מחפשים בית

meshmesh1234

New member
ארנב משגע מחפש בית

ארנבון כבן 4 חדשים, מחוסן ומטופל, הגיע למרפאה וטרינרית אחרי שנמצא בפה של כלב.
מאחר ולא נמצאו בעליו, אנו מחפשים לו בית חדש.
הארנבון יפהפה בצורה בלתי רגילה, עם אופי מדהים, ידיותי ורגוע.
אינו מפחד מאנשים או מבעלי חיים אחרים כלל וכלל.
יתאים מאד לעבודה טיפולית.
מחפש בית שיתיחס אליו כבן משפחה,לא מתאים לכלוב בחצר או לפינת חי.
לפרטים : 09-8911121

מנורה

New member
סקאי מחפש בית

בצער ובכאב לב בגלל אילוצים חייבים להפרד מסקאי שלנו
אחרי 7 שנים שהיה אצלנו.
סקאי הסקי גזעי ללא תעודות כלב ידידותי לאנשים וילדים
בית חם עם חצר או מרפסת יתאים לו מאד
ועד הרבה שנים של ידידות יפה תהיה בינכם.

guava80

New member
חתול למסירה דחוף!!!

אנשים טובים,
יש לי חתולה בת שנתיים וחצי, מעוקרת, מחוסנת, עם ארגז חול, כלוב, מזון, מלון וכל מה שחתול יכול לבקש חוץ מבית.
האם מישהו יכול בבקשה לאמץ אותה?
המצב מאוד דחוף
תודה רבה!

goolo123

New member
איך ולמה מוסרים חתולה בת 12???:??

במדינה בה כלבים וחתולים ננטשים ומומתים בהמוניהם..איך את חושבת שמישהו יאמץ חתולה בת 12?כשיש מבחר בלתי ניגמר של חתולים צעירים?איך את מוכנה בכלל לתת אותה לחצר?חתולה שכל חייה חיה בבית?את מבינה שאת חורצת את גורלה.?גם אם תמצאי מישהו שיסכים לקחת לחצר, החתולה מהסטרס והצער פשוט לא תשרוד בחצר.
פשוט כאב לב.ואין מחילה על נטישת בעל חיים מבוגר וחסר ישע.

נגה שץ

New member
מאוד קל לשפוט אנשים !! איך את מעיזה לשפוט אות

אותי ואת מניעיי בלי שאת/אתה מכיר אותי או יודע /ת משהו עליי ???? את החתולה שלי לקחתי מהרחוב בגיל פיצי -היא הייתה חולה וטיפלתי בה עד שהביאה .מאז ועד היום היא איתי--גידלתי אותה במשך 12 שנה- ואם אני צריכה למסןר אותה- זה אומר שאין לי ברירה. את/אתה מוציאים שם מאוד רע ל"אוהבי החיות"-ואני חייבת להגיד בעצב רב שאני נתקלת בהרבה שיפוטיות וחוסר אמפטיה דווקא במקומות ובפורמים אלו --- מה נסגר איתכם אנשים ??? אני מחפשת בית לחתולה שלי בטרוף כבר מעל לשנה וחצי - איך אתם מעזים לשפוט בלי להכיר ובלי לדעת מה הסיטואציה ??????????????????????????????? אני בהלם !!!!

goolo123

New member
את מחפשת בית הרבה זמן בדיוק מהסיבות שמניתי

אף אחד לא מאמץ חתולים או כלבים בגיל הזה כשיש שפע של חתולים צעירים.זה שטיפלת בה 12 שנה לא נותן לך שום נקודות זכות כשא רוצה למסור אותה.. .מי שמאמץ בע"ח צריך לקחת בחשבון שיכולים להיות קשיים במהלך השנים.ההתחייבות צריכה להיות עד הסוף כמו כל בן משפחה.גם את הילד שלך לא היית נותנת בכל מחיר, נכון?
אין שום עתיד לחתול בגיל 12 ..ואין שום הצדקה למסירה.אני כמתנדבת שמגיעים אלינו גם כלבים שאנשים נטשו נותנת את מיטב שנותיי כדי לטפל ולנסות למצוא פיתרון לבע"ח שאנשים החליטו להיפטר מהם וכמובן שהקשה ביותר והעצוב ביותר אלו בע"ח המבוגרים שפשוט אין להם עתיד.לא נעים לשמוע את האמת..אבל זה בדיוק המצב.לכל דבר יש פיתרון.את מוזמנת לרשום מה הבעייה ולמה יש לך קושי להמשיך ולגדל אותה ואולךי יהיה למישהו פיתרון יצירתי לעזור לך.אם החתולה חשובה לך את צריכה למצוא פירון איך ניתן להשאירה אצלך ולא איך ניתן למצוא לה פיתרון..כי רחוק מהעין רחוק מהלב..אבל אין לה שום סיכוי בוודאי שלא באיזה חצר.

