סרן אדם דלאל מגיע להתארח בפורום

למה אי אפשר לשרת בקרבי עם הסימפטום שלהלן:

שלום,

ממצאי הבדיקות שתוארו, שמשמעותם נוכחות של דם וחלבון בשתן, פעמים רבות מסמנים נוכחות של פגיעה בכליות. נזק לכליות עלול להחמיר כתוצאה מחשיפה לגורמים שונים בתפקידי לחימה. במטרה להגן על בריאותו של החייל ועל מנת למנוע נזק נוסף ייתכן כי מועמד עם ממצאים כאלו לא יאושר לשיבוץ בתפקידים קרביים.
לעניין "הרמות" - כמות החלבון המופרשת בשתן, יחד עם מרכיבים נוספים אצל מועמד לשירות או חייל, יכולים להעיד, מעבר לנזק הכלייתי, על קיומה של מחלת כליות. בחלק מהמקרים ניתן פטור בגין מחלות כליה. מי שמקבל פטור משירות יכול לבחור להתנדב ואם מאושר להתנדבות, תנאי שירותו מותאמים באופן מיטבי כדי לאפשר שירותו תוך מתן מענה לצרכיו היחודיים.

בהצלחה,
אדם.

mor2622

New member
סרן אדם דלאל שלום

שמי מור ג'אנאשוילי לא פעם נתקלת בשמי,אני מאוד מעריך אותך אתה רופא מצוין.
אושרתי על ידך לטירונות 02 ואשרתי לי לשרת כחובש מרפאה.אני בטוח שזכור לך שאני סבלתי PTC ובגופי הושם שנט.
אני הסברתי לכם שאני אשרת כחובש מרפאה אבל מחפש גם מידי פעם תאתגר,אני בן אדם כזה שאוהב לאתגר את עצמי ולגלות יכולות חדשות עלי.
לכן ביקשתי ממכם לאשר לי טירונות 03.ואף יש אישורים מרופאים ופרופסורים שמעורכים מאוד בארץ ובחול.
השאלה שלי איך זה שאתם מתעלמים מהמלצות כאלה,הרי אף רופא אזרחי לא יקח סיכון שהוא כותב דבר שיכול לסכן עם כל הכבוד לרפואה הצבאית אנו יודעים באיזה מצב היא וגם יודעים שאין רופא שמתמחה בנוירוכירוגיה אז מן הראוי שתכבדו המלצה כזו של מנתח בכיר לא?
אני לא מתנגח בכם שלא תבינו אותי לא נכון אבל מאוד חשוב לי להבין תנקודה הזו כי זה מתסכל אותי כל השירות שלי אני אהיה חובש מרפאה שרק יחלק הפניות ואני מאוד רוצה לחתום קבע להיות קצין אבל שיהיה לי אפשרות להתקדם אתם מונעים ממני שלא בצדק לבצע טירונות משמעותית ולהפוך תשירות ליותר משמעותי ומאתגר.אני אפילו שוקל כבר להגיע לבגץ מרוב שזה מתסכל כל האטימות הזו,כמו החייל ששרת כתומך לחימה וערר לבגץ שיאפשרו לו להיות בקרבי.
אשמח לקבל את תגובתך.
נ.ב
אני גם אשמח שתזמן אותי לוועדה או לשיחה אצלך באופן ישיר.

סרן אדם דלאל שלום

מור שלום,

מאחר שעניינך, כפי שציינת, מוכר לי והמדובר בסוגיות רפואיות, מטבע הדברים לא אוכל להתייחס באופן מפורט לכל טענותיך בפורום זה.

בהתייחסות למספר סוגיות עקרוניות העולות מדבריך ויכולות לעניין גם קוראים אחרים:
כשירותו של כל מועמד לשירות נקבעת באופן פרטני לאחר עיון במסמכים הרפואיים שמציג, הערכות רופאים מומחים ובדיקה שלו. קל וחומר במקרה של מתנדבים לגביהם מבוצעת הערכה מדוקדקת במיוחד.
כשירות מתנדב למקצוע או הכשרה צבאיים נקבעת באותו האופן.

