מחפשים בית

ברבאמא4

New member
כלבה מבוגרת לאימוץ

שלום לכולם,
לפני שאתם מפעילים את הצד השיפוטי שכלכך טבוע בנו, אבקש שתקראו עד הסוף את הבקשה שלי :

לפני כ-15 שנה אימצתי גורה מעורבת, כנענית ועוד הרבה גזעים אחרים, שנזרקה לרחוב לאחר המלטה לא רצוייה.
על אף כל הגלגולים שעברתי, חבר, נישואין, תינוקות שגדלים להיות ילדים, הכלבה היתה תמיד איתנו.
בשלוש שנים האחרונות, מאז שהתחילו לבוא חברים של הילדים אלינו הביתה, השילוב הפך סיוט במיוחד לכלבה.
היא נובחת על הילדים, מתנפלת עליהם כשיש להם אוכל ביד, הילדים מצידם לא מעוניינים לבוא אלינו הביתה במקרה הרע,
במקרה הטוב אנחנו נועלים כלבה בת 15 בחדר עד שהביקור מסתיים.
מחד, כואב לנו הלב על הכלבה ועל שנותיה האחרונות איתנו, מאידך אנחנו לא יכולים לנתק חברתית את ילדנו,
או לדרוש שהילדים שלנו רק יבקרו בבתים אחרים, בלי להזמין אלינו.
ניסינו הכל, לשכנע את הילדים להכיר את הכלבה, ללטף אותה, אבל ללא הועיל, היא נובחת עליהם הרבה פעמים מפחד אבל הם אינם יכולים להבין זאת כמובן.
רק לצורך השלמת הסיפור אנחנו גרים בדירה עם 3 ילדים קטנים.
אנחנו מחפשים לה משפחה שתהיה לה בית חם לשארית ימיה, תטפל בה ותאהב אותה, לצורך כך אנחנו מוכנים לשלם כל סכום שידרש לטיפול בכלבה, אוכל רפואה ועוד...
על אף גילה הכלבה במצב פיסי מעולה ביחס לגילה.

אנחנו כמובן לא נזרוק אותה מהבית, לא נשים בפנסיון או כל פתרון אחר שיפגע באיכות חייה.

בתנאים אלו, יש מישהו שמעוניין, לאמץ אותה אל ליבו וביתו, אנחנו נשמח אם תשלחו הודעה אישית.

תודה.

LILI1234567

New member
משתדלת שלא לשפוט אבל

רק אציין שיש לי כלב תוקפני יחסית וגם אנחנו "סובלים" מעניין הסגירה שלו בחדר.. זה בהחלט לא נוח בהחלט קשה במהלך השנים כל פעם שבאה חבר(גם אנחנו משפחה עם כמה אחיות וחברים וכו') אך מעולם לא עלה בדעתנו לנטוש.
בכל אופן, אם תדפדפי כמה דפים אחורה תראי שאת לא הראשונה שמבקשת שלא ישפטו אותה ומבקשת להעביר את הכלבה שלה אחרי הרבה שנים הלאה.. ואני סקפטית לגבי הסיכוי שזה יקרה, אמנם את נשמעת נחמדה הרבה יותר אבל באמת שזה כבר עובר כל גבול. יש עשרות או לא מאות כלבים זקנים בפייסבוק (תרפרפי אם יוצא לך בקבוצות ועמותות) וצעירים שמחפשים בית.. קחי אותה לאילוף, ואם הילד שלך בגיל ההתבגרות יצרח על האחים הקטנים שלו אני בספק שתחפשי לו פנימייה..כלב הוא בן בית. סתם חומר למחשבה, ובאמת שאני בד"כ לא תוקפנית פשוט באמת נמאס מהסיפורים המרגשים של כל אחד.. ובסוף הכלבים מסיימים את החיים בצער ובמשבר.. ממליצה לך לשקול שוב.

לא שיפוט רק עובדות. שום מילה עליכם - רק עליה.

לעבור בגיל 15 לבית חדש, חם וטוב ככל שיהיה, יפגעו באיכות חייה כי יהיה לה קשה להתרגל, בשבילם נטישה כזאת היא שברון לב עד כדי מוות. זה הרבה יותר נורא מאשר להיות סגורה בחדר אצלכם כמה שעות.

יש המון המון כלבים שמחפשים בית, הסיכוי שמישהו ייקח בת 15 קלוש.

שקלתם להכניס לתמונה מאלף התנהגותי?

ברבאמא4

New member
תודה על התגובה העניינית

כמו שכתבתי ניסינו הכל, אפילו הגענו דרך חברה וטרינרית, למומחית בעיות התנהגות לכלבים בבית דגן, ללא הועיל.
בגיל 15 יש מעט דברים, אם בכלל שעוד לא ניסינו או שאפשר בכלל לעשות.
מקבלת את דבריך שזה עשוי לשבור לה את הלב, גם לנו.
כמו שכתבתי בהודעה המקורית, לא ננטוש אותה, לא נשים בפנסיון, ולא נמסור למקום שחייה ישתנו לרעה.
רק אם תהיה אלטרנטיבה טובה יותר מאיתנו נאפשר כזה מהלך וזאת רקלאחר שבדקנו היטב את התנאים.
גם לגבי הסיכוי אני מסכימה.

