריאליות (למשל משקפיים מקליטות - 25 שנה לפני גוגל גלאס), אבל הסיגנון כ"כ מתחכם, שזה מאמץ.
&nbsp
אם תצלח - תעבור. אבל לא חובה. יש הארד-קורים טובים יותר (רובינסון, סימונס).

ניימן3

New member
בתור מדען אני מוחה כמובן!:)

או שאולי אני לא מדען ברמה של ברקלי, וזאת הבעיה.

אכמו

New member
לא רואה את זה כמדע בדיוני כבד

זה מתמקד בעלילה ובדמויות הרבה הרבה יותר מאשר במדע. כל עניין הרימום של גזעים כמעט-אינטליגנטיים הוא הרקע המגניב, אבל לא העיקר. אני מניחה שההנאה מהסדרה הזאת קמה ונופלת בסופו של דבר על המידה שבה מתחברים לדמויות ונהנים מהעלילה. ולא חייבים אם לא הולך

מיכאל ג

New member
לא התלהבתי

היה משהו קצת יותר מדי מתנחמד בדולפינים ומשהו בבניית העולם היה לא אמין - כאילו הסופר לא החליט אם הוא יוצר עולם רציני או משהו דמוי מדריך הטרמפיסט. חלק מהחייזרים פשוט היו מגוחכים אבל גם לא מספיק מצחיקים, והאמת היא שרוב הזמן זה הרגיש קצת ספר נוער.
זו גם סדרה שיצאה קצת לפני המהפכה הגדולה של הסייברפאנק וזה די ניכר. כל מיני טכנולוגיות שאנחנו לוקחים כמובן מאליו פשוט לא קיימות שם, והוא לא מספיק ישן כדי להתייחס לזה בסלחנות. היות שקראתי את זה אחרי "אש על פני תהום" זה פשוט הרגיש לי כמו גרסה פחות מוצלחת של העולם ההוא.

למעלה