חוות דעת רופא מומחה או המלצת רופא מומחה הינה כלי עזר בידי הרופא לצורך קבלת החלטה. עם קבלת ההמלצה, צריך הרופא לשכלל את מצבו הרפואי של המתנדב, תולדות מחלתו, ההתרשמות בבדיקה, חו"ד המומחים והידע הרפואי הקיים בספרות המדעית וזאת אל מול מתאר השירות הצבאי ומאפייניו היחודיים. לרשות הצבא עומדים יועצים מומחים בכל תחום מתחומי הרפואה הרלוונטים, לרוב המובילים בתחומם בארץ ובעולם.

ובחזרה למקרה האישי שלך מור: אבדוק אם ניתן לך מענה פרטני. במידה ולא היית מרוצה ממנו אתה יכול לערער על ההחלטה שהתקבלה בעניינך.
בסופו של יום מטרת כל החלטה כזו הינה להגן על בריאותך.

ראוי לציין שאין קשר בין ביצוע תפקיד עורפי והמשך שירות בקבע - מרבית המתנדבים המשרתים כיום בשירות קבע בצה"ל לא שרתו בתפקיד קרבי. מעבר לכך, ניתן להשתלב בשורות הצבא במגוון תפקידים רחב,עם תרומה וסיפוק רבים, גם מבלי להיות לוחם.

מאחל לך בריאות והצלחה בכל תפקיד אותו תבצע,

אדם.

mor2622

New member
תודה רבה על התייחסות אני אשמח שתזמן אותי

באופן אישי לפגישה איתך והתיידנות בבקשתי.כל טוב.

mor2622

New member
סרן אדם דלאל שלום

שמי מור ג'אנאשוילי לא פעם נתקלתי בשמי ואני בטוח שנמאס לכם מהעקשנות האין סופית שלי.אושרתי על ידך לבצע טירונות 02 ולשרת בגדסר צנחנים כחובש מרפאה.אם זכור לך אני מתנדב בגלל השנט שמושתל בגופי.כל פעם שאני מגיש בקשה לאישור 03 אני נדחה בלי שום צדק והגיון רופאים בכירים שמתמחים בנוירוכירורגיה,פרופסורים,מנתחים שמעורכים מאוד בארץ ובחול לא מצאו כל קשר והגיון בפטורים והגבלות מסוימות שנתנו.אני מעריך מאוד תרפואה הצבאית אבל עדיין מסתייג מהאטימות שעוברת שם,אין זה הגיוני לחלוק על פרופסור בכיר שמתמחה בנוירוכירורגיה שממליץ או קובע כי אין כל סיכון בדבר מה.
השאלה שלי זה האם לא הגיוני שתכבדו את הממלצה של רופא מסוים?למה לא לאפשר לבן אדם לבצע טירונות 03 כשיש רופאים אזרחיים שלקחו את "האחריות" הרי קביעה של משהו הינו לקחית אחריות במובן מסוים.
אשמח לשמוע את תגובתך לנושא ואפילו להיפגש ולדבר איתך באופן אישי ולא בהתכתבויות לא מועילות.
תודה רבה לך ובהצלחה בהמשך דרכך(הבנתי שעוד חודש אתה עוזב)אני מאוד מעריך אותך.

inbaraz22

New member
סרן אדם דלל שלום,

הייתי רוצה לדעת על פי מה נקבע שכר המתנדבים..?
ומה הסכום ההחלתי שלו...?
למען ההתמקדות היה לי גידול סרטני בבלוטת התריס וכיום אני לוקחת אלטרוקסין.
תודה רבה :)

סרן אדם דלל שלום

שלום,
שכר מתנדבים הינו בבסיסו שכר של כל חייל אחר מקביל בצה"ל ע"פ הגדרת גורמי השכר בצבא.
במקרה של מתנדבים המטופלים ע"י קופת חולים (מי שפוטר משירות באופן קבוע טרם גיוסו ואושר להתנדבות) מוסף לשכר זה סכום סמלי בלבד.
אין בפני את המידע הנדרש להשיב לך באופן פרטני אל מול האבחנה. עליך לברר מרכיב זה בשכר לאחר גיוסך. בכל מקרה המדובר על סכום קטן.

בריאות והצלחה,
אדם.