נגה שץ

New member
שופטת יקרה- אם יש לך איך ורצון לעזור במציאת ב

במציאת בית- אשמח לשמוע- אם לא פשוט תרגיעי ושמרי דעותייך לעצמך.אין לי שום צורך בהן. תודה!!

marx04

New member
ממליץ להתעלם מדברי הבלע שלה

שלום נגה,

אני ממליץ לך להתעלם מדברי הבלע של גולו123.
היא אינה מייצגת את הגולש הסביר, ולמרבה הצער היא בוחרת להתבטא בצורה המכוערת הזו פעם אחר פעם.
יש לך זכות מלאה למסור את החתולה שלך, ולה אין שום זכות לשפוט אותך.
אין לי ניסיון או ידע בחתולים, אך למיטב ידיעתי ניתן לפרסם גם חתולים באתרים כמו יד2, WINWIN, אגורה וכיו"ב.
כהדיוט בתחום אני רק יכול לומר שיש המון חתולים עודפים שאני רואה מסתובבים ברחוב, כך שיתכן שתתקשי למצוא לחתולה שלך מאמץ (ואת אכן מעידה על עצמך שאת מחפשת לה בית מעל שנה וחצי).

בכל מקרה בהצלחה,

אורי.

dim18

New member
ואני מציע להתעלם מדברי הבלע שלך

הסגנון של גולו אולי בוטה מעט אבל הכוונה שלה טובה וטהורה, לסייע להציל את חיי החתולה ולמנוע מהמסורת את עוגמת הנפש כאשר תגלה שחתולתה האהובה מתה מצער.
אתה לעומת זאת אולי כותב בשפה נקייה ומנומסת כביכול, אבל כתיבה זו היא בהגדרת "זאב בעור של כבש" (או אולי מבחינת החומרה של ניגודיות בין הצורה לתוכן של הודעותיך יותר נכון לתאר זאת כמפלצת טורפת אדם* בעורו של כלבלב חמוד).
בניגוד לדעתה של גולו שבעלי החיים עומדים תמדי בראש מעייניה, ההודעות שלך יוצאות נגד כל מיניי דעות ועמדות אך אתה תמיד מייחס חשיבות לדברים אחרים כאשר בע"ח נמצאים תמדי בסוף הרשימה, תוך כדי הסרת אחריות מהנזק אשר יכול לקרות מעבר לרשת אם אנשים יקשיבו לעצותיך הנ"ל.
זהו דפוס החוזר על עצמו בכל הפורמים בהם אתה גולש, וחשוב שאנשים יכירו זאת טרם יבחרו האם להקשיב לדעתך או לא.

*וסליחה מראש מכל מפלצות אוכלות האדם שגולשות כאן על ההשוואה.

marx04

New member
הדרך לגהנום רצופה כוונות טובות

שלום דימה,

השתלחות והתנשאות כלפי גולשים בפורומים גורמות אך ורק לנזק ופוגעות שלא לצורך בגולשים.
גולו משתלחת באופן עקבי בגולשים שנכנסים לכאן ומבקשים למסור את בעל החיים שלהם (כשלשם כך בין השאר קיים הפורום הזה), ובכך עולבת בהם באופן לא ראוי, מרחיקה אותם מהפורום, ומגדילה את הסיכוי שבעל החיים לא ימצא בית מתאים וימצא את עצמו מושלך בשדה מרוחק (וחלילה שאינני רומז לגולשת שפתחה את השרשור הנוכחי).
יכול להיות שהכוונה של גולו טובה וטהורה, אך התוצאות של התבטאויותיה עלולות להיות גרועות ואיומות.
פרט לכך, יתרת דבריך משוללי כל יסוד, וכהרגלך בהעדר טיעונים ענייניים אתה מתייחס לגופו של הדובר במקום לגופו של עניין.