שוב תודה על ההתייחסות העניינית.

הפתרון שלנו לבעיה דומה

אחת הכלבות שלנו, כיום בת 6 (גם גדלה איתנו מגיל 6 שבועות, ולמרות המאמצים שעשינו כדי שהיא לא תהיה כזו) מאד נלחצת מנוכחות אורחים/זרים/בעלי מקצוע וכל למי שלא "שלה". שלא כמו הכלבה שלכם, היא לא נובחת אבל ההתנהגות שלה עלולה להיות בלתי צפויה, כך שבמיוחד כשמדובר בילדים אני לא מוכנה לקחת צ'אנס. יש לנו כלוב רשת גדול ומרווח לעומת הגודל שלה (כלבת "זאב" מעורבת כזו) שממוקם בפינה בסלון, כך שהיא לא לגמרי מנותקת מהמתרחש אבל מרגישה את עצמה בטוחה בפני ה"פולשים" והיא שוכבת בו בנחת (אפשרי עם עצם, צעצוע האכלה או משהו אחר שיעסיק אותה) ובשקט עד שהם הולכים.

השימוש בכלוב מצריך הרגלה הדרגתית ונכונה (בקטע הזה באמת כדאי להתייעץ קצרות עם איש מקצוע) אבל אם עושים את זה נכון הכלבה תאהב לשהות שם, היא לא תצטרך להיות סגורה לבד בחדר ולא תצטרכו לדאוג למקרה שיפתחו בטעות את דלת החדר בו היא נמצאת. בשולי הדברים היא אפילו עשויה ללמוד שהאורחים לא נוראיים ומאיימים כלכך. אצלנו היא נכנסת לשם ממש מרצון והיא רואה בזה מקום המפלט שלה ממצב שמלחיץ אותה (לעומת הכלבים האחרים שרק מחכים שיגיעו אורחים כדי להתמרח עליהם, אבל זו כבר בעיה אחרת
.).

כפי שכתבו לפניי, הכלבה כבר בת 15 והתמודדתם עם הבעיה עד עכשיו. במקרה הטוב ושתהיה בריאה, כמה זמן עוד נותר לה?
הסיכויים שתמצאו משפחה ראויה לכלבה בגילה ועוד עם בעיית התנהגות, הם מועטים ביותר - וגם אם תמצאו לה משפחה מזהב המעבר עלול לגמור אותה.

גידלתם, טיפחתם, טיפלתם, האכלתם, טיילתם, אהבתם אותה והיא אתכם כלכך הרבה זמן...נסו למצוא פתרון לזמן שנותר.
מגיע לה.

dim18

New member
שום בית לא ייקח כלבה בת 15

ולא משנה בכלל באיזו כלבה מדובר, מה שלא פירטת כלל בהודעתך.

אם מדובר בכלבה שנמצאת איתך מתקופת גורות מקודמת וכל מה שהיא מכירה זאת הרי שמעבר למקום חדש, וגם אם בתיאוריה תמצאי משפחה מושלמת אשר תסכים לאמץ אותה יהיה שובר לב במידה שיקשה עליה להתאושש.
לפני שאת בכלל מתכוונת לעשות צעד כזה, בקרי קודם בעמותה הקרובה לבייתך, דברי עם משפחות שמשמשות אומנה לכלבים כאלו, כלבים שמגיעים באמת למקום הטוב ביותר שכלב אשר נמר יכול להגיע אליו שיספרו לכם על הקשיים של הכלבים הללו אחרי מסירתם.
אנשים אשר למזלם לא עובדים עם כלבים נטושים כדרך קבע חושבים כי עבור כלב כל מה שחשוב אלו התנאים שלו הפיזיים והריגשיים ובכן זה לא תמיד כך. עבור כלבים רבים גם אם הם מקבלים אהבה מאדם אחד, אין זה תחליף לפרדתם מאדם אחר, בעיקר אם אדם זה היה לצידם 15 שנים.
כך שלדעתי, עבור הכלבה, לנעול אותה בחדר אחר כל עוד חברים של ילדייך מבקרים אצלם זהו סטרס קטן בהרבה מאשר הפרדתה מכל המ שהכירה ב-15 השניםה אחרונות.

אין לי מה לשפוט אותך בעיקר לנוכח המשפט הזה: "אנחנו כמובן לא נזרוק אותה מהבית, לא נשים בפנסיון או כל פתרון אחר שיפגע באיכות חייה", העניין הוא שאני מאוד מקווה שתתמידי בכך כי אני אישית לא מכיר אופציה אחרת כאשר מדובר בכלבים בגילאים של כלבתך.

