אומץ מחפש בית
*** פורסם גם בפורום חתולים ***
שלום לכולם,
אודה לעזרתכם בסיוע בחיפוש בית לאומץ, גור חתולים שנמצא כרגע אצלנו.
אומץ כבן 5.5 חודשים, חברותי מאוד, אוהב לשחק עם אנשים וגם משעשע את עצמו עם צעצועים. נראה כי יסתדר עם חתולים נוספים, בהמשך לניסיון אימוץ לפני שבועיים (הוחזר מכיוון שהגורה שהייתה כבר בבית לא הסכימה לקבלו לטריטוריה, ובעלי הבית התייאשו לאחר 3 ימים בלבד). אומץ קיבל טיפול נגד פרעושים, תילוע, מחוסן ולאחרונה עבר סירוס.
מבקשת לספר בקצרה כיצד הגיע אלינו ומדוע המצב כרגע כמו שהוא. מתנצלת אם ייצא ארוך ומבקשת את הבנתכם בשל המצב:
אפתח ואומר שבעלי ואני מאוד אוהבים חתולים, ואני תמיד הראשונה שמגיעה לבתי חברים כאשר הם בחופשות על מנת לטפל בחתולים שלהם (כולל מעבר לבית חברה בבאר שבע לשהות של חודשיים על מנת לשמור על 3 החתולים שלה). אני עושה זאת מכל הלב, ומקפידה להגיע גם אם לא הכי נוח לי (איני נוהגת ולכן מגיעה בתחבורה ציבורית). אולם, למרות אהבתי הרבה לחתולים, היה ברור לי שלי אישית לא מתאים לגדל חתול בבית, מסיבות שונות.
כמה שבועות לפני ראש השנה הייתה לנו המלטה בחצר הבניין - 4 גורים. מכיוון שהחצר משמשת גם כחנייה, תמיד בדקנו ונזהרנו בכניסה וביציאה עם הרכב, ואף הזהרנו שכנים. אתרע מזלנו, ולקראת ראש השנה, אחד הגורים קפץ אל מתחת לאחד מגלגלי הרכב. הוא לא נדרס אך קיבל מכה חזקה. לקחנו אותו לבי"ח וטרינרי, שם אושפז לכמה ימים, קיבל טיפול רפואי לוריד והתאושש. הוא שוחרר ומכיוון שנזקק לאנטיביוטיקה נלקח לדירתנו. אציין כי במהלך ראש השנה יצאנו לחופשה משפחתית מורחבת - אשר הקפדנו במהלכה להגיע כל יום בחזרה לבית על מנת לתת לגור את האנטיביוטיקה אליה נזקק. לאחר מכן חגגנו יום נישואים, שלמענו הוזמנה כחודשיים קודם לכן חופשה בחו"ל וכמעט ביטלנו אותה מכיוון שעדיין נזקק לאנטיביוטיקה. למזלנו גויסו לטובת הטיפול 2 האחים שדאגו להגיע פעמיים ביום. לאחר החזרה מהחופשה גילינו שהתפתחה פטריה על הראש. כלומר, יש להתחיל טיפול חדש. הבנו שיהיה קשה מדי להחזיקו בבית (סגור בחדר האמבטיה, ולכן התקלחנו בבית של אבי, מכיוון שיש רק מקלחון ואינו אטום). לכן החלטנו להורידו לחצר ולהמשיך שם את הטיפול היומיומי. לאחר שהבנו שהטיפול לא יעזור ללא קונוס שימנע ממנו מלגרד את אזור הפצע, החלטנו להחזירו לבית, אולם להשאירו סגור בחצי החדר ששימש כמחסן (ממנו העברנו חפצים רבים לשאר הדירה, מה שיצר עומס ובלאגן).
בשלב זה אומץ הרכיב קונוס והתחלנו בטיפול אנטנסיבי למיגור הפטרייה. לאחר סיום הטיפול וידאנו כי הפטריה נעלמה לחלוטין ע"י תרבית מאזור הפצע ולאחר מכן אושר לנו להסיר את הקונוס. לצערנו, לאחר שהוסר הקונוס הוא גירד את האזור ונוצר פצע חדש. בבדיקה וטרינרית הוחלט להחזיר את הקונוס על מנת שלא ימשיך לגרד את האזור. המליצו לנו לערוך ביופסיה לאזור על מנת לוודא שהכל כשורה. מכיוון שזו בדיקה בהרדמה, החלטנו להמתין ולערוך אותה בעת הסירוס, על מנת למנוע הרדמה מיותרת, מכיוון שכל הרדמה כרוכה בסיכון. לפני כשבועיים עבר סירוס, במהלכו נלקחה ביופסיה, וקיבלנו תוצאות שהכל תקין! נשמנו לרווחה והמתנו להסרת התפרים. לאחר מכן הוטרינר הודיע כי נוכל להסיר את הקונוס. אתמול עבר מספיק זמן מזמן הסרת התפרים והורדנו את הקונוס. כ"כ שמחנו מכיוון שכעת נוכל להציע אותו לאימוץ (ניסינו למסור אותו ביום אימוץ, אולם הקונוס הרתיע אנשים למרות שאין כלל פצע ואומץ אינו מתרגש מקיומו ואינו מוגבל על ידו בשום אופן). לצערנו, שוב הוא גירד את האזור ויצר לעצמו פצע קטן. מייד הרכבנו שוב את הקונוס. לאחר שיחה עם הוטרינר, הוא התייעץ עם מומחה וביקש שנביא אותו היום על מנת שיקבל זריקה נגד גירוד, שתמנע ממנו לגרד במשך 3 שבועות, בתקווה שזה יוביל לסיום הסאגה. אבל עוד 3 שבועות... היאוש מתחיל לתת את אותותיו.
כעת אנו אובדי עצות - כיצד נמצא לו בית במצב זה? וכבר מאוד קשה לנו ההתנהלות בבית, אנו זקוקים לחדר שהוא נמצא בו, וגם לו היתה לנו דירת 10 חדרים ולא 2.5 - לא הגיוני שנגדל חתול בחדר... לצערנו, איננו יודעים מה לעשות, והאופציה היחידה היא לנסות למסור אותו במצב הנוכחי, לבית או לאומנה זמנית עד לאימוץ, אשר תהיה להם האפשרות לגדלו משוחרר בבית והסבלנות להמתין עם הקונוס במידה ויזדקק לו. המצפון לא נותן לנו להורידו לחצר, מכיוון שחי בבית הרבה זמן. אבל כבר כ"כ קשה לנו להתמודד עם המצב ובמידה ולא נמצא פתרון בצורה של בית קבוע/זמני, ניאלץ להורידו לחצר.
אשמח לעצות ועזרה במצב הלא פשוט אליו נתקלנו, ומתגלגל כבר הרבה יותר זמן ממה שחשבנו.
תודה רבה.