מה קראנו/שמענו השבוע?

avivs

New member
The Autumn Republic

סיימתי עכשיו את הספר הזה, את החלק השלישי בטרילוגיית הPowder Mage.
במילה אחת - מושלם.
ספר מושלם. סדרה מושלמת.
אין לי דבר אחד רע לומר על הספרים האלה. הם כתובים נפלא, עם דמויות מדהימות ואנושיות. בניית עולם נהדרת, הרבה מאוד דימיון ואקשן בלי הפסקה. הסוף היה חזק מאוד, מרגש מאוד ומספק מאוד.
&nbsp
כל חובב פנטזיה צריך לנסות את זה, לדעתי.
&nbsp
סדרה כמו מאלאזן, שאהבתי מאוד, היה לי ברור שלא כולם יאהבו. אבל את הטרילוגיה של ה Powder Mage אני באמת חושב שכולם צריכים לנסות.
&nbsp
אז תנסו

&nbsp

Bs Bane

New member
הו לא ידעתי שיצא השלישי, אוכל להתחיל את הטרילוגיה.

agamkedem

New member
מצטרף להמלצה.

גם הספרים הקצרים בעולם הזה נהדרים. והוא אמור להוציא טרילוגיה נוספת בעתיד.
יחי מקללן.

kenny66

New member
סקירת הנובלות המועמדות להוגו

בשבועות הקרובים אפרסם את הסקירות שלי על המועמדים להוגו בקטגוריות הקצרות. והיום הנובלות. הן גרועות.

kenny66

New member
לא

כאן אפשר למצוא רשימה של המועמדים שאינם של כלבלבים מכל סוג שהוא. אם כי לדעתי היא מעודכנת בסיפורים הקצרים ואחרי פסילה או הסרה יש סיפור אחד שהוא לא שלהם.

מיכאל ג

New member
לא קראתי את הסיפורים של רייט

ואני מתעב ומתנגד בכל לבי לדעותיו הנוכחיות ולמען האמת גם לחלק לא קטן של דעותיות הקודמות, אבל מבחינת פרוזה פרופר, הוא דווקא היה אחד מהיותר טובים בזמנו. הסגנון שלו היה ארכאי בצורה מכוונת ואולי קוסם רק לטעם ספציפי, אבל בזמנו, לפני שישו לקח לו חצי מהשכל, אהבתי דברים שלו.

kenny66

New member
אלה הדברים הראשונים שלו שקראתי

אלה שלושה סיפורים מתחומים שונים, וחשתי כלפיהם שעמום, אדישות ורוגז. יכול להיות שהם לא מייצגים, שזה מה שהכלבלבים למיניהם בחרו מבין הסיפורים שלו, אבל הם לא עוררו בי רצון לקרוא עוד ממנו.

pix37

New member
הפיל החמישי - חולצות אדומות

שמעתי שוב את הפיל החמישי של טרי פראצ'ט שהו ממש סבבה של ספר ! סוג של טיוטא ראשונית לרעיונות שיבשילו בחבטה thud אבל סבבה של ספר לגופו.

שוב מורגש הצורך בעורך מקצועי שיהיה חזק מספיק לעמוד מולו ולהעיף חלקים לא רלוונטיים או לא מספיק טובים מהסיפור (הקטעים שסמל קולון מקודם לקצונה וכו'...) אבל למי שלא קראאו מי שקרא ולא זוכר בהחלט מומלץ.

חולצות אדומות - ג'ון סקאלזי - הנסיון לפרודיה על סטאר טרק ודומיה - באנגלית אהבתי אותו - התרגום לעברית זורם פחות טוב, משהו במבנה המשפטים שלו לא מתרגם חלק לעברית. הסיפור עצמו מוצלח והרעיון מעניין (לא טריוויאלי אצל סקאלזי) ובסך הכל זו חווית קריאה טובה. (וכל מהלך שיוציא את האויר מהטרקרים יבורך).

תמר עדי

New member
all souls - טרילוגיה

סבבה, אחרי ששמעתי הרבה המלצות באתר גודרידרס החלטתי לנסות.
אהבתי במיוחד את הספר השני בסדרה, כאשר הם נוסעים בזמן ל-1591, הניסיון של הסופרת לשחזר את התקופה נשמע מאוד אמין יחסית.
בסוף הטרילוגיה היא השאירה די קצוות לא סגורים אבל סה"כ הסדרה די מרתקת.

גלקטור

New member
כבר מזמן לא נגעתי בספר, אבל הבת שלי ואחייניתי החלו לקרוא

את "עוגות בחלל" ו"ילדי בית הזכוכית" בהתאמה. שתיהן מאוד נהנות וממש נדבקו לספרים - קוראות לפני השינה ואפילו ביקשו לקחת את הספרים לבית ספר כדי לקרוא בהפסקה (שתיהן מסיימות כיתה א').
&nbsp
הבן שלי, לעומת זאת, סיים בהתלהבות רבה את הספר החדש בסדרת מיינקראפט (לא שיא האיכות, אבל לפחות הוא קורא...)
&nbsp
&nbsp
&nbsp

apocalipto

New member
אולי הוא יאהב את סדרת קרן אלפא?

זה גם על משחקי מחשב, אבל המשחקים קיימים רק בעולם הספרים.
קרן היא נערה שאוהבת משחקי וידאו.. והסדרה היא על המשחקים בסדרה שבהם היא משחקת. היא שולטת באנדרואיד וצריכה להשיג מטרה מסויימת בכל משחק כדי לנצח.. כולל אקשן מתח ופאזלים. קראתי ביסודי ואהבתי.

למעלה