סרן אדם דלאל מגיע להתארח בפורום

סרן אדם דלאל מגיע להתארח בפורום

סרן ד"ר אדם דלאל- קמ"ט מתנדבים בענף רת"ם במקרפ"ר יתארח בפורום ביום רביעי הקרוב 5/12 בשעה 17.

בתפקידו אחראי בחיל הרפואה על הכשירות הרפואית של מתנדבים לשירות ביטחון ישמח לענות לשאלות הקשורות לתהליך הרפואי לאישור ההתנדבות ונגזרותיו וכן על שאלות בנושא הליכים רפואיים אצל מיועדים לשירות ביטחון שאינם מתנדבים: ועדות רפואיות, סעיפים וליקויים,פרופילים רפואיים שונים וכו'.

אתם מוזמנים לשאול אותו שאלות בשרשור זה

dj31031

New member
כשירות רפואית במהלך שירות מתנדב פעיל בצה"ל

סרן אדם דלאל שלום,
שמי דניאל ג'רבי.התנדבתי לצה"ל במחזור אוגוסט 11' עם סעיף ליקוי של מחלת מעי דלקתית כרונית (קרוהן).החלטתי לשרת בבסיס סגור מבלי להתחשב יותר מידי במגבלה הרפואית שלי. בהתחלה הכל היה בסדר עד שלפני כ-חצי שנה התחלתי להרגיש הידרדרות במצב הרפואי עם קשר ישיר לתנאי המחיה בבסיס הסגור שזה כולל תזונה לא נכונה ולא בריאה,תנאים לא הגיינים במגורים ובתאי השירותים והמקלחות.עברתי לשירות יומיות למרות הקושי והמרחק עד שלפני כחודשיים נאלצתי לעבור ניתוח במעיים בעקבות החמרה שנגרמה עם הזמן וקשורה בהחלט גם לתנאים ששירתי בהם. הגשתי טופס 55 ובו פירטתי את מהלך הדברים וביקשתי לעבור ליחידה פתוחה.בטופס לא ציינתי שעברתי ניתוח כי זה היה לפני וגם פחדתי שאם אציין זאת אז יוציאו אותי מהצבא (משהו שאני ממש לא רוצה).לבסוף שלחתי להם טפסים רפואיים של הניתוח ועכשיו אני מחכה לתשובה.

השאלה שלי אלייך היא כזאת-האם בעקבות הניתוח ישקלו לשחרר אותי מהצבא,או שפשוט ימצאו לי תפקיד במקום שיתאים למגבלות שלי?

אציין שקודם כל אני ממש לא רוצה לצאת מהצבא אלא לסיים את השירות (9 חודשים נשאר לי) ודבר שני הוא שהניתוח לא גרם למגבלה ואי כשירות אצלי אלא להפך אני מרגיש עכשיו הרבה יותר טוב מאשר קודם וזה היה נחוץ לבריאות שלי ואני כשיר לחלוטין. פשוט צריך לשרת בתנאים קרובים לבית ובשעות מתאימות שיתאימו למגבלה הרפואית שלי שחלילה לא יהיה החמרה בעתיד בעקבות התנאים בבסיס שבו אני נמצא כרגע.

תודה:)

כשירות רפואית במהלך שירות מתנדב פעיל בצה"ל

דניאל שלום,

דיון רפואי בהמשך שירותו של מתנדב (כמו כל חייל אחר) כולל בחינה של כלל המרכיבים הרפואיים אודותיו. אם עברת ניתוח עליך להודיע על כך לרופא היחידה ולתא מתנדבים.
עם המעבר על המסמכים הרפואיים שלך יוחלט אם יש צורך במסמכים נוספים לשם קבלת החלטה בעניינך או לזמנך לבדיקה. ע"פ הממצאים יחליט הרופא אם הינך כשיר להמשך השירות ותחת אילו מגבלות, לרבות תנאי שיבוץ.

אני שמח לשמוע על המוטיבציה הגבוהה להמשך השירות ומדגיש כי החלטה רפואית לא מתקבלת על סמך מרכיב בודד ובכל מקרה שאיפתנו לאפשר המשך השירות תחת מגבלות רפואיות מתאימות.

מאחל לך המון בריאות והצלחה,

אדם.

ביטוח לאומי לקומת חולים

היי

האם מתנדבים צריכים לשלם לביטוח לאומי?
דמי ביטוח?
ביטוח בריאות?

ומה לגביי קופת חולים.אני יודעת שאנחנו מטופלים בקופת חולים אזרחית,אבל אנחנו צריכים לשלם לקופת חולים? או שהצבא /מדינה/קופת חולים עצמה משלמים?

תודה לעוזרים :)

ביטוח לאומי לקומת חולים

שלום,

דמי ביטוח בריאות ממלכתי עבור מתנדבים המטופלים בקופת חולים מועברים לביטוח לאומי ישירות ע"י צה"ל.
במידה ומתנדב, המטופל ע"י קופת חולים, מעוניין ברכישת ביטוח משלים, רשאי לעשות כן ע"פ הנהוג כלפי כל מבוטח אחר של קופת החולים.
אותו הדבר נכון אל מול יתר השירותים שקופת החולים נותנת למבוטחיה.
ניתן לברר את הפרטים המדוייקים אל מול קופת החולים או תא מתנדבים.

תודה,

אדם.

genzer100

New member
רגישות ללקטוז

לאחר שאישרו לי את ההתנדבות התגלה אצלי רגישות חמורה ללקטוז (ואני מדגישה- רגישות לא אלרגיה), האם הצבא מתחשב בזה? אני יכולה לקבל מנות ללא לקטוז או אולי כסף לקנות אוכל?

