נסיעות ומשך הפסקה בעבודה

נסיעות ומשך הפסקה בעבודה

נסיעות ומשך הפסקה בעבודה

היי,

אם אני גרה במרחק של 10 דקות הליכה ברגל מהעבודה. אבל בימים גשומים למשל, לוקחת אוטובוס תחנה אחת בשביל להגיע לעבודה, האם אני זכאית לתשלום נסיעות?

ואם כן, כמה? חופשי חודשי?

איך עובד החוק של התשלום נסיעות? אם מישהו גר קרוב הוא לא מקבל החזר?

ועוד שאלה: אני עובדת עבודה משרדית של 9 שעות. כמה זמן אני זכאית להפסקה?

תודה.

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
הפסקה לעובדת במשרה מלאה - 3/4 שעה

נסיעות ומשך הפסקה בעבודה

היי,

אם אני גרה במרחק של 10 דקות הליכה ברגל מהעבודה. אבל בימים גשומים למשל, לוקחת אוטובוס תחנה אחת בשביל להגיע לעבודה, האם אני זכאית לתשלום נסיעות?

ואם כן, כמה? חופשי חודשי?

איך עובד החוק של התשלום נסיעות? אם מישהו גר קרוב הוא לא מקבל החזר?

ועוד שאלה: אני עובדת עבודה משרדית של 9 שעות. כמה זמן אני זכאית להפסקה?

תודה.
1. מכח סעיף 20 לחוק שעות עבודה ומנוחה, הינך זכאית להפסקה יומית של שלושת רבעי שעה ככל שהינך מועסקת במשרה מלאה.
ההפסקה הינה על חשבונך אם המעסיק מתיר לך לצאת מבית העסק במהלכה; או על חשבון המעסיק אם המעסיק דורש ממך בעת ההפסקה להישאר בבית העסק.
2. נוכח קירבת מגורייך למקום העבודה נראה שאינך זכאית להחזר הוצאות. מדובר בסכום של 22.60 ש"ח ליום עבודה (או חופשי חודשי, הזול מבינהם), וככל שמדובר בימי גשם - מומלץ לפנות למעסיק בדרישה פרטנית.

הוא אמר לי שמגיעה לי חצי שעה הפסקה.

1. מכח סעיף 20 לחוק שעות עבודה ומנוחה, הינך זכאית להפסקה יומית של שלושת רבעי שעה ככל שהינך מועסקת במשרה מלאה.
ההפסקה הינה על חשבונך אם המעסיק מתיר לך לצאת מבית העסק במהלכה; או על חשבון המעסיק אם המעסיק דורש ממך בעת ההפסקה להישאר בבית העסק.
2. נוכח קירבת מגורייך למקום העבודה נראה שאינך זכאית להחזר הוצאות. מדובר בסכום של 22.60 ש"ח ליום עבודה (או חופשי חודשי, הזול מבינהם), וככל שמדובר בימי גשם - מומלץ לפנות למעסיק בדרישה פרטנית.
הוא אמר לי שמגיעה לי חצי שעה הפסקה.
ולא אמר כלום לגביי לצאת או לא לצאת מבית העסק. אבל כן משלם לי על ההפסקה.
&nbsp
אז בקיצור לא מגיע לי החזר נסיעות?
&nbsp
תודה על העזרה

ועוד שאלה על שעות העבודה

ועוד שאלה על שעות העבודה
אני עובדת 9 שעות, 5 ימים בשבוע(יוצא 45 שעות שבועיות)
&nbsp
יצא חוק חדש לגביי קיצור שעות העבודה.
&nbsp
איך זה עובד לגביי?
&nbsp

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
הינך זכאית לקיצור שבוע העבודה ל - 42 שעות

ועוד שאלה על שעות העבודה
אני עובדת 9 שעות, 5 ימים בשבוע(יוצא 45 שעות שבועיות)
&nbsp
יצא חוק חדש לגביי קיצור שעות העבודה.
&nbsp
איך זה עובד לגביי?
&nbsp
מצ"ב צו ההרחבה בעניין:
https://www.nevo.co.il/law_html/law100/צו הרחבה בדבר קיצור שבוע העבודה במשק.htm