לדעתי הלא מקצועית, ושוב מבלי להכיר את הרקע של הכלבה והרקע של הטיפול את צריכה ייעוץ מקצועי ועבודה עם מאלף (וכמו אצל רופאים, אם מאלף אחד נכשל לעיתים אחר יכול להצליח).
את מוזמנת להיכנס לפורום כלבים השכן-http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?ForumId=708
הפורום מאוד אידיולוגי אבל כזה שסייע לאנשים רבים אשר רצו למסור את כלבם מהבית וויתרו אחר כך. גולשים שם אנשי מקצוע מהמעלה הראשונה בארץ, וגולשים רבים בעלי נסיון אשר יוכלו להפנות אותך למאלפים המובילים באזורך, ואף לעזור לך בעצמם בפתרון העניין הזה.
מה שכן, במקום להתמקד בעניין מסירת הכלבה מציע לך פשוט לציין את הבעייה שניתקלתם בה ותראי שאנשים יישמחו לסייע לכם.

ברבאמא4

New member
אל תדאג.

אין סיכוי שנרע את תנאיה, 15 שנה לא עשינו זאת, אנחנו לא מתכוונים להתחיל עכשיו.

goolo123

New member
לא יודעת אם "צרת רבים" מנחמת אבל גם לי יש

כלבה בת 8 תוקפנית לכל העולם וגם היא סגורה בחדר כשמגיע שליח..כשמגיעים אורחים..כשמגיעים חברות לילדה..ואפילו עוזרת אני לא יכולה למצוא בגללה..לא חשבתי לעולם למסור אותה..אנחנו "סובלים "בשקט..לא יקרה לה כלום אם תהיה סגורה בחדר שעתיים וכך ארגיש בטוחה יותר עד שהאורחים יילכו.
כיון שכלבתך בת 15 רוב הסיכויים שהיא כבר סוף ימיה והמצב הלא נעים הזה בקרוב יפסק.

marx04

New member
מעריך שתתקשו למצוא מישהו שירצה לאמצה

שלום לך,

הרצון שלכם למסור את הכלבה (הביטוי "נטישה" ממש אינו מתאים כאן לדעתי) הוא מובן ולגיטימי לנוכח מה שאת מתארת.
יחד עם זאת, הנקודה המעשית החשובה מכל היא שאני מעריך שתתקשו למצוא מישהו שירצה לאמץ כלבה זקנה בת 15 שמגלה תוקפנות לילדים בני הבית ולזרים.
ניתן לפרסם אותה באתרים כמו יד2, אגורה, WINWIN וכו', אך אני בספק רב אם מישהו יהיה מעוניין.

אני ממליץ לנסות לטפל בבעיה עם מטפל התנהגותי מנוסה ומקצועי (למרות אי ההצלחה בניסיון הקודם). לדעתי בסופו של דבר זה יהיה יעיל, טוב וזול יותר מכל פתרון אחר.

בהצלחה,

אורי.

sashalola

Well-known member
פלאפי המקסים מחפש בית חם

פלאפי בן כחצי שנה, סופר ידידותי, מקסים,
עדין נפש, חמוד ומשעשע ביותר.
עבר תילוע, פירעוש, קיבל חיסון וסורס
נמצא ברחובות
0546595014

shaharc1

New member
ג'יה עדיין מחכה לבית

בת חצי שנה, גורה מהממת, חכמה ואנרגטית, מחונכת לצרכים ולחיי בית, רגילה לכלוב טיסה, מחוסנת ומעוקרת.

ג'יה צריכה בית יחסית אנרגטי, ולא בית של "אנשי ספה", היא כלבה צעירה שאוהבת לשחק ולטייל וזקוקה להוצאת מרץ.

שייכת לעמותת גלבוע אוהבת חיות, נמצאת אצלי בחדרה באומנה.

לפרטים נוספים

שני - 054-2558446

או אלי בפרטי.

XמXלה

New member
טרייר ארדייל גזעי למסירה

היי
לפני כשלושה חודשים אימצנו כלב נוסף מכלבייה כי נשבר לנו הלב לראות אותו שקוע בחרא של עצמו בכלוב של מטר על מטר.
זו היתה יוזמה של הבן הגדול שלקח אותו כפרויקט אישי ומכספו.
הבן לפני גיוס ובחודש האחרון כמעט ולא בבית וגם אני לא נמצאת.
חשבנו שלהסתדר עם 2 כלבים זה לא הבדל משמעותי אז מסתבר שלשאר הילדים קשה להוריד אותו כי הוא כלב גדול והכל נופל על הכתפיים של הבן שכאמור מתגייס בעוד כחודש.
הוא כלב ידידותי מאוד, שקח ונוח. בערך בן 3 מסורס, מחוסן, מחונך לצרכים וקיבל אילוף משמעת בסיסי כמו שב, ארצה, רגלי (לא גורר בטיולים). מסתדר עם כולם (ילדים, אורחים וכלבים אחרים) אבל לא עם חתולים.
הוא זקוק לבית מנוסה בגידול כלבים.
למען הסר ספק, לא נמסור אותו לכל דיכפין ובטח לא ננטוש.
פרטים נוספים במסרים

phobe1

New member
זה משנה אם יש קבוצת מתנדבים שפועלת

במקום. יש להם הרבה יותר ניסיון עם מסירות מאשר לך ולכן ממש ממש כדאי שתתיעצי איתם.

למעלה