The Land Across/ג'ין וולף , The Builders/דניאל פולנסקי
את The Land Across קניתי אחרי שנתקעתי במדריד בלי שום דבר לקרוא. קודם כל, בכל מה שקשור לספרים באנגלית, באופן לא מפתיע יש לציין , הספרדים די חלשים. ביקרתי כמה חנויות עד שהתברר שהחנות הכי טובה היא דווקא זאת שהיתה דקה מהמלון וגם שם ההיצע היה משהו כמו סניף צומת ספרים ממוצע.
לגבי הספר, די מחורבן הייתי אומר. הרבה זמן רציתי לבדוק משהו של וולף ואני כנראה גם אגיע לקלאסיקות שלו מתישהו רק שעכשיו זה ידחה עוד יותר.
כותב מדריכי טיולים מגיע למדינה בלקנית לא ידועה, נעצר בגבול ומשם מתחיל סוג של סיפור קפקאי כשהגיבור נזרק ממקום למקום כשבאמצע ,הסיפור מקבל תפנית והגיבור הופך לסוכן חשאי שעוזר בחקירה נגד מחתרת שנעזרת בכוחות על טבעיים ו..בקיצור מופרך לגמרי. אם היתה אמורה להיות איזשהי אמירה לגבי משטרים טוטליטריים (והיתה אמורה כנראה לפי ה"סוף דבר") גם היא , לא עברה. סתם ספר.
לנובלה - The Builders של פולנסקי לעומת זאת אין לי טענות. כנראה הדבר הכי מרענן/מגניב שקראתי השנה.
עכבר שתום עין, סמור צרפתי, סלמנדרה, חפרפרת, גירית ואופוסום נפגשים בבר. אליהם מצטרפת אח"כ גם ינשופה שבורת לב וכנף. ככה מתחיל הסיפור.
מבלי לספיילר יותר מדי הייתי אומר ש "גבעת ווטרשיפ" פוגש את "הבלתי נסלח" (שמישהו בגודרידס כתב) זה תיאור לא רע. גם זה שפולנסקי מנה ,בין השאר, את סרג'ו לאונה וקורוסאווה כחלק מההשראה שלו לספר , אמור לתת לכם כיוון.
זה ספר/סיפרון שאפשר לגמור בשעתיים שלוש אז אם חיפשתם משהו של פולנסקי להתחיל אותו (ואני בטוח שחיפשתם ) זה הספר.
ועם כל זה שאהבתי את הספר ואת סדרת Low Town שלו, עדיין ,יש תחושה שפולנסקי עוד לא כתב את ה-ספר שלו.נראה, הבחור עוד צעיר.
שורה תחתונה,מומלץ מאד.