מה קראנו/שמענו השבוע?

מיכאל ג

New member
Linda Nagata - The Bohr Maker

מד"ב/סייברפאנק עם נאנוטכנולוגיה ומניפולציות גנטיות, כמו שאני אוהב. איך רק עכשיו גיליתי את הסופרת הזו?

ניימן3

New member
ספרי אלריק של מייקר מורקוק

במסגרת השלמת הקלאסיקות הבלתי נגמרת שלי.

sword & sorcery מהסוג הישן והטוב - ואולי ההכי מפורסמים לסוגו. אבל כמו סיפורי ארץ גוועת וכמו פרפאהרד והעכברן האפור, אני לא ממש מתחבר לדברים האלה. הרבה אקשן, הרבה דיאלוגים מגוחכים, ומעט מאד עלילה שמעניינת אותי.

אבל נראה. ניתן צ'אנס.

Y. Welis

New member
זה תמיד טוב ומאוד פסיכדלי. אגב יש היסטוריה מורכבת לא פחות

לכתיבה של הסיפורים/ספרים האלה. מורקוק החל אותם כסיפורים קצרים בהמשכים במגזין שערך ב-65', ואח"כ הוציא כספרים (עם שינויים).
&nbsp
מה שתורגם ב'עם עובד' (ותורגם יפה, צריך לומר), 'חרב השאול' + 'אבי סער', הם הסיפורים כפי שהתקיימו בשנת 68' בערך - הראשון עדיין בנוי כאנתולוגיה, השני נובלה. קו הזמן שהיה אז.
אם יש לך את כרכי ה-OMNIBUS, הם כבר משהו מעבר לכך, כי מורקוק הרחיב כל הזמן ועשה שינויים בסאגה, והוסיף נובלות באמצע (וצירף עוד גיבורים שעוברים ויוצאים + סיפור אלריק בקצה הזמן, עם גילוי מעניין על אריוך).
&nbsp
רק דבר אחד השאיר בלי שינוי - 'אבי סער' (stormbringer), שנשארה הנובלה המסיימת בכל הגירסאות. כנראה התקבעה אצלו כמשהו שלא ניתן לשינוי.
&nbsp
לפני עשור הוא אפילו החל טרילוגיה של אלריק במאה העשרים... עם נאצים ועוד (איכשהו מזכיר לי את 'איש הנצח'), אבל אין כמו הסיפורים הראשונים מהסיקסטיז, בקלילות ובהנאה שבהם. הולכים מצויין עם המוזיקה של אז (דיפ פרפל + ריינבו, לטעמי).

avivs

New member
קראתי את שני הראשונים,

אלה שתרגמו לפני שנים לעברית. (הוצאת "ינשוף", נראה לי).
לא התלהבתי, ממה שאני זוכר. מוזר ולא מספיק מעניין, אבל הרגיש שזה נבנה לקראת ספר מאוד גדול.
&nbsp
אם כבר מורקוק, ממליץ לך לנסות את THE DANCERS AT THE END OF TIME, אם לא קראת כבר.

FreeHeart

New member
אם אתה בעניין של אלריק...תמשיך עם סיפורי קורום

גם הם של מורקוק ויפים לא פחות (אם כי פחות מורכבים מבחינת היקף הדמויות והעולם עצמו)

Y. Welis

New member
בעיקר 'מגילת החרבות' שהוא בעצם 3 ספרי קורום המקוריים

יש עוד 3 שתורגמו, אבל נחותים יותר (גם במקור).
&nbsp
&nbsp

nishtak

New member
יושרה שניונית ו-Armada

את יושרה שניונית קראתי בעברית, אני חייב להגיד שתחילת הספר הייתה קצת מבלבלת, חלק כנראה כי הסיפור בנוי ככה וחלק מזה שלכל הדמויות בתחילה התייחסו כנקבה.
לאט לאט הדברים התבהרו והתחלתי להנות מהספר, בהחלט אמשיך עם הספר הבא שיוצא עוד מעט בעברית.

Armada- של Ernest Cline הסופר של Ready player one, ספר שממש נהניתי ממנו בניגוד אליו הספר הזה היה מאכזב.
ההתחלה עוד הייתה איכשהו מבטיחה אם כי מטופשת, אבל ההמשך סתם מטופש.

avivs

New member
The Liar's Key

באופן מפתיע מאוד, אהבתי את הספר השני בסדרה הרבה יותר מהראשון.
הדמות הראשית עדיין בעייתית, ולוקח לה הרבה יותר מדי זמן להתחיל לעבור שינוי.
בכללי הספר באורך 500 עמודים, ואם היו שם 350 עמודים הוא היה הרבה יותר טוב.
&nbsp
הטרילוגיה הזו הרבה יותר מרגישה כמו הרפתקה, לעומת הטרילוגיה הקודמת שהייתה כבדה יותר. אם את הספר הראשון סיימתי באדישות ולא הייתי בטוח שאמשיך לשני, עכשיו אני בטוח שאמשיך לשלישי ברגע שייצא.
&nbsp
מומלץ.

annefan

New member
איך התרגום של "לבד על מאדים"?

המקור כרגע בשני דולר, ואני מתלבט אם לקנות.

clouds11

New member
מבחני הכוויה ג'יימס דשנר

ספר המשך לרץ במבוך הספר השני בטרילוגיה
השאלה המרכזית נשארת ללא פתרון כלומר
כיצד מבחנים מסוכנים לנערים ונערות ייצרו חיסון כנגד וירוס קטלני בשם התלקחות ?
אפשר לעבור ישר מהרץ במבוך אל הספר השלישי שם אמור להפתר המסתורין...
ועוד ספר שנקרא "תלת עולמי" נחשב לספר קלאסי אשר השפיע על כותבי מד"ב
כמו אסימוב.. פרמר.. קלארק.. פרידריך פול אופרת חלל אשר בה הגיבור מציל את האנושות משהו שדומה לפלאש גורדון
הספר "תלת עולמי" בהוצאת סיאל הוצאה נחמדה אשר תמכור ספרים באייקון של סוכות

Y. Welis

New member
של דוק סמית'. אני אגב היייתי בוחר באחד מספרי ה'לנסמן' שלו.

מיכאל ג

New member
אה... תלת עולמי הוא ספר הלנסמן הראשון

לא מבחינת סדר כתיבה אבל כרונולוגית.

למעלה