בברכה,

אורי.

dim18

New member
מי שמך לשפוט מה מוביל לגיהנום ומה לא

אדם אשר מעיד על עצמו ככזה שמעולם לא התעסק עם חתולים ולא גידל איתם, אדם אשר מעיד על עצמו כי אין לו נסיון בעבודה עם עמותות ובע"ח אשר הועברו הלאה מבתייהם, כל שכן בגיל מאוחר. אדם שלא ראה מעולם איך נראה חתול אשר הועבר מביתו בגיל מבוגר, אפילו שהשתלב "בהצלחה" במקום החדש.
מהו לדעתך הדבר אשר נותן לך את הזכות בכלל להביע את דעתך בנושא שאיינך מבין בו דבר וחצי דבר על צורת דבריה של גולו? כאשר אין לך שמץ של מושג על התוצאות של מסירה שכזו.
אולי העניין נובע מכך שעבור גולו (ועבורי שלא יהיה ספק) "הגיהנום" הוא מוות משברון לב של חתול מבוגר שמועבר מביתו בגיל כה מתקדם, ואילו עבורך אותו "גיהנום" הוא שגולש כלשהו יצא "חלילה" לא מרוצה מהתשובה אותה הוא יקבל ורגשותיו יפגעו.
היות ובכותרת הפורום מופיע "אימוץ בע"ח" ולא "נימוסין והליכות", הרי שאני אשאר עם המטרה שלי והיא לדאוג שכמה שפחות בע"ח יועברו הלאה מבתייהם.
מרבית האנשים חושביםכי בעל חיים יכול לעבור מבית לבית או מבית לבית מחסה בקלות וללא שברון לב מיוחד (שזה אולי לא נעים, אבל עובר), ובכן לא כך הדבר (שכמובן אתה, כחסר נסיון לחלוטין בכל הקשור לבתי מסחה לא יכול לדעת, וזה בסדר רק אל תהרוס לאלו שיודעים).
אייני ידוע מה סיבת מסירת החתולה ועד כמה היא מוצדקת, אבל אם ישנו שביב כלשהו של תקווה שכן יהיה ניתן להשאיר אותה חשוב ליידע את המוסרת על ההשלכות הקשות שעלולות להיות למעשה, השלכות שאנשים לא תמדי מודעיםא לייהם. זהו בדיוק מה שעשתה גולו וכתבה זאת בצורה אשר לא תשתמע לשתי פנים לגבי כוונותיה.

ובנוגע "לדיונים לגופו של...", מה שפותח את הודעתוב אזהרה "מדברי הבלע" של אחרים שלא יתפלא שיקבל תשובה בדיוק באותו הסגנון.

marx04

New member
התגובה שלך ממש אינה לעניין

שלום דימה,

הניסיון שלך ושל גולו בהתנדבות ובהצלת חתולים אינו רלבנטי לביקורת שלי על גולו.
הביקורת נסבה בנוגע ליחס הראוי לבני אדם בפורום, ובנוגע לתוצאות של יחס לא ראוי שכזה.
לשם כך אין צורך בניסיון בהצלת בע"ח, אלא בהבנה בסיסית ביחסי אנוש.
כל מי שעיניו בראשו מבין עד כמה ההשתלחויות של גולו יוצרות אנטגוניזם, ועל כן עלולות לגרום נזק לבעה"ח שעליהם היא מבקשת לגונן. בעברית, הביטוי ההולם זאת הוא "הדרך לגהנום רצופה כוונות טובות".

אם גולו באמת הייתה רוצה להועיל לבעה"ח המועמד למסירה, ולא סתם להתנפל על בעליו, טוב הייתה עושה אם הייתה נוקטת לשון מתונה, מציגה בפני פותחת השרשור את המידע שיש בידיה, ופורסת את המלצותיה.
במקום זאת, היא הציגה בבוטות שורה של שאלות רטוריות, כאילו היא הייתה מורה הנוזפת בתלמידה או אם הגוערת בבתה הסוררת.
חבל מאד.

בברכה,

אורי.

dim18

New member
איך אתה מסוגל לדעת?

אם זה לעניין או לא לעניין, הרי אתה מעולם לא ניהלת שיחה בסגנון הזה.
לא מספיק רק "הבנה בסיסית ביחסי אנוש" (דבר שאני כלל לא בטוח שיש לך בהתחשב באנטיגוניזם שאתה אוהב כל כך לעורר), זאת לא פגישה על כוס קפה. מדובר על ייעוץ שהוא קריטי להמשך חייה של החתולה ומניעת עוגמת נפש קשה מהמאמצת, דרושה כאן גישה שונה משיחה בפורום על "איזה תוכנה עדיפה לעריכת סרטים במחשב", ואחת מהגישות המקובלות בתחום היא ע"י זעזוע כדי להחדיר את המסר.
אני לא כותב שזאת בהכרח הגישה המתאימה כאן או לא, בכלל לא הבעתי כל דעה בנוגע לדרך בה פנתה אליה גולו מלבד העובדה שזה נעשה במטרה הכי טובה על מנת להציל את החתולה ומבוסס על נסיון של שנים רבות ומאות שיחות דומות.
ולכן אתה בכלל לא בעמדה של לחוות עליה ביקורת עניינית, כי אין לך כלל ידע או נסיון לגבי איך מנהלים שיחה שכזו. אתה בדיוק כמו אדם שצופה בניתוח מהצד נבהל משפריץ דם וצועק על המנתח שהוא עושה משהו לא כראוי.
עכשיו תגיד בודאי "אבל המנתח למד וקיבל הכשרה", ועל זה אני יכול לענות לך כסטודנט בעצמי בפקולטה לרפואה שמה שמתבסס עליו מקוצע הרפואה, כמו כל מקצוע טיפולי אחר הוא בעיקר התנסות מעשית בשטח. על זה מבוסס גם כל הידע שצוברים מתנדבים בעבודה בשטח שלהם, נסיון זה כל ההבדל.
העובדה שאתה מתכחש לכך (כי כמובן אין לך כזה) לא משנה את המציאות אבל בהחלט מגכיחה את הטיעונים שלך.