ועוד שאלה- יש לי פטור מנעלים צבאיות, האם הצבא נותן לי כסף לקנות נעלי ספורט שחורות? ( יש לי נעלי ספורט שטובות לי אבל הן לבנות
)

ובוועדה הרפואית הרופא נתן לי דיי הרבה פטורים אך אני לא בטוחה אם הוא נתן לי פטור מסוים שאני חושבת שאזדקק לו, איך אני יכולה לבדוק לפני הגיוס את רשימת הפטורים שיש לי ובמידת הצורך איך אוכל לבקש להוסיף עוד פטור?

תודה רבה

רגישות ללקטוז

שלום,
אענה ע"פ הסדר:
1. כוונתך ודאי לאי סבילות ללקטוז. ראשית, יש לעדכן את תא מתנדבים או לשכת הגיוס (בטל' 037379063/4 או 03-7388888 או *גיוס (3529*))על מנת שהדבר יתועד בתיק הרפואי.
ניתן לאכול מהתפריט הקיים בחדר האוכל הצבאי ללא קושי גם מבלי לצרוך מוצרי חלב ולכן אין צורך בהתאמת מזון מיוחד או תשלום עבור כך.
במידה וקיימות נסיבות מיוחדות או שהאבחנה אינה כפי שציינתי ,אני ממליץ לעדכן את הגורמים שציינתי ולהגיע לרופא היחידה לאחר הגיוס לצורך התייחסות מתאימה.

2.אינני בקיא בשאלות הלוגיסטיקה הללו. עם זאת, במידה והצבא לא מסייע, דבר שניתן לברר עם הגעתך ליחידה, ניתן לפנות לרופא בבקשה לדון באפשרות להמרת הפטור שניתן לנעל צבאית חליפית. נעל כזו תנופק לך ע"י צה"ל.

3. ניתן לברר אודות פטורים ושינוי שלהם אל מול תא מתנדבים במספר הטל' הראשון שציינתי.

בהצלחה ורק בריאות,
אדם.

טל131093

New member
שלום

אני נמצאת כרגע בתהליך התנדבות בלשכת גיוס חיפה ויש לי כמה שאלות: רציתי לשאול האם פתור שניתן על עודף משקל ואסטמה אמור למנוע ממני לצאת לקורס( האם יש פתור לריצות וכו' ), והאם צריך לבקש מראש לצאת לקורס ספציפי למשל קורס משק"ית ת"ש,והאם מתחשבים בהחלטה על תאריך גיוס במתגייסים בני 19
תודה מראש, טל- 312575210

שלום

טל שלום,
אענה על שאלותיך ע"פ הסדר שהצגת:
1. כשירות לקורס נקבעת באופן פרטני עבור כל מועמד להתנדבות ואיננו מתייחסים באופן גורף למצבים רפואיים.

2. אם את מעוניינת בביצוע קורס או שיבוץ לתפקיד מסויימים אני ממליץ בחום שתיידעי את מדור פרט המטפל בבקשת בלשכת הגיוס, ובהמשך את תא מתנדבים. בקשתך תבחן הן בהיבט הרפואי והן מבחינת נתוניך האישיים ומידת התאמתך לתפקיד ותענה בהתאם.

3. לגבי שאלת תאריך הגיוס יש להפנותה לתא מתנדבים בטל' שציינתי או באמצעים הבאים:
פקס של התא שמספרו 037377515, בדוא"ל [email protected].

בריאות והצלחה בהמשך,
אדם.

bravo 2 0

New member
למה אי אפשר לשרת בקרבי עם הסימפטום שלהלן:

דם וחלבון מיקרוסקופי בשתן. פרוטאינוריה המטוריה.
מה ההצדקה שחוסמים לקרבי חיילים עם התפקיד הזה? ולמה מרמות מסוימות בבדיקות נעשים מתנדבים עם הסעיף הזה?

תודה

המהיר9

New member
אוכל בבסיס

סרן אדם דלאל שלום,
אישרו לי את ההתנדבות( קרוהן) לפני שבועיים ויש לי כמה שאלות:
1. יש אוכל שונה לחולי קרוהן או מתנדבים בבסיס סגור?
2. אם פתאום אני לא מרגיש טוב, יכולים לשחרר אותי הבייתה לכמה ימי מחלה? זה לוקח זמן עד שמשחררים הבייתה?
3. יש לי כמה פטורים, איך אני יודע איזה תפקידים אוכל לעשות ואיזה לא בהתחשב בהם?
תודה מראש.

אוכל בבסיס

שלום,

ראשית ברכות.
לשאלותיך:
1. באופן כללי, חייל המשרת ביחידה סגורה בצה"ל ניזון ע"י התפריט בחדר האוכל הצבאי. ייתכן כי במצבך תצטרך לברור את המזון המתאים למצבך אך באופן המאפשר לך לקבל תזונה הולמת מהתפריט הקיים.

2. במידה ואינך מרגיש טוב במהלך שירותך עליך לפנות למפקד שלך וע"פ הצורך לרופא היחידה. המפקד שלך רשאי לאפשר לך לצאת לבדיקה בקופת חולים. ייתכן והמפקד יבקש להתייעץ או להפנות אותך לבדיקה אצל רופא היחידה, שרשאי לתת לך חופשת מחלה.
על המפקד להפעיל שיקול דעת ולהתייעץ ע"פ הצורך כפי שאמרתי עם רופא היחידה כדי להחליט על הדחיפות הנדרשת לבדיקה.

2. עליך לפנות לתא מתנדבים בטלפונים שציינתי בהודעות הקודמות והם יבררו אל מול רופא המתנדבים.

בריאות והצלחה,

אדם.

למעלה