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
סעיף 20 לחוק שעות עבודה ומנוחה

מצ"ב צו ההרחבה בעניין:
לבקשתך,
הפסקות
20. (א) ביום עבודה של שש שעות ולמעלה, תופסק העבודה למנוחה ולסעודה ל-¾ שעה לפחות, ובכלל זה תהיה הפסקה רצופה אחת של חצי שעה לפחות; ביום שלפני המנוחה השבועית וביום שלפני חג, ההפסקה היא של חצי שעה לפחות.
(ב) הפסקה לפי סעיף קטן (א) לא תעלה על שלוש שעות.
(ג) בעת הפסקה לפי סעיף קטן (א) הנמשכת חצי שעה או יותר רשאי העובד לצאת מהמקום שבו הוא עובד, אלא אם נוכחותו במקום העבודה היא הכרח לתהליך העבודה או להפעלת הציוד והשימוש בו, והעובד נדרש על ידי מעסיקו להישאר במקום העבודה, ובמקרה זה ייחשב זמן ההפסקה כחלק משעות העבודה.
(ד) עובד רשאי להתפלל במהלך יום עבודתו בהתאם לדרישות דתו; זמן התפילה ייקבע במקום העבודה בהתאם לצורכי העבודה ואילוציה, ובהתחשב בדרישות דתו של העובד.
מצ"ב סעיף החוק הנוגע להפסקות:

היי, ראית את השאלה האחרונה שלי? תודה מראש.

לבקשתך,
הפסקות
20. (א) ביום עבודה של שש שעות ולמעלה, תופסק העבודה למנוחה ולסעודה ל-¾ שעה לפחות, ובכלל זה תהיה הפסקה רצופה אחת של חצי שעה לפחות; ביום שלפני המנוחה השבועית וביום שלפני חג, ההפסקה היא של חצי שעה לפחות.
(ב) הפסקה לפי סעיף קטן (א) לא תעלה על שלוש שעות.
(ג) בעת הפסקה לפי סעיף קטן (א) הנמשכת חצי שעה או יותר רשאי העובד לצאת מהמקום שבו הוא עובד, אלא אם נוכחותו במקום העבודה היא הכרח לתהליך העבודה או להפעלת הציוד והשימוש בו, והעובד נדרש על ידי מעסיקו להישאר במקום העבודה, ובמקרה זה ייחשב זמן ההפסקה כחלק משעות העבודה.
(ד) עובד רשאי להתפלל במהלך יום עבודתו בהתאם לדרישות דתו; זמן התפילה ייקבע במקום העבודה בהתאם לצורכי העבודה ואילוציה, ובהתחשב בדרישות דתו של העובד.
מצ"ב סעיף החוק הנוגע להפסקות:
היי, ראית את השאלה האחרונה שלי? תודה מראש.

תודה רבה

מצ"ב צו ההרחבה בעניין:
תודה רבה

אבל מה זה אומר בפועל שאני זכאית לקיצור שבוע העבודה ל42 שעות?
&nbsp
הרי בפועל אני עובדת כל יום 9 שעות והוא לא משחרר אותי מוקדם יותר.
&nbsp
מה אני אמורה לעשות? האם הוא אמור לשלם לי שעות נוספות ברגע שאעבור את ה42 שעות השבועיות?
&nbsp
&nbsp

תודה, קיבלתי על 9 ימי עבודה 180 ש"ח

תודה, קיבלתי על 9 ימי עבודה 180 ש"ח
החזר נסיעות. זה תקין?

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
החזר נסיעות

המעסיק צריך לשלם עד סכום של 22.60 ש"ח ליום (או חופשי חודשי, הזול מבינהם) בעבור דמי נסיעות לכל יום עבודה.
לא ציינת בפועל מהם עלויות נסיעתך לעבודה בתחבורה הציבורית (או בשווה ערך לתחבורה ציבורית) - אם בפועל פחות מסכום של 22.60 ש"ח ליום, אזי על המעסיק לשלם סכום מופחת זה.

למעלה