או מילים אחרות: אדם אשר כל "תרומתו" למען בע"ח מסתכמת ביצירת שרשורי ענק בפורומים ברשת שלא ייעץ לאדם אשר הציל מאות רבות מהם בשנים הרבות בהן הוא מתנדב, כייצד לנהל או לא לנהל שיחה מול אדם הרוצה למסור את בע"ח שלו.

גולו, הגישה שלך בעייתית והיא בדיוק מהסוג

שמבריח אנשים מכאן, אנשים שרוצים עזרה וסיוע מאיתנו.
גם אני לא מסכימה בעד המסירה, אבל היא קיימת ועכשיו לטובת החתולה- צריך לעזור למצוא פתרון ולא לשפוט ולהטיח האשמות, במיוחד כשאת לא יודעת לפני מי את עומדת. שיפוטיות וביקורתיות לא יעזרו לאף אחד להתמודד עם הבעיה הקיימת.

goolo123

New member
אנחנו לא פה בשביל ליפות את המציאות הכואבת

כל מי שמתנדב בהסגר/כלבייה יודע כמה נורא לראות את הנטישות של כולם אבל במיוחד המבוגרים...אנחנו לא צריכים "למצוא פיתרון"..מי שצריך זו הבחורה הזו שבמקום "למצוא פיתרון" ולהתייעץ כדי שיעזרו לה איך להשאירו בבית היא"רוצה פיתרון" איך להוציא את החתולה מהבית..יש רק פיתרון אחד בארץ וזה המתה.עדיף כבר שתרדים את החתולה מאשר שתיתןן לה למות ביסורים רק שזה רחוק מעיניה...

אנחנו באמת לא פה בשביל ליפות את המציאות

הכואבת אלא לסייע לאנשים וחיות שצריכים עזרה ותו לא.
אין שום בעיה בלהעלות מודעות לגבי אותה מציאות כואבת. ההפך, אני בעד לעשות כן וליידע אנשים על המצב ועל ההשלכות של מעשיהם.
אבל כשזה נאמר בצורה הביקורתית והשיפוטית שאת משתמשת בה, אף אחד לא יקשיב לך, וזה במקרה הטוב. אנשים פשוט יברחו וינסו להתמודד בעצמם.

goolo123

New member
אני חושבת שאם בן אדם מגדל בעל חיים 12 שנה

הוא חי בסרט אם הוא חושב שעומדים בתור מאמצים פוטנציאליים ובהחלט יש לומר לו מה קורה במציאות מחוץ לקופסא שהוא חי בה.ומעבר לזה אין שום הצדקה לנטישה של בעל חיים ועוד בגיל מבוגר.האמת כואבת אבל זו המציאות.

dim18

New member
את באמת חושבת שמסירה תהייה לטובת החתולה?

כי מנסיוני הלא דל עם חתולים, כאשר הם בדרך כלל נמסרים בגיל שכזה גם אם למקום טוב מאוד שיידע לטפל בהם כראוי, הרי שהסיכוי שלהם למות מצער עצום.
ולכן לדעתי טרם הנסיון לעזור למסור בצורה "מוצלחת" (המרכאות הן כי בגילאים כאלו אין כמעט מסירה מוצלחת), לדעתי יש לברר תחילה האם ניתן למנוע את המסירה מראש.

אם לא שמת לב, אפילו לא הבעתי את דעתי על

המסירה עצמה כי זה לא באמת רלוונטי למה שאני מנסה להגיד.
ציינתי שאני מסכימה עם גולו ברוב הדברים שהיא אומרת אך הצורה שבה הם נאמרים, היא מהסוג שמבריח אנשים ולא יגרום לאנשים להקשיב לה.
זה הכל.

למעלה