AngeL108

New member
הי אדם

הי אדם, קודם כל מעריכה אותך על עבודתך למענינו!
אני והמפקדת שלי אומנם דיברנו איתך במייל הצבאי אבל אני אשמח להבין יותר טוב שתי שאלות.
אני לא מצליחה להבין לגביי הפטורים.
הבנתי שבשביל לקבל פטור שלא קשור לסיבה שבגללה מתנדבים אז צריך לפנות למרפאה בבסיס בשביל לקבל פטור, אבל המרפאה אומרת שהיא לא יכולה להתעסק איתי ואפילו לפתוח את הכרטיס הרפואי שלי בגלל שאני מתנדבת..ויש עוד פטור שכן קשור לסיבה שבגללה אני מתנדבת והעברנו את הבקשה אליכם בפקס(מישהי מתא מתנדבים התקשרה לתת לי את המספר פקס) ועבר זמן ואני לא יודעת מה הולך עם זה(פטור חבישת כובע על מדי א')
תודה מראש

המהיר9

New member
אוכל בבסיס

סרן אדם דלאל שלום,
אישרו לי את ההתנדבות( קרוהן) לפני שבועיים ויש לי כמה שאלות:
1. יש אוכל שונה לחולי קרוהן או מתנדבים בבסיס סגור?
2. אם פתאום אני לא מרגיש טוב, יכולים לשחרר אותי הבייתה לכמה ימי מחלה? זה לוקח זמן עד שמשחררים הבייתה?
3. יש לי כמה פטורים, איך אני יודע איזה תפקידים אוכל לעשות ואיזה לא בהתחשב בהם?
תודה מראש.

הי אדם

שלום,

אתייחס לשתי הסוגיות שהעלית:
1. באשר לפטור שאינו קשור לסיבה בגינה התנדבת, הרי שכפי שאמרת וע"פ פקודות הצבא, על מרפאת היחידה לתת לך המענה. אם קיימת בעיה אל מול מרפאת היחידה בבסיס בו את משרתת אני מציע שתבקשי לדבר עם מפקד/ת המרפאה או מפקדיך. ניתן לבקש סיוע גם דרך תא מתנדבים שע"פ הצורך יבקש את עזרתי.

2. אבדוק את הנושא. דעי כי בכל מקרה רופא היחידה רשאי לתת לך מענה זמני עד לקבלת תשובתו של רופא המתנדבים במידה וסבור כי יש בכך צורך רפואי.

בהצלחה !
אדם.

הודעת סיכום

שלום לכולם,

שמחתי להתארח היום בפורום ולענות על שאלותיכם.

ההתנדבות לשירות הינה תהליך חשוב המאפשר הגשמה של החובה והזכות לשירות בצה"ל. צה"ל מקבל לשירותיו בלב חפץ כל מי שפוטר משירות ומעוניין להתנדב בכפוף לבחינה הרפואית של מידת התאמתו לשירות צבאי וזאת תוך שמירה על בריאותו.
במסגרת החשיבות בה אנו רואים את ההתנדבות לשירות וההוקרה לתרומתה, צה"ל בכלל וחיל הרפואה בפרט עשו וימשיכו לעשות על מנת לשפר את תהליך ההתנדבות , כך שיהיה מקצועי ויעיל באופן המירבי.
בשנה וחצי האחרונות חלו שינויים משמעותיים בתהליך הרפואי להתנדבות כך שהפך קצר ויעיל יותר. בפתח שינויים נוספים גם בהיבטים הלא רפואיים, החשובים לא פחות, שאני משוכנע כי יעודדו עוד יותר את הבאים בשערי הצבא.

לשירות אלו המבקשים להתנדב הבאנו מידע אודות התהליך הרפואי להתנדבות באתר 'עולים על מדים'. אני ממליץ לכם להיכנס לאתר לחלקים אודות תהליך זה, שם תוכלו למצוא מידע רב שיכול לעניין ובוודאי לסייע ככל הניתן בקידום התהליך.

https://www.aka.idf.il/Main/giyus/general.aspx?catId=62238

בימים אלה אני מסיים את תפקידי ומאחל לאלה מכם שהתגייסו שירות מהנה, בריא ומספק, ולאלו העתידים להתגייס גיוס מהיר וקל, שירות פורה ורפואה שלמה.

תודה,

סרן ד"ר אדם דלאל.

למעלה