מה קראנו/שמענו השבוע?

avivs

New member
The devil lancer

ספר פנטזיה עם גיבורים גאים. מתרחש בזמן מלחמה שהייתה בין אנגליה, צרפת ורוסיה.
זו הסופרת שכתבה את הספר המדהים The archer heart. בינתיים זה לא מסתמן שיורש לספר הקודם, אבל הוא זורם בסדר. מקווה שיהפוך ליותר מסעיר.
&nbsp
במקביל קורא גם את "סיפורה של האנושות" של ג'יימס ס'. דייוויס.
מעניין מאוד. תמציתי, כי הוא מתייחס להמון נושאים, אבל כתוב טוב.

avivs

New member
יש המלצות?

ולא אהבת את הררי?
אני מתלבט אם לקרוא את החדש שלו, על העתידנות.

Y. Welis

New member
בעברית המבחר מצומצם למדי

אבל הייתי ממליץ על דברים קרובים, כמו 'הלוח החלק' של פינקר; 'ציויליזציה' של ניל פרגוסון (ספרו על הכסף גם מצויין) 'מוצא האנושות' - ריצ'ארד ליקי (אנתרופולוגי יותר), ובעיקר 'עולמות מקבילים' של קאקו, שמסכם יפה את רוב מה שידוע (עד 2005) על היקום וסדריו.
גם 'מוצא המידות הטובות' של מאט רידלי משובח - מציע כמה רעיונות מרתקים מאוד על האופי האנושי ('האופטימיסט הרציונאלי' שלו פחות מרשים).

הררי לא נוגע באבולוציה מודרנית (לא מכיר או מזכיר את רידלי או דוקניס), ומבחינתו המדע מציע דרך אחת מתוך כמה. שאר הדרכים הן דעות פוסט-מודרניסטיות מוסוות (אינו מפנה למקורותיו האמיתיים שלו, ובכלל מוזכרים בהערות ספרים מעטים), כך שהספר הוא יותר מניפסט מוסווה מאשר ספר מדע פופולארי.

ספרו החדש יותר 'ההיסטוריה של העתיד' מורכב ממאמרים שכבר פורסמו ברובם. הביבליוגרפיה יותר מושקעת אבל הדעות נשארו פוסט-מודרניסטיות במהותן. הביקורת שלו על המדע מרומזת, אבל קיימת. מניח שהוא נזהר שלא להרגיז עמיתים...

avivs

New member
תודה רבה.

עם אנגלית אין לי בעיה (אפילו עדיף לי).
נראה לי שבשלב הבא אנסה לקרוא ספרים ממוקדים יותר, שלא סוקרים כמות רבה של נושאים.
&nbsp
יצא לך לקרוא את רובים, חיידקים ופלדה?

Y. Welis

New member
התחלתי אותו. גם טוב.

זה אכן מצער שאין עוד בעברית בנושא, כמו למשל ספריו של פרופ' לאנדס, שמציע דעה שונה מאוד מזו של דיאמונד על הסיבות לעליונות האירופאית.

תמר עדי

New member
הוא היה טוב אך לדעתי הראשון והשני היו יותר טובים

לא אהבתי את זה שהוא עשה happy end לגלוטקה - כנראה הדמות האהובה עליו (היה לי ברור מהספר הראשון שארדי תהיה בסוף עם גלוטקה).
היה לי חבל על קולנול וורן (אם אני זוכרת את שמו נכון, אחיה של ארדי) ועל תשע קטלניות.

Bs Bane

New member
דווקא חשבתי שזה מאוד יפה

היסטוריה היא מעגלית וכו', וכו'...

סוף שמח זה לשים את ארדי עם ג'אזל. וזה שהוא הפך לארכ-לקטור והחבר מהעבר שלו קיבל את התפקיד שלו ככה שהוא עושה בדיוק מה שעשו לו.

MonicaF

New member
סיימתי את זרע אנדרומדה והתחלתי את כרומוזום כלכותה

מקווה שכתבתי נכון - כלכותה.
זרע אנדרומדה היה לא רע. אני מבינה למה הרבה לא אהבו אותו. אין בו משהו הרואי. הוא משאיר אותך עם תחושת החמצה וידיעה שאין ממש ביכולתנו לדעת ו/או לעצור פלישה, ומה מטרתה הסופית באמת.
אהבתי את הספר. איכשהו הוא ריאליסטי מאד.

כרומוזום כלכותה נהדר. שוב תודה למי שהמליץ. התחלה מבטיחה ולפי המלצותיהם של רבים, הוא לא הולך לאכזב.

annefan

New member
Replay - מומלץ בחום

מישהו פה המליץ עליו, אני חושב.
ספר טוב ממש שלוקח את הנושא של לידה מחדש לכל מיני כיוונים.
&nbsp
&nbsp

nishtak

New member
בדיוק הקשבתי לספר לפני כמה שבועות וגם מאוד נהניתי

annefan

New member
ניצלו"ש מאלאזאן

אני לפני תחילת הספר השני.
את הראשון קראתי בעברית לפני כשנה, ואני מחפש אתר טוב שיסכם אותו כדי להזכיר לי אותו.
בכלל, אשמח לאתרים טובים, נטולי ספויילרים על הסדרה.

avivs

New member
אכמו...?

אני פחות מכיר אתרים בלי ספויילרים.
האמת, הספר השני מתרחש במקום אחר בעולם, ומשלב דמויות שלא היו בראשון.
השלישי מאוד קשור לראשון, והיו לי בעיות איתו בהתחלה בגלל שלא זכרתי מה היה בראשון.
&nbsp
אז באמת רצוי לחפש אתר טוב בנושא.

אכמו

New member
יש את סיכומי הספרים באתר של Tor

על הספרים הראשונים. הם נכתבו על ידי שני קוראים, אחת שזאת הקריאה הראשונה שלה ואחד שזאת קריאה חוזרת. זה סיכום מאוד מפורט, פרק פרק, שכולל גם דיון (שעלול להיות מספיילר) אבל יש הפרדה ברורה בין הסיכום לדיון ואפשר לקרוא רק את הסיכומים בלי להסתפיילר, או כך לפחות הבנתי. אני ברחתי מאתרים שקשורים בסדרה כמו מאש ולא ניסיתי אפילו כאלה שלכאורה לא מספיילרים (ובצדק, בפעם האחת שניסיתי לחפש משהו באיזה אתר חטפתי ספוילר לאחד הדברים הכי משמעותיים שקרו בסדרה, בספר 8...).

http://www.tor.com/2010/07/07/the-malazan-re-read-of-the-fallen-gardens-of-the-moon-part-1/

אני לא חושבת שהייתי נהנית מהסדרה במידה שנהניתי, אם לא הייתי קוראת אותה בקינדל. זה איפשר לי לחפש דברים, ולהיזכר מי זה האנשים האלה ואיפה השארנו אותם בפעם האחרונה שנתקלנו בהם